Sused zacal opravovat auta a ten hluk je uz neznesitelny

Zdravim , otec byva v malej dedine a jeho sused si pred 4 rokmi postavil vellky garaz na 4 auta , so zdvyhakmi , kompresormy proste komplet. Zo zaciatku opravoval auta iba zopar znamym , ale teraz je to oprava od rana do vecera, trieskanie, lakovanie, turovanie. Starosta s tym nevie alebo nechce nic urobit lebo su kamarati . Dalsim susedom naokolo to vadi ,ale vraj si nechcu s nim robit problemy ,lebo vraj je to svina co ma vselijake znamosti. Sused z druehj strany uz volal zivotne, hygienu oni mu sice dali nejake upozornenie ,ale on si nadalej robi svoje ,takze nakoniec ten druhy sused musel predat dom asi po roku trapenia a scelou rodinou sa odstahoval. Chlapik ma nejaky kontakty a bud podplaca alebo proste ignoruje urady . Zamoruje to vsetko smradom z farbenie a kompresory idu od pondelka do soboty noci. Ako by to mohol otec riesit? Dakujem za pomoc
Odpovedať
Skúsil by som televíziu. Občan za dverami a podobne...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
pokiaľ sa s ním nedá po dobrom, tak tiež si myslím, že je cesta len cez médiá, inak nič, to keď má niekto známosti, to ani cez úrady nepochodíš, kamarátka mala podobný problém.
Odpovedať
Má to na papieroch?
Odpovedať
Najväčšia chyba je rezignovať na legálnu cestu, ináč sa staneš tým, čím aj on. Takže odporúčam legálne, po úradoch, hygiena, atď. Ľudia, ktorí tu komentujú "harman" a "podpáliť" nabádajú na trestný čin - idem to nahlásiť. Už to počujem "Udavááááč" 🙂))
Odpovedať
@muska414 @sonau @miselito Spravil som si screenshot.
Odpovedať
@petiar Co ides nahlasit? Kam? No daj. Takych screenshotov Ti na pockanie vyrobim... 😄
Odpovedať
@petiar ty si strasny frajer,normalne som si obsral gatky. len ma nezapis na tabulu lebo sudruzka zavola tatina do skoly.
Odpovedať
@petiar Ak chces byt na policajnom oddeleni za chuja, tak chod. Nikto tu na nic nenabada, tak sa spamataj a prestan ohurovat tym, ze vies pouzivat klavesu print screen. Ale kludne chod, vytlac si to a NAKA caka na tvoje screeny z modrej strechy. Prisambohu si jeden z tych, co sa hraju na mravnostny etalon, ale ak by si isiel po ulici a bol by si svedkom trestneho cinu, tak by si si spravil maximalne QR kod na zadnej strane spodneho pradla a odcupital by si potichu domov. Ak si si nevsimol, tak legalne cesty uz vyskusane boli a bolo to k nicomu, pretoze mrchavy pan ma kontakty atd atd. Ak by som nezil na slovensku 39 rokov, tak by som mozno uveril tomu, ze spravodlivost a zakon na Slovensku existuju.
Odpovedať
@petiar Po úradoch, hygiena? Veď ak má niekde známosti, tak to nahlásenie na úrad tam ani nikdy riešiť nebudú. A ak chce človek riadne existovať, nikoho ničím neobťažuje a má za suseda arogantného týpka, čo mu strpčuje život, treba to riešiť. Dohovorom, legálne, podobrotky, ale bohužiaľ, ak všetky tieto spôsoby zlyhajú, čo má ten človek robiť? Roky sa s niekým naťahovať a bez výsledku? Chce len užívať v pokoji svoje bývanie. A ak mu to niekto úmyselne marí, nie je o čom. Sú rôzne spôsoby ako sa domôcť svojho práva. Buď to so susedom riadne "preberie", že toto sa nepatrí, alebo potom je tu ešte možnosť, že predá to svoje bývanie neprispôsobivým pod cenu a nech si s nimi sused užije. Za chvíľu nebude mať ani náradie, ani autá, bude mať "super" susedov. A mohol mať tiež pokoj, keby sa nesprával ako hovädo. V takýchto prípadoch väčšinou pomôže len riadny "dohovor". Možno je to pekné, keď sa povie "kto do teba kameňom ty doňho chlebom", či ako to je, ale to je len fráza. Veď jediné čo človek chce, tak to je kľudný život s rodinou. Ak vieš poradiť spôsob ako to na 100% dosiahnuť, tak smelo poraď. Ale samozrejme s tým, že to bude aj fungovať. Nie aby človek čakal bohvie koľko rokov dokiaľ to vyrieši súd alebo dokedy dotyčný nedajbože nezomrie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miselito Takže lepšie bude keď sa tu medzi sebou budeme mlátiť, hej? Ľudia ako ty sú dôvodom, prečo to tu vyzerá tak, ako to tu vyzerá.
Odpovedať
Profilova fotka
Meno a adresu vies tak by som zacal najprv na zivnostenskom alebo obchodnom registri ci ma na to firmu Druha vec je ohlasenie prevadzky kde sa nachadza a aky ucel Za dalsie hygiena kvoli hluku prachu Dalej poziarnici vid lakovanie A este aj zivotne vzhladom na ropne produkty. Inak videjko ked lakuje by dost pomohlo pozdielat na soc sietach urcita sila tam je. V poslednom rade nespravne odsteleny ohnostroj z lidla pocas lakovania to vybavi expresne a oboch 🫠
Odpovedať
@petiar Netreba to dramatizovať. Nejde tu o mlátenie kadekoho. Ide tu o "dohovor" jednému človeku, ktorý je arogantný a strpčuje život ostatným. A toto konkrétne treba riešiť, nie mlátiť pol dediny. Nie ľudia ako miselito sú dôvodom toho ako to tu vyzerá, ale ľudia ako sused otca domdoma sú dôvodom toho ako to tu vyzerá. Práve ľudia, ktorí neberú ohľad na ostatných a myslia si, že si môžu dovoliť všetko, sú tou neskutočnou pliagou a zberbou, ktorá to tu celé ku.ví. A s takými sa treba vysporiadať, aby sa tu dalo žiť v kľude. Chce človek tak veľa, keď si chce len žiť svoj pokojný život? A ak sa človek obráti s prosbou o pomoc na rôzne oficiálne a legálne inštitúcie a tie nekonajú z akéhokoľvek dôvodu (pritom páky na to majú), či už rodinkárstvo, známosti, mávpi.izmus a podobne, tak čo má človek teda robiť? Veď poraď nejaké funkčné riešenie. Ale funkčné. Ešte si nič nenavrhol, čo by zafungovalo. Ako by si sa bránil ty? Ak všetky tieto možnosti zlyhajú, človek si proste situáciu rieši sám. AKÝMKOĽVEK spôsobom. Viem, že tu, na MS, sú ľudia, ktorí si nechajú po hlave skákať. Ale toto je neúnosné, aby jeden druhému robil takto naprieky. A to nejde len o tento prípad. Keď si čítam niektoré diskusie tu na MS, tak sa až čudujem, kde sa v ľuďoch berie tá arogancia, povýšenectvo, agresivita, pocit, že si môže dovoliť všetko. A ešte viac sa čudujem, že niektorí jedinci to nechávajú tak. Raz niekomu prasknú nervy a rieši takýto problém po svojom. Nie som zástancom akejkoľvek agresie, ale keď bude niekto akýmkoľvek spôsobom ohrozovať, ovplyvňovať, či iným spôsobom zasahovať do mojich práv a tým samozrejme aj do mojej rodiny, samozrejme využijem najprv oficiálne a legálne možnosti, ako tomu zamedziť, ak to nebude fungovať, z akýkoľvek dôvodov, riešim si to sám a to akýmkoľvek spôsobom, ktorý bude funkčný. Veď ako som písal, jediné, čo človek chce, je kľudný normálny život so svojou rodinou medzi susedmi a nie nejakého bastarda vedľa seba, ktorý bude robiť ešte aj naschvál. Takže skús teda navrhnúť riešenie. Proste ak sa niekto nevie vpratať do kože sám od seba, treba mu ukázať smer akým sa má vydať. Človek si svoje musí brániť.
Odpovedať
Ja ked som cital ten prispevok, mam skor pocit ze nikto nic nerobi zo strachu. Panko zrejme vystupuje ako velka ryba chvasta sa ale z celeho toho mam pocit, ze jeho kontakty koncia niekde na urovni okresu a su to viac reci ako realita. Ludia s vysokymi kontaktami si zvycajne nespravia doma dielnu v ktorej dru od rana do vecera. Preto si myslim ze legal je stale cesta, akurat na to nebudu stacit len prvostupnove uradne rozhodnutia ale mozno aj az sudna cesta a urcite najprv si zabezpecit vela vela dokazov (v tomto pripade hlavne audiovizualnych) a nezabudnit na medializaciu (tv, socialne siete, a p.) A nemusime si tu rozbijat drzky, nicit dediny neprisposobivymi a podobne.
Odpovedať
@petiar ludia ako ja? mal som tu rozpisany dlhy komentar na to co si napisal, ale vymazal som to, pretoze je zbytocne ti nieco vysvetlovat, ved aj tak vdaka ludom ako som ja to tu vyzera tak, ako to vyzera. Ty nie si kompletny, ked dokazes nieco taketo vypustit. Koncim s tebou, vypisuj si co chces, ked nevies citat s porozumenim. Na zaver len jednu vec...jeho prava koncia tam, kde sa zacinaju prava jeho suseda. Toto by sa malo dat do poriadku a potom to tu bude vyzerat tak ako ma.
Odpovedať
Zažil som podobne v dedine asi 200m odo mna , programátor susedia s opravarom...programator začal úradne...chodili úradníci,vypisoval,dokonca mu tam chodili merať hluk....nezmohol nič chudák ..odsťahoval sa.,ten robí ďalej aj keď poobede už nie....Za komunizmu boli priemyselné zóny a obytné zóny....takéto niečo by komunisti nedopustili...?V obytnej zóne by nikto nemal mať výrobnú prevádzku.. žiadnu..
Odpovedať
@miselito Áno. Ľudia ako ty.
Odpovedať
@daralbajda Áno, za komunizmu bola aj tráva zelenšia. 🙂 Aspoň netrep.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak tam má prevádzku na živnosť , tak by mala byť schválená asi a nemali by byť aj súhlasy susedov? Neviem, len sa pýtam. Logicky mi to tak príde. Mal by mať pracovnú dobu vypísanú a dodržiavať ju. Ak to robí na čierno , tak inšpektorát práce. Stále treba skúšať a tlačiť ďalej za hranice obecného, alebo mestského zastupiteľstva. Netreba sa vzdávať , aby si takýto ľudia nerobili čo chcú.
Odpovedať
V dedine, kde som býval, sú teraz asi 4 automechanici, ale nemajú to oficiálne nejakú firmu, ani označenie nemajú, len to proste robia. A je tam ešte jeden a ten má oficiálnu prevádzku. Ale najväčšia sranda je, že tí štyria, ktorí to nemajú oficiálne, nemali nikdy problémy so susedmi, teda aspoň o ničom neviem. A ten jeden, čo má normálne aj prevádzku oficiálne, nie je veľmi obľúbený. Myslím medzi jeho susedmi. Bordel na dvore má, stále nejaký rámus ide od neho a neviem, či u neho neboli už aj zo životného a myslím, že aj polícia, akési levoty tam robil. Ale tým si nie som istý. Bohvie čím to je, že tí 4 sú úplne v pohode a henten 1 robí problémy. 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@domdoma v prvom rade treba zistiť, či je to vôbec možné z hľadiska územného plánu... predpokladám, že je to zadefinované ako obytná zóna ... takže ak tam má sused firmu je to v rozpore s územným plánom... jedine žeby tam bola v pláne označená ako polyfunkčná plocha služieb ... samozrejme ak mám pozemok zadefinovaný na bývanie, nemôžem si tam spraviť odkalisko, či bitúnok medzi domami, lebo ja som sa rozhodol "podnikať"...
Odpovedať
@wolodymyr Tam som mieril mojou otazkou vyssie. Zvlast ak to ma na papieroch, tak moznosti su vcelku slusne a aj uradnicek na okresnom urade ma nadriadeneho... Ale s tym kamerovanim by som ubral plyn, GDPR to rychlo otoci proti stazovatelovi.
Odpovedať
@petiar ubohy provokater
Odpovedať
@kejsix Čo je to GDPR?
Odpovedať
Profilova fotka
@zara71 skús dať do Google 😀
Odpovedať
@dedo758 keď je niekto s prepáčením sebestredný kkt, tak ani Občan za dverami nepomôže.... tu to nevidím veľmi na úspech. 😒
Odpovedať
@domdoma Ono to ani nemusí byť o známostiach, skôr to bude na úradoch o dokazovaní. Totiž, on pravdepodobne nemá na to živnosť, robí to na čierno. Ale na to, aby mu bol udelený nejaký postih, tak sa mu musí nelegálna činnosť dokázať. Môže tvrdiť, že si opravuje svoje autá, kamarátovi zadarmo. To predpokladám nie je zakázané, je milión kutilov, čo doma čosi vyrábaju, kludne aj pre susedov a nemajú na to povolenie. Preto takéto prípady často končia tak nijako, lebo chýbajú dôkazy. Neviem si predstaviť, že by úradník spoza kríku počas dňa tam vystával a sledoval, čo robí. Preto skôr pomôže niečo ako tabuľa hanby, teda možno tie média, kedy jeho meno vojde do povedomia v negatívnom zmysle. Aj keď toto môže byť typ, ktorému by to bolo šumafuk,
Odpovedať
@moratibru aj ked robíš pre kamaráta , nemožeš obtažovat svojou prácou okolie -to jednak z právného hladiska a tiež ludského hladiska -nemožeš robit niečo , čím obtažuješ okolie ..
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?