Ako sa zbaviť ozveny v detskej izbe? Riešenie bez panelov

Dobrý den. Vyuzijem viac času cez sviatky, uz dlhsie nad tym premýšlam. Má niekto skúsenosť s riešením ozveny v detskej izbe? Máme miestnosť v prístavbe, tehla, 3x4m, teraz slúži ako detská izba, ale akustika je dosť nepríjemná – zvuk je tvrdý, ozýva sa každé slovo aj smiech a pôsobí to tak „prázdno“. omietky sú nové, klasicke, nie sadrove, sadrokartónovy strop, nábytok postel, 2 skrine, 2 stoliky, na zemi laminat, závesy pri okne. Nechcem ísť cestou akustických panelov(uz nemam chut na spinu ani vela roboty), skôr hľadám niečo jednoduchšie a estetické, čo by pomohlo zjemniť zvuk v miestnosti, kde sa dieťa hrá aj učí. Máte niekto reálnu skúsenosť, čo vám v podobnom priestore fungovalo?
Odpovedať
Koberec.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luis007:

Dobrý den. Vyuzijem viac času cez sviatky, uz dlh…
@luis007 najviac pomoze co odporuca @kejsix. Cim viac podlahy zaberie, tym pre akustiku lepsie. A potom strtura priestoru, fotky nevidime, ale cim "zalozenejsi" priestor (skrine roznych velkosti a tvaru, nie prazdne police, obrazy na stenach) proste aby ten priestor nebol holy, hladky. Zacal by som ale prave kobercom.
Odpovedať

@luis007 @kejsik ma pravdu, avsak na podlahovom kureni koberec nie je najlepsie riesenie. Druha moznost su nejake zavesy/zaclony, teoreticky aj obraz na platne, ale nezaskleny, by mohol pomoct. Alebo taky vysivany ako za sociku 🤣. Dalej nejake kvety, clenitejsi nabytok, calunene kreslo, atp. V podstate hocico co zvuk bud pohlti alebo rozbije.
Odpovedať

@luis007 ano, nejaké látky, drapérie závesov, záclony, prípadne obohatiť rovnú stenu tehlovou, alebo kamennou drapériou, ja mám v obyvke obložený komín ohnivou skalou, kolega má z toho obloženú celú stenu a celkom to pomáha.. Tiež nábytok, sedačka...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejbl:

@luis007 @kejsik ma pravdu, avsak na podlahovom k…
@kejbl Koberec na podlahovom kureni nie je absolútne žiaden problém. Vyvrátený, dokola sa opakujúci mýtus.
Odpovedať
Nam sa na podlahovku osvedcili koberce neviem ci je to naozaj ten material ale vyzeraju ako z juty. Navyse sa dobre vysavaju a tepujeme ich stylom ze zavesim na susiak naaplikujem postrekovacom tep necham chvilu posobit a vyvapkujem a su ako nove zakazdym 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@kejbl Koberec na podlahovom kureni nie je absolú…
@kejsix nehadam sa. Nepotreboval som to riesit, takze som ani nestudoval, ci to nejako dehlgraduje ucinok kurenia alebo nie, len logicky mi to tak prislo. Ale dobre vediet ak by som to potreboval 👍
Odpovedať
Povodne sme riesili iny problem (mikropraskliny na omietke v novostavbe) a v podstate nahodne sme tam pouzili material, ktory ako sme zistili, vyriesil aj ozvenu. Mali sme veľmi podobný problém, tiež v prístavbe – u nás je to obývačka a popri miniprasklianch ktore sa objavili aj po premalovani, tam bola ozvena, nic hrozne, ale počas navštevy nepríjemné. Na praskliny sme nakoniec sme skúsili textilnú omietku (na odporucanie cez znameho), kupovali sme cez eshop textilneomietky, praca bez majstrov a spiny za 1 den. Praskliny sa uz neobjavili, ale co nas vlastne prekvapilo, uplne zmizla ozvena. Ak koberec kvoli podlahovke neprichadza do uvahy, za mňa to má zmysel aspoň zvážiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?