Odpoveď na príspevok od malantheon:
Ako máme postupovať pri oprave tohto stropu? Dom,… @malantheon tomuto uz moc nepomozes. Ked mas obnazene zeleza, tak ich zbrus , natri proti hrdzi a natri dakym pripravkom co to ustabilizuje. Bohuzial nasledny krok by som volil SDK strop, lebo hrdza bude nekonciaci problem.Odpoveď na príspevok od malantheon:
Ako máme postupovať pri oprave tohto stropu? Dom,… @malantheon naskôr sa riadne povenuj streche, lebo toto nie je normálna vzdušná korozia kovu, to je premočená betonová doska.. Až potom rieš, ako to zakryť. Ja mám v dome pivničný strop riešený I traverzami liatymi do betonu a nikde mi nehrdzavia. A ako vieme, v pivnici býva zvýšená vlhkosť. Toto je extrémne dlhodobo premočený beton. Prekryť to až potom, čo bude vyriešený zdroj vlhkosti. Sadrokarton zakryje všetko.Odpoveď na príspevok od zicher:
@malantheon naskôr sa riadne povenuj streche, le… @zicher To už je, nad nami spravili podkrovie a nadstavbu, nová strecha. Čiže viac vody tam nebude. Sadrokarton nie je moc cesta, na konci stien su klenby a tak, taká historickejšia budova. Takže to skúsime poctivo prebrúsiť. Ďalšia vlhkosť tam už nebude.Odpoveď na príspevok od malantheon:
@zicher To už je, nad nami spravili podkrovie a n… @malantheon Nelepiť SDK na strop, ale treba urobiť zavesený strop. Kľudne aj pár cm pod týmto. Vyriešiš dva-tri problémy naraz, pričom v jednom prípade schováš zaoblenia medzi stanami a stropom, (v druhom ti elektrikár naťahá káble k svetlám aj kam nechceš) a v treťom prípade sa nenatrápiš s vyrovnávanim stropu pomocou omietky...Odpoveď na príspevok od jan45:
hrdzavenie "šín" (ako nosníky sa používali koľajn… @jan45 ďakujem, toto presne som potreboval. mám to už zbrúsené, ale práve som premýšľal, že či to treba aj z boku a vidím, že hej, tak to idem ešte dorobiť a zajtra pozháňať tieto vecičky. Takže samotné železo netreba natierať nejakou farbou - stačí to cementové mlieko a potom cementová malta? vďaka za nasmerovanie 🙏Odpoveď na príspevok od malantheon:
@jan45 ďakujem, toto presne som potreboval. mám t… @malantheon elektrikári zalievajú cementom kotviace skrutky na stožiaroch