Požičovňa na vedľajšom pozemku

Chcem sa informovať, či je toto vporiadku, alebo nemáte skúsenosť. Na vedľajšej parcele, bola osadená búdka ( meter od plotu), kt. nepotrebovala stav.povolenie, ktorá sezónne slúži ako požičovňa šport. potrieb. Cca 2/3 roka tam niekto podniká, pracovná doba je denne aj 10h, premelie sa tam desiatky až stovky ľudí. Oficialna prevádzka má sídlo inde. Dá sa voči tomu zakročiť? Celú jar/leto to značne narúša súkromie, keďže skupinky turistov posedávajúce pár metrov odomňa, si krátia čas čumením za plot, alebo, keďže tá búdka nie je ani pripojená na inž.siete, všetci vykonávajú potreby medzi ňou a mojím plotom. Príde mi nelogické, aby som ja vynaložila peniaze do dostatočného oddelenia priestoru, lepšieho plotu, výsadzby stromkov, ked niekto týmto vychytralím spôsobom obišiel všetky zákony a obmedzuje ma.
Odpovedať
Profilova fotka
ak na pozemku nie je iná stavba , ktorá má súpisné číslo, je aj takáto búdka "prevádzka" a potrebuje stavebné povolenie. Obrátte sa na hygienu a stavebný úrad.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

ak na pozemku nie je iná stavba , ktorá má súpisn…
@jan45 dakujem, toto som nevedela. Parcela je inak prazdna. Len táto položená búdka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ktrink:

@jan45 dakujem, toto som nevedela. Parcela je ina…
@ktrink parcela na ktorej je položená búdka, patrí komu? Lebo ak obci, žiadne stavebné povolenie nepotrebuje. Stačí od obce napríklad nájomná zmluva...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@ktrink parcela na ktorej je položená búdka, patr…
@megdesign máte vždy dobré odpovede, ale teraz nesúhlasím. Súhlas obce je len preukázanie vlastníctva (náimu), ostatné podlieha iným predpisom. Iné je dočasná stavba stánku pre vianočné trhy a iné sezónna prevádzka. Ak je to spojené so zhomažďovaním ľudí, musí hygiena riešiť aj sanitárne priestory. Musí preukázať, že aj keď ich nemá, sú dostupné (75 m),
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ktrink:

Chcem sa informovať, či je toto vporiadku, alebo …
@ktrink s tým že pozerajú poza plot asi nikto nič nespraví a jedine teda, že by tadiaľ nechodili. Ja sa len čudujem, prečo tam ľudia vykonávajú potrebu. Asi je to nejaká vyhľadávaná oblasť, keď je tam toľko ľudí denne. Vtip by bol postaviť si tam toitoiku, pred plot reklamnú plochu na zamedzenie výhľadu, parkovanie a zarábať na tom ešte 😁 len teda človek keď chce súkromie, tak asi tam nechce mať vôbec tých ľudí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@megdesign máte vždy dobré odpovede, ale teraz ne…
@jan45 neviem, nechcem sa hádať, ale aj letná terasa napríklad je sezónna. Rovnako su napríklad stánky PNS celoročne a nemajú stavebné povolenie.... Platia len daň mestu za užívanie verejného priestranstva + musia mať súhlas mesta na umiestnenie stánku. Toť vsio. Osobitným spôsobom užívania verejného priestranstva (o. i.) je: Umiestnenie predajného zariadenia za účelom ambulantného predaja Umiestnenie stavebného zariadenia (lešenie, výťah a pod.), umiestnenie letnej terasy, umiestnenie veľkoobjemového kontajnera, propagačná a reklamná akcia, umiestnenie informačných, propagačných a reklamných zariadení, mobilné predajné miesto v mestských častiach, umiestnenie cirkusu, lunaparku a filmovacej techniky, umiestnenie zariadenia slúžiaceho na poskytovanie služieb, iné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@jan45 neviem, nechcem sa hádať, ale aj letná ter…
@megdesign Toto je však prevádzka ktorá nespadá do žiadnej z tebou uvedených kategórií, taká búda nieje mobilná keď sa nedá presunúť na vlastnom podvozku a musí byť oficiálne povolená aj napr. hygienikmi čo určite nieje, prevádzka musí byť nahlásená na živnostenskom úrade. Myslím, že je tu viac spôsobov ako sa toho zbaviť v rámci zákona.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dodok:

@megdesign Toto je však prevádzka ktorá nespadá d…
@dodok " umiestnenie zariadenia slúžiaceho na poskytovanie služieb" Podľa mňa spadá. PNS stánok tiež nemá podvozok... Odkiaľ vieš, že určite nieje?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@ktrink parcela na ktorej je položená búdka, patr…
@megdesign pozemok vlastní spoločnosť čo to tam prevádzkuje, nadobudli to len v posledných rokoch. Ked my sme tu byvali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@ktrink s tým že pozerajú poza plot asi nikto nič…
@marsdm jj, je to vyhladavaná oblasť. Cez leto uz pri ranajkach o siedmej, mávam minimalne desat clenne publikum. A parkovanie maju zabezpecene oni na svojej parcele. Myslela som, ci im nevypliva zo zakona daka povynnost, zabezpecit hocco, ako ked beznie niekde nieco vznikne a ma dopad na okolite stavby.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ktrink:

@jan45 dakujem, toto som nevedela. Parcela je ina…
@ktrink píšete " parcela je inak prázdna" a potom " Cez leto uz pri ranajkach o siedmej, mávam minimalne desat clenne publikum. A parkovanie maju zabezpecene oni na svojej parcele." to si odporuje. Parkovanie na lúke možné nie je, a ak je to firemné platia prísnejšie podmienky. Čo tu trávite čas mali ste urobiť úkony a.h.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?