Maľovanie domu s rozlohou 135 m2

Potrebujem poradiť. Chcem vymalovať dom s rozlohou 135 m2 obytná plocha. Dnes mi maliar vypočítal 500 eur práca a 600 eur material. Je to podla Vás v pohode cena???
Odpovedať
Profilova fotka
@danaah Myslím, že cena je úplne v pohode, povedal by som, že možno aj málo, ale z tvojho popisu sa dá len málo zistiť. Záleží od druhu farby - či je umývateľná, výrobcu, či je potrebné starý náter odstrániť, množstvo prasklín. Neviem koľko je zakrývania, zalepovania zárubní, okien, či sa budú parketové lišty demontovať alebo len zalepovať, demontáž vypínačov, zásuviek, množstvo svietidiel, či sa budú demontovať alebo sa len zakryjú, neviem čo s radiátormi a podobne. A zase pozor, nie je maliar ako maliar. Dnes by sa malo malovať tak, že keď maliar odíde, v dome musí byť tak čisto ako pred jeho príchodom. Niekedy prípravné práce pred malovaním trvajú dlhšie, ako samotné malovanie a samozrejme od toho sa aj cena odvíja. Trošku veľa sa mi zdá za materiál a málo za prácu, keď zoberiem do úvahy všetko čo som popísal. Ale ako hovorím, veľmi veľa záleží od použitých farieb a farebných odtieňov. Dnes sme skončili dom s rozlohou cca 150m2, malovalo sa s farbou Vivechrom Neopalin /nie umývatelná, len oteruvzdorná/ s piatimi odtieňmi a materiál komplet aj s páskami, fóliami, papierom bol za 500 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
Náš dom maľuje manžel, takže práca je zdarma. Našli sme super farbu NEO, na Slovensku miešajú z bielej ale 50 km za hranicami v maďarsku predávajú namiešanú na izbu 4,5m x 5m zhruba 30€ stačí jeden náter, kryje perfektne, je to teflonová farba a dá sa umývať. Na kuchyňu sme si dávali miešať v štúdiu na Slovensku Primalex a ten nás stál 90€ + 20€ umývateľnú medzi linkou, kvalita tam je ale cenovo to bola katastrofa. V ostatných izbách je NEO a myslím že sme trafili o čierneho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?