Nová

Pes (cca 75 kg) sa vrhá na náš múr

Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť? Ak viete posúdiť či môže ohroziť statiku domu opakované udieranie do múru na určitom mieste. Bývame v rodinnom dome, kde náš múr tvorí hranicu od suseda. Po skončení stavebných prác si susedia nechali rozdelený dvor pomocou kari siete tak, že ich obrovský pes pozerajúc na ulicu, brechá vedľa múru nášho domu, pričom sa často rozdivočí až tak, že pri krútení sa okolo svojej osi sa prednými labami odráža od nášho múru. V izbe to počuť od škrabotu pazúrov cez údery až po dunenie akoby sa dom zachvel (s tým chvením nechcem preháňať, no niekedy sa aj zľaknem). Takéto správanie psa sa deje skoro každý deň a celkove to trvá skoro rok. Upozorňovala som na to susedov, ale s riešením sa neponáhľajú. Preto by som chcela vedieť, či si môžeme dovoliť mať trpezlivosť, alebo by dom mohol byť ohrozený. Časť domu, do ktorej pes vráža, je staršia, múr má hrúbku iba 25 cm, materiál vyzerá byť kváder v kombinácii s nejakými betónovými dielcami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:

Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť? Ak viete …
@zenobiaiii dom urcite nepadne, ale ten mur je tvoj a ten pes o tom nevie, tak to musis dat razne najavo jeho majitelom, my ti tu s tym nepomozeme...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zenobiaiii:

Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť? Ak viete …
@zenobiaiii predat dom a nabudúce postaviť na samote....
Odpovedať
No neviem, tipnem si že takto drbnuté psa by u nás na ulici dal dole niektorý zo susedov. Otázka je, či ďalší psisko, ktorého by si sused doniesol, či by sa nechoval rovnako. Vravím ako by to bolo, nie že to schvaľujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

No neviem, tipnem si že takto drbnuté psa by u ná…
@toky1 A ja to schvaľujem !
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?