Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:
Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť? Ak viete … @zenobiaiii dom urcite nepadne, ale ten mur je tvoj a ten pes o tom nevie, tak to musis dat razne najavo jeho majitelom, my ti tu s tym nepomozeme...Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:
Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť? Ak viete … @zenobiaiii predat dom a nabudúce postaviť na samote....Odpoveď na príspevok od toky1:
No neviem, tipnem si že takto drbnuté psa by u ná… @toky1 A ja to schvaľujem !Odpoveď na príspevok od petersd:
@toky1 A ja to schvaľujem ! @petersd to nie je riešenie, pes nemôže za svojho majiteľa. Tiež máme psa, ale stačí že sa na neho škaredo pozriem a on už vie ako sa ma správať. Aj keď mám psov rád, toto by som netoleroval. Dom možno nespadne, ale škodu na fasáde urobí. Stačí pravidelne škrabanie a omietka opadne, zhoršia sa tepelnoizolačné vlastnosti a bude dochádzať k degradácii vplyvom počasia. Treba susedom razantne oznámiť že si tento stav neželáte a žiadate okamžitú nápravu. Však nech si ho premiestnia na druhú stranu k svojmu domu. Či to nechcú aby im psík ničil ich dom?Odpoveď na príspevok od hasterman:
@petersd to nie je riešenie, pes nemôže za svojho… ďakujem za rozumné odpovede, omietka je zatial "iba" zašpinená od láb, skúsim na susedov viac naliehať príp. navrhnem nejaké riešenie, napr. pri našej stene zakryť psovi výhľad na ulicu.Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:
ďakujem za rozumné odpovede, omietka je zatial "i… @zenobiaiii ... joooj, tak tryzniť zviera, že nebude mať výhľad na ulicu? To nemyslíš vážne... 😁Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:
ďakujem za rozumné odpovede, omietka je zatial "i… @zenobiaiii jedine sa obratit na susedov a naliehat na to, ze s tym treba nieco robit. i ked asi tusim, ako sa k tomu postavia, ak su podobni ako moji susedia 😅Odpoveď na príspevok od petersd:
@zenobiaiii ... joooj, tak tryzniť zviera, že neb… @petersd ja by som to toho psa odučil,ako každého môjho, stačilo aby som na neho pozrel ako sa hovorí ako na psa a vedel koľká bije a to som ich nikdy nebil, ten pes zrejme nemá svojho pána , tak robí pána on všetkým naokoloOdpoveď na príspevok od toky1:
No neviem, tipnem si že takto drbnuté psa by u ná… @toky1 no ved ano, to je tak, ked si zaobstara psa niekto, kto ani nevie, ako sa ma onho postarat a vychovat ho. alebo to aj vie, ale ma to cele v pazi.Odpoveď na príspevok od stanlej:
To celkom dost dlho znasate, ja by som to veru ta… @stanlej bolo by jednoduchšie riešenie napr cez el. obojok dostane kopanec ak je v inej zone , len tam je problém ked je na vlastnom pozemku, niekedy sa tak stavali domy , žiadna vzdialenosť od susedov, len brána a dom na priečelí a v zadu nič,len 2rády sú moje, mala tak rodičovský dom žena, dokonca dvojdom , ked sa pohádali každý namaľoval inou farbou priečelieOdpoveď na príspevok od duzu:
@petersd ja by som to toho psa odučil,ako každého… @duzu Veď jasné - v prvom rade je problém v majiteľovi, nie v psovi. Ale veď vidíš, že susedia to majú v paži a teda akékoľvek (oprávnené) opatrenie autorky témy - @zenobiaiii ohrozí dobré susedské vzťahy. (lebo debili to budú takto vnímať)