Odpoveď na príspevok od zara71:
Ako by ste riešili situáciu, keby si váš sused v … @zara71 varianta A - sused je inteligentný človek: poprosil by som o demontáž, varianta B - sused je retard : kukla a bejzbolkaOdpoveď na príspevok od zara71:
Ako by ste riešili situáciu, keby si váš sused v … @zara71 ja by som to neriešil. Dnes si každý môže dať na dvere kukátko, ktoré ma zabudovanú kameru so záznamom a zvnútra dverí je displej. Slušnému človeku kamera nevadí.Odpoveď na príspevok od zara71:
Ako by ste riešili situáciu, keby si váš sused v … @zara71 ja by som mu podakoval, ze pomaha chranit spolocny majetok.Odpoveď na príspevok od zara71:
Ako by ste riešili situáciu, keby si váš sused v … @zara71 Nie je to v súlade so zákonom, ale neriešil by som to. Aspoň chráni spoločný majetok. Alebo sa bojíš, že si bude robiť čiarky, že trikrát si išla von sama, dvakrát so psom. päťkrát s manželom a raz s milencom? Čo také robíš na chodbe medzi výťahom a svojimi dverami, že ťa sused nesmie vidieť? Keby otvoril dvere a pozeral by sa na teba, čo by si mu povedala? Nepozeraj sa?Odpoveď na príspevok od milan209209:
@zara71 ja by som to neriešil. Dnes si každý môže… @milan209209 v prvni rade slusny clovek se ale nejprve zepta/domluvi nez namontuje cokoliv do spolecnych prostor.Odpoveď na príspevok od zara71:
Ako by ste riešili situáciu, keby si váš sused v … @zara71 ak s montazou kamery suhlasila nadpolovicna vacsina vlastnikov a dodrziava sa GDPR, tak je to OK. V opacnom pripade porusuje zakon. Viac info: https://www.bytovydom.sk/ako-je-to-s-...Odpoveď na príspevok od zicher:
všade v obciach, na exponovaných miestach- námest… @zicher tebe by sa pacilo keby som ti snimal dom a celu tvoju rodinu? S tvojou logikou - ved ta chranim a mal by si mi byt vdacny. Uz sa prosim spamatajte!Odpoveď na príspevok od sprite001:
@zicher tebe by sa pacilo keby som ti snimal dom … @sprite001 myslím, že by sme sa mali všetci spamatať.. Všetci sme istým spôsobom monitorovaní a ani si to neuvedomujeme. Kamery na uliciach, kamery v idúcich autách, kamery v zaparkovaných autách, operátor ukladá dáta pohybu vášho telefonu v čase, google vás monitoruje, ukladá vašu polohu, zberajú a archivujú dáta z prehliadača, zasielajú vám cielené reklamy na základe zozbieraných dát, podhadzujú témy s motívmi vami olajkovaných príspevkov a vám vadí nejaká kamera v kukátku? Dobré ráno stará mama! Bojujete s veternými mylnmi.. A bude ich viac a viac.. Martin Kukučín- Neprebudený.. A vy sa tiež prebuďte... a o tom, že vás môže špehovať vaša vlastná kamera v mobile, alebo PC, že vás môže odpočúvať váš vlastný smart televízor, že vaše fotky máte niekde na cloude, kde môžu byť zneužité radšej pomlčím. To nie je fikcia, to je realita. Správajte sa tak, aby ste nemuseli riešiť problém, že vás nasnímala kamera. A nemáte sa čoho báť.Odpoveď na príspevok od sprite001:
@zicher tebe by sa pacilo keby som ti snimal dom … @sprite001 mam taku hypoteticku otazku: Aky je rozdiel medzi kamerou a "Kelisovou" ako susedkou, ktora tiez sleduje vserko co sa vrzne na schodisku? (Nie, nechcem tym spochybnit dikciu Zakona o oacrane osobnych udajov, ktora je v tomto pripade jasna, len mi tak napadlo, ze jedna nasa suseda je lepsia ako akykolvek kamerovy system aj keby bol vybaveni SW na rozpoznavanie tvari, ktora mi minule oznamila, ze nejak casto vynasam smeti, lebo je len stvrtok a ja som od pondelka uz bola vyniest 3x :-D )Odpoveď na príspevok od zita19:
@sprite001 mam taku hypoteticku otazku: Aky je ro… @zita19 rozdiel je v tom, ze jedna babka povedala / videla a mat zhotoveny video zaznam, ktory sa da v dnesnej dobe pouzit hocijako vratane upravy pomocou AI. Je ten sused nejaky "nadclovek"? Preco nerespektuje pravo inych vlastnikov? Nech si da kameru do bytu. Skoda sa tu dohadovat. Idete si svoju "pravdu"... Otazka znela jasne: je to legalne? Nie je! Ostatne komenty su nepodstatne.Odpoveď na príspevok od zicher:
@sprite001 myslím, že by sme sa mali všetci spama… @zicher porovnavas neporovnatelne. Verejny priestor, povinnosti mobilneho operatora, cookie consent, atd... Ten bytovy dom nie je len jeho. Mal by to respektovat.Odpoveď na príspevok od sprite001:
@zita19 rozdiel je v tom, ze jedna babka povedala… @sprite001 co sa rozculujes? Vsak som napisala, ze dikciu Zakona o ochrane osobnych udajov nespochybnujem. Len mi to tak napadlo s tou susedou. Ale dobre, ked si sa aj so zmyslom pre humor narodil, tak pre istotu si si ho dal vyoperovat. Alebo si ho nemal. Zvysok ti uz napisal @zicherOdpoveď na príspevok od zita19:
@sprite001 co sa rozculujes? Vsak som napisala, z… @zita19 dakujem za tvoje zhodnotenie mojej osoby :) Ked nie inak, tak sa utoci na osobnost cloveka. Pekny vecer.Odpoveď na príspevok od sprite001:
@zicher porovnavas neporovnatelne. Verejny priest… @sprite001 rovnako nespochybňujem GDPR, avšak tieto zariadenia sú dnes také nenápadné, alebo zamaskované za iné-vypínač na stene, v kukátku vo dverách, alebo kamera v žiarovke, že je vlastne pozitívom, že ked si sused namontoval pred dvere viditeľnú kameru, tak vlastne nič netají a dáva mi šancu vedieť o svojom zámere. V x prípadoch to tak nie je a kedže ani netušíme, že nás niekto špehuje, tak sa ani nemáme ako o tom dozvedieť a následne o tom viesť debatu. To je realita dnešného života. Sused demnoštruje, že mu záleží na ochrane a snaží sa viditľnou kamerou odstrašiť potencionálnych narušiteľov. Mohol to urobiť tak, aby to nikto anilen netušil. Vyložil karty na stôl.Odpoveď na príspevok od zara71:
Ako by ste riešili situáciu, keby si váš sused v … @zara71 Ak sa pýtaš či to je legálne tak, ak to urobil bez súhlasu, tak nie nieje to legálne. Ak sa pýtaš ako by som to riešil ja tak nijako. Mne by to nevadilo. Skús si predstaviť situáciu že nájdeš vykradnutý byt (neprajem ti to) čo v tom prípade urobíš ako prvé? Pribehneš s prosíkom za susedom či neposkytne záznam.Odpoveď na príspevok od zicher:
veľa činžiakov už má ofiicálne kamery namontované… @zicher ""Ochrana majetku mi príde ako vyššia priorita, ako to, že ma sused v noci zaznamenal ožratého na kameru, ako sa neúspešne snažím otvoriť dvere vlastného bytu."" Ja by som sa ani nesnažil otvoriť dvere keď som "unavený"🍻 ale zazvoním u neho nech mi otvorí, nakoľko kľúč od nášho bytu má aj on.. Je tiež rád, že zároveň sledujem aj jeho byt mojou kamerou v kukátku... Toť vsio...Odpoveď na príspevok od stanlej:
Teraz neviem, tebe to vadi ci nie? Lebo ak ano, s… @stanlej nikto nevie 😀 to je taka moda, ze sa polozi nejaka otazka a viacej sa k tomu nikto nevyjadri.