Zlodeji

asi to tu nepatri ale chcem sa opytat kupili sme dom iba zariadujeme prerabame a prisiel nam tam zlodej teda v plote bola diera...ale nic nastastie nezobral...bojim sa ze pride a nieco nam ukradne rozbije okna...ako by ste to vy riesili?
Odpovedať
1
2
Postavit novy,vyssi plot. A nenechavat drahsie na dcore,pokym tam nebyvate. Ale ak sa dostal zlodej cez dieru v plote,tak to bol prevdepodobne nejaky sused ;-)
Odpovedať
susedia su tam neni ...on si tu dieru urobil sam....ale ja na zahrade nemam nic ale bojim sa ze rozbiju okna na dome a vniknu dnu....uz sa to stalo na susednej chalupe kde nikto nebyva...
Odpovedať
Existuje napojenie na pult centrálnej ochrany na PZ SR. Stojí to nejaké eura mesačne ale je to najlepšie čo môžeš urobiť. Ak tam dáš alarm tak keď to tam začne hukat tak pokiaľ má zlodej pevne nervy tak aj tak z domu čosi ukradne.
Odpovedať
@milan209 a kym dojdu bezpecaci, tak neukradne?
Odpovedať
Neboj chlpati dôjdu veľmi rýchlo, by si sa čudoval. A pokiaľ to bude tichý alarm tak ani zlodej nebude tušiť ze o chvíľu tam budú. Navyše nepíšem o bezpečnostnej službe ale o pulte pz SR.
Odpovedať
Pred par rokmi som zazil to iste, hned ako sme osadili okna, niekoho zacalo trapit, co je vo vnutri. Ako prve treba okamzite (to znamena dnes, alebo zajtra) dat na pozemok/dom viacero led svietidiel so senzorom, kus stoji okolo 25-30€, kupujte 30wattove. Alternativa je svietidlo s cidlom+zabudovanym senzorom a vstavanou kamerou. Ako dalsie doporucujem alarm, na zaciatok posluzi velmi dobre napriklad Jablotron Eye 2, ma slot na sim kartu, vola a esemeskuje podla nastavenia, mne posiela sms aj pri vypadku elektriky-ak by niekto vypol hlavny istic v plote. Tento alarm sa da sparovat s mnozstvom cidiel a tiez externou sirenou, tu treba cim skor umiestnit na dom (pripadne aspon napodobeninu).
Odpovedať
kaukazsky ovciak 1-2 ks, zlodej aj dieru v plote potom opravi rychlostou svetla
Odpovedať
@el_diablo pes akurat steka, aj to sa za par dni da oducit napr. salamou, okrem toho domorodci maju vzdy v osade nejaku harajucu sa suku, poobtieraju si ju o nohy a maloktory pes odola sexualnym pudom.
Odpovedať
@milan209 no asi by som sa naozaj cudoval :)
Odpovedať
@stowasser Nie je pes ako pes. Kaukaza alebo Stredoaziata na svojom teritoriu neuplatíš ničím
Odpovedať
@stowasser dvaja psi to je uz svorka a stou si neporadi ani vynaliezavy cigan z osady,viem o com hovorim mam 2ks ceskoslovensky ovciak ovela ucinnejsie ako hociaka kamera a alarm strazily hranice a pozri si nejake fotky na nete co to dokaze urobit s clovekom.
Odpovedať
@stowasser dodatok to nesteka to okamzite utoci je to skoro vlk.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kavar nehadam sa, ale co pes, to iny charakter. Vo vacsine pripadov vsak aj najdrsnejsi pes zmakne pri pachu harajucej sa suky. Stary otec mal dlhe roky chovnu stanicu, bol medzinarodnym rozhodcom a psov cvicil do osemdesiatky.. Tu riesime to, ze potencialny zlodej si bol omrknut teren, najhorsie kradeze su tie v zaverecnej faze vystyvby-sanita, obklady, naradie, kable, vybava kuchyne.. Poistka mozno cast zaplati, horsie je to, ze cloveku takto ukradnu pokoj a radost..
Odpovedať
my sme dali kameru dopredu, dozadu, vysoký plot, máme aziatku a samozrejme všímavých susedov, čo sú lepší ako kamery :-D
Odpovedať
@stowasser to poznam presne ten pocit bezmocnosti a zlosti som mal zhruba pred 20 rokmi kupil som rozostavany dom a zacali mi miznut veci a moj svokor shodou okolnosti talian chova to plemeno inac taliani maju vychytenejsie kusi ako mi a je to nase plemeno kaukazsky vlk a nem.ovciak, hovori donesieme 2ks a bude sranda aj bola bez jedineho zavrcania strasny rev a hadaj koho napadli mileho suseda. bolo stoho strasne halo ale odvtedy je pokoj.
Odpovedať
Ak budeš dávať kameru, tak daj na viditeľne miesto oznam, že objekt je monitorovaný, ináč ten záznam nepoužiješ pred sudom.
Odpovedať
alebo niekde skryt fotopascu s funkciov ked tam niekto je hne ty fotku pošle na telefon. Sú aj 10megapixelové s nočním videnim kde je kvalita fotiek alebo videa velmi dobrá...len tá cena
Odpovedať
Nas vykradli.zozadu cez plot.odvtedy mame alarm a kamery.a prestali sme kosit prazdny pozemok vedla nas cez ktory prisli.
Odpovedať
Kamery nie sú žiadna výhra. Pokiaľ si ten zlodej da mikinu tak je ti taky záznam naprd. Alarm dobre urobený už môže pomôcť ale nemusí. Zväčša keď niekde niečo niekde huka tak okolie nereaguje. A pokiaľ sa dopravis na stavbu tak už môžu byť preč.
Odpovedať
už pomaly človek ani nevie ako ochranit svoj majetok
Odpovedať
@erika33334 Suhlasim s pouzitim mileho Kaukaza. Mama ho tiez mala. Ten sa bude karatit aj s myskami ktore sa narodili na pozemku. Ale ak ti niekto sliapne v noci alebo za sera na pozemok tak si v Deichmane bude do konca zivota kupovat len jednu topanku ;-) Ak budes mat take domace zvieratko ver ze budes mat aj kvalitny plot ;-) Inak su priatelsky, deti sa budu mat na com vozit a usetris za ponika.
Odpovedať
Profilova fotka
@mareksikula1 to mas pravdu veru :-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-)
Odpovedať
Pes je idealne riešenie, pokiaľ je zamknutý v interiéri, nepomôžu žiadne salámy, ani hárajúce sa sučky... Len musíte zabezpečiť, aby to všetci vedeli, že je vnútri, vrátane toho gaunera
Odpovedať
Profilova fotka
v tom mas pravdu
Odpovedať
alebo dat toto na pozemok https://www.youtube.com/watch?v=-KWOj...
Odpovedať
vonkajšie senzory, alarm sa spusti skor nez sa dostanu k oknam
Odpovedať
@livia30 a ked nebude doma, susedom to bude hučat 100x denne
Odpovedať
@janulikk vsak maju plot, cudzi sa tam nedostane a vypnut alarm sa da aj mobilom na dialku....zvierata to "nezachyti" takze no problem
Odpovedať
@livia30 ale zachytí, aj krdel vrabcov... vlastná skúsenost
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?