Malujem prvykrat

Ahojte, rada by som sa pustila do vymalovania bytu :) Budem to robit prvykrat sama, chcem sa opytat - na co si dat pozor, najlepsie farby/miesta v BA, kde mi to namiesaju, nacinie a vsetko okolo toho. Malovat budem "jemnymi" farbami, tzn. odtiene bielej a zltej, akurat jednu stenu v obyvacke mam syto fialovu, ktoru by som pravdepodobne nechala v podobnej farbe Za vsetky rady a pripomienky dakujem !!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
ak ide o novostavbu, tak napenetrovať najprv stenu, penetrak kupis kdekolvek. Nekupuj si od chemolaku, ak mas sadrove omietky, farba potom zle chyta.. kup inu znacku radsej.... Ak uz malovane bolo, aj tak mozes dat penetrak, neuskodi. Ked uschne, mozes malovať. Maliarsky valcek ( kupis sadu v pohode aj s tou mriežkou na nanašanie) a hura do toho... farby kupis dnes milion druhov, ja som 1x malovala na jemno ako ty ides s Classic Color, vynikajuco sa mi s nimi malovalo/ predava napr. Baumax, hotove odtiene, len zriedis s vodou/ . DAj urcite 2 natery. Kup si aj stetec na rohy a vrchy, najlepsie plochy s dlhsou ruckou, byvaju aj take zalomene, mne sa dobre robilo s takym...
Odpovedať
Profilova fotka
@tinizmus a nieco na co ja casto zabudam .. uvedom si ze pripravne prace trvaju skoro raz tolko ako samotne malovanie :) - rozhodni sa vopred ako oddelis plafon od bocnych stien, ci presne v rohu alebo spravis 2-4 cm bielu linku v hornej casti bocnej steny - nakup si krycie folie, - dobre a trpezlivo oblep vsetky okna, zarubne a pod .. (ver mi nasledne cistenie je nanic robota :) :) - ak uz je nabytok , poodtahovat, pozakryvat atd .. - zacni plafonom :) ... (chcela si vsetky postrehy , ale na toto asi fakt dojde kazdy ...) - ta fialova, s najvecsou pravdepodobnostou pojdu aspon 2 - 3 vrstvy ... nech ta to neprekvapy .. isto nechaj poriadne vyschnut ... farba sa hodne zmeni po vyschnuti :) :) - hlavne potom dobre vetrat ... - a .. chce to klud :) ...
Odpovedať
V chemolaku samozrejme hlbkovu penetru mozes kupit,predavaju od firmy Den Braven ,staci ak penetru pridas do prveho nateru priamo k farbe a nemusis zvlast penetrovat a po zaschnuti davat prvy nater takto to mas hned naraz:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kvalitny valec s nizkym vlasom. Neprechadzaj po jednom mieste viac nez 3 krat. Na jedno namocenie sa da natriet cca 1m2. Ked nemas skusenosti, bude to menej. Riadne nanasaj farbu, moc netlac hlavne posledny tah len jemne. Maluj zhora dole , nie hala-bala. Stetcom obrez strop, rohy, spodok. Potom valcom stenu. Tak pokracuj na kazdej stene.
Odpovedať
@portianko dakujem :) @madein1974 @mariott treba steny predtym nejako speci pripravit?
Odpovedať
Profilova fotka
@tinizmus no ved penetrovat, ako sme pisali.... nedala si dolezitu info - je to nova stavba, nikdy nemalovane omietky, alebo starsie idete premalovavať??
Odpovedať
Profilova fotka
@tinizmus diery a trhliny vyspravit, cele napenetrovat.
Odpovedať
@tinizmus v prvom rade treba pozuit penetracny nater na vsetko, co chcete malovat. potom si kupte najlepsie primalex plus a zltu farbu a sama si mozete namiesat odtien, aky chcete. alebo si viete uz kupit aj hotove zarovene primalexe. riedia sa len troskou vody. nemajte darbu moc riedku, nech vam dobre kryje a nekvapka. valcek si kupte taky s dlhsimi chlpami. nanasa sa nim lepsie, ako s penovymi, ci kratkosrstymi. ak mate praskliny, dierky po klincekoch a pod, tak ich treba zasadrovat a napenetrakovat az potom, ked vsetky vady budu opravene.
Odpovedať
Dakujem! Ide o byt malovany 2 roky dozadu, ziadne prasklinky, nic Medzi stenou a plafonim musi byt biela namalovana lista, aj teraz tam je a je leskla, takze to asi prelepim, aby ostala ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?