Pristup od suseda

Dobry vecer. Chcela by som sa spytat ako sa da doriesit nasa situacia nejako normalne. Mame dom cca 50 cm.od hranice pozemku a ideme ho zo susedovej strany zateplovat. Pri nasom dome ma kabinu z avie a kopu strku. Tu kopu strku mal.opretu o nas dom a teraz ju presunul.asi o pol metra ked sme ho poprosili.. Lenze aj tak sa tam neda postavit.lesenie ani nic. Celych 9 metrov co je hranica nasho pozemku a jeho tam ma postavenu pivnicu a ten jeho zaklad betonovy je tak vysoky ako zaklad nasho domu. Je to.asi 45 cm.od nasho zakladu. Cize na nasom.pozemku.. Nevieme tam.dat ani zakladacie listy na izolaciu a nie este celu stenu zateplit. Existuje nejaka moznost ako sa to da vyriesit? Po dobrom sa to neda ani porozpravat sa s nimi slusne. Robia nam naprieky.. Dakujem.
Odpovedať
@macka67 Daj foto pre lepšiu predstavu. Ale v každom prípade tvrdiť, že sú 5 cm na tvojom pozemku sa jednoznačne nedá. Hranica sa nedá vymerať presne na centimeter. Ak chceš zatepliť, treba sa nejako popasovať s tým priestorom.
Odpovedať
Profilova fotka
jedine sa dat vymerat pozemok, no aby sa neprislo na to, ze ma sused pravdu a vsetko co na pozemku ma, tam aj byt moze, no jak pise @chrobak7 daj sem fotku, nech si to cele vieme lepsie predsavit
Odpovedať
@dalaj @chrobak7
Odpovedať
@macka67 Nuž, z fotky nie som o nič múdrejší. Vidím tam kabínu auta, ale nevidím tvoj dom. To betónové niečo v ľavej časti obrázka je tvoj dom? To ešte len staviate? To je základová doska? Alebo to je strecha? Čiže ty potrebuješ zatepliť aj základy? Alebo prečo je tam tá jama? Čo tam bolo skôr? Tie tvoje základy alebo susedova stavba? V každom prípade s tým asi nič nenarobíš, suseda asi nedonútiš, aby zbúral tú pivnicu kvôli zatepleniu.
Odpovedať
@chrobak7 to betónové čosi je veniec nášho domu, nemáme ešte domurovaný celý štít. prvé tam boli naše základy, keďže je to starý dom. údajne kabínu rozpíli povedal, ale štrk preč nedá a keď sa nám nepáči máme si to odpratať a potom dať naspäť.. ale už som sa informovala na obecnom úrade ako postupovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?