Zberné miesto nám chcú dať vedľa novostavby - čo môžem urobiť?

Chcem sa spytat ako zabrániť obci,aby vedla mojho este nedostavaneho domu spravila na obecnom pozemku zberne miesto, cize smetisko. Zatiaľ v obci nikto nema taketo smetiskove miestocko vedla plota,vzdy sa naslo miesto minimálne 10 metrov od obyvaneho domu a nieto este na ulici plnej novych domov... Je mi nepríjemné mat taketo miesto vedla plota. Vo VZN obce nie su špecifikácie pre umiestnenie zbernych miest. A ten konkrétny obec.pozemok je nieco ako maly no nie velmi udrziavany kus zelene... Vďaka za pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
@malinamamina zriadenie zberného dvora je stavba, musí mať všetky náležitosti, teda stavebné povolenie, tam ste účastníkom, obráťte sa zatiaľ na stavebný úrad o informáciu, ak je to čierna stavba, na prokurátora.
Odpovedať
@jan45 vďaka za radu,obec vsak zároveň vydava stav.povolenie,cize hladam nieco konkretne ako im oponovat.. Mozu to ohlasit aj ako drobnu stavbu? Vec sa tyka nas a este jedného suseda,ale s tym sme to zatial nepreberali... Vďaka za pomoc!
Odpovedať
o ake zberne miesto sa jedna?Zberny dvor alebo kontajnery v ohrade? Na drobnu stavbu to nevidim kvoli ploche ale sledovat nonstop nastenku stavebneho uradu je zase dost narocne. Vela stastia prajem.
Odpovedať
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpi...
Odpovedať
Ďakujem za rady,ak obec nazve toto miesto iba zbernym miestom a nie dvorom,ako sa k tomu postavit? Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 @malinamamina nemyslim si, ze obec chce v obyvanej casti postavit skladku odpadu. Skor si myslim, ze tam chcu postavit zberne nadoby na triedeny odpad. Take ale bezne vidavat hodi aj pod plotom rodinneho domu a pocitam, ze ziadne stav. povolenie na to netreba. Ako sa k tomu postavit? Povedala by som, ze respektovat to.
Odpovedať
@petko234 konkretne je to nazvane zbernym miestom... Dá sa proti tomu nejak zasiahnut?
Odpovedať
@maslenka47 áno posledna moznost je rešpektovať to,ale ruku na srdce,chceli by ste mat vedla plota zberne nadoby? My nie..
Odpovedať
Profilova fotka
@malinamamina keby takto rozmyslal kazdy, tak si to sklo, papier a plasty mozete vysypat na zahradu. Mozete navrhnut obci alternativne umiestnenie tak, aby vlk bol syty aj ovca cela. Moznosti vasej ulice nikto tu nepozna, takze vam asi velmi neporadi. V kazdom pripade myslite na to, ze niekam ich dat musia a navhnut, aby ich dali pod plot inym susedom by asi bolo dost chrapunske.
Odpovedať
@maslenka47 jasne ze by to bolo chrapunske,nemienim iniciovat návrhy na ine volne miesta aj ked o nich viem,nakolko by som poskodila ine rodiny.. hladam zakonne riesenie,ak existuje.
Odpovedať
na dedine kde mame dom je tiez zberne miesto, kazda dedina ho vraj musi mat ...na triedeny odpad atd. ale aj bio odpad ... stazovat sa zrejme budete moct potom ak by tam bol hluk neustale alebo smrad ...ale vacsinou sa tam dedincania vykecavaju ked donesu flase do triedeneho alebo elektroniku ...a este som necitil zeby to smrdelo ... otvorene to je tiez tusim len sporadicky ...a v bio vacsinou konare zo stromov lebo kompost ma vacsina vlastny ... cize zberne miesto a smetisko je dost rozdiel :) zo zberneho sa to vyvaza prec pravidelne vacsinou su to 2-3x kontajner a unimobunka ... pohlad to nieje pekny(ale nic hrozne zeby to vyzeralo ako cierna skladka, je tam clovek ktory sa o to stara aby tam nebol bordel) ale treba si potom pri tom plote vysadit tuje alebo pod aby nebolo vidno, co som ale videl u nas susedia z oboch stran to velmi neriesia ...nieje to take hrozne skor ako jedinu moznost by som videl na obecnom sa spytat preco prave tam a ci sa neda niekde na okraji pomimo a samozrejme viac ludi sa musi spojit potom to je lepsie ...
Odpovedať
Pokial to bude na obecnom pozemku, ostava ti len dohoda s obcou . Mozno by to stojisko mohli pekne oplotit. Mame kontise 20m od domu a nevadi mi to,mam to aspon blizko.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Skusit napisat staznost, peticiu, nieco taketo a ak to nepomoze tak jedine sa skusit dohodnut, nech to presunu aspon o par metrov alebo im skus navrhnut nejaku alternativu, nejake ine miesto kde by to nikomu neprekazalo, to by podla mna lahsie niesli keby maju za to miesto nejaku nahradu.
Odpovedať
Vďaka všetkým za príspevky,uvidime teda ako bude na zastupiteľstve,snad sa to vyriesi v nas prospech 😊
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ako to dopadlo
Odpovedať
Zatial to zamietli,na spominanej parcele sa nachadza aj stary hrob s krizom /vraj grof z tunajsieho kastiela/ ale nie je to zapisane na pamiatkovom urade a parcela je dost velka,takze uvidime co sa stane v buducnosti,,,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?