Najskor dobry sused a teraz problem

Profilova fotka
Do nasho domu sme sa nastahovali zhruba pred mesiacom. Uz pri vystavbe sme spoznali nasich susedov ( starsi manzelsky par) a boli v pohode. Pani rada piekla a vzdy nam doniesla daco aj zo zahradky. So zakuskami a kolacmi za nami chodil sused. Vzdy si rad vypil ale nebolo to nic hrozne. Spriatelili sme sa a bolo vsetko vyborne. A teraz tu sedim a pisem ze idem svedcit proti susedovy ktory v opilosti napadol svoju manzelku. A je po dobrych susedskych vztahoch ...
Odpovedať
No, pokial ste videli ako ju napadol a aj suseda to tak chce, tak budete svedcit. To ze on je buran a nevie sa ovladat, vy nemozete. Isto to nastrbi susedske vztahy, ale pokial si on nevie priznat chybu, tak jeho problem... Vsak budete hovorit iba pravdu a nic neprikraslovat, nie?
Odpovedať
ak silnejsi napadne slabsieho fyzicky, a dokonca manzel manzelku tak ho hned poslite do ustavu kde taki patria, kolace vam bude nosit sama suseda, bez stresu a usetrite na palenke
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 skutočne silnejší? nebol len fyzicky silnejší a iné oveľa účinnejšie útoky trvalého charakteru odrazil jednorázovým výpadom ? Nebol frustrovaný v inej oblasti? Tým sa ho nezastávam, len netreba vidieť veci jednostranne. @weroni87 je to nepríjemný pocit, ale Vy ste v tom nevinne. Nenechajte sa vtiahnuť a rozsudzovať, ako radí uzlinka4, len to hovoriť, čo som videl.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 akákoľvek frustrácia či útoky iného charakteru NIKDY nie sú dôvodom na fyzický útok pokiaľ si nebráni vlastný život. A nevidim veci jednostranné, verte že som si svoje už zažila, viem o čom píšem.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb to by bola dlhá a neplodná diskuzia, brániť život je široký pojem. Zabiť sa dá aj inak ako sekerou a teda aj ohrozovať. Vždy ale je podiel obete na vine.
Odpovedať
@jan45 myslis zakuskami a kolacmi? :-)
Odpovedať
A ja vam napisem ako to bude: 1. Vy pojdete svedcit proti nemu. 2. Oni sa medzi sebou udobria. 3. Vy ostanete s nimi pohadani. Lebo kto by sa uz bavil s takymi, co sa tahali s nimi po sude :-) Hlavne kvoli hanbe.
Odpovedať
z vlastnej skúsenosti treba mať primeraný odstup, ked sú dobrí sudenia a aj naopak pretože z tých úžasných vzťahov v úvodzovkách sa to môže zmeniť zo dňa na deň :-)
Odpovedať
si videla ako ju zbil a preto ides svedcit, alebo? 8-)
Odpovedať
Poviete len pravdu? Tak nemate co riesit.
Odpovedať
Ja k tomu len napisem, ze moj VS profesor (dobracisko, strasne mily, kludny super clovek) v afekte zabil po rokoch tyrania (ona tyrala jeho) svoju druzku. Teraz ma okolo 70 a sedi v base...
Odpovedať
@weroni87 Dostali ste predvolanie, ze sud povazuje za potrebne Vas vypocut ako svedka? Tak povedzte iba pravdu, pri com ste boli, co ste videli, poculi a do inych veci sa nemiesajte.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@weroni87 Od teba budú chcieť počuť iba to či ju udrel alebo nie a osoby na to určené rozhodnú či to bolo úmyselne atď. Susedské vzťahy sa môžu pokaziť hocikedy čiže vždy treba rátať s tým že aj najmenšia banalita môže vyvolať spor.
Odpovedať
@jan45 suhlasim psychicke utoky sú oveľa brutalnejsie no treba sa kontrolovat s fyzickym utokom lebo za to byva basa ale za psychicky u nas nehrozi nič treba si dať 300 ci kolko polovicnych klikov ako hranol fico a vsetko v poradku :-)
Odpovedať
@evica01 tiež to tak vidím. Môj dedo spravil rovnakú chybu, keď pred cca 60 rokmi išiel "zachraňovať" susedu. Následky pretrvávajú doteraz.
Odpovedať
@evica01 ano presne tak to bude...tento scenar som uz par krat videla...takze za mna radim nesvedcit, nepliest sa do toho, nehladat pravdu... Bola som svedkom ako muz v opitosti zmlatil zenu, vytiahol na schodisko detsku postielku aj s deckom a chcel ho hodit dolu schodami...sused mu v tom zabranil, plus zavolal policiu...a na druhy den prisla ta zmlatena za zenou toho suseda a povedala jej nech si laskavo uprace svojho muza lebo po nej pokukuje a chce len narobit zle medzi nou a jej muzom...a hnevali sa tie dve rodiny aj po rokoch ked sme sa uz odtial stahovali.
Odpovedať
@tykat nemozes radit nesvedcit! Ak ju sud predvola, lebo ju bude chciet vypocut, nemoze odmietnut svedcit (odmietnut svedcit moze iba ten kto by vypovedou mohol privodit stihanie sebe alebo svojich blizkych), ak bude hovorit nepravdu, dopusti sa krivej vypovede. Skutocne by som nedaval take pokutne rady ako porusovat zakon. Moze sa stat, ze dotycna naozaj nic nevidela nepocula. S odstupom casu sa moze stat ze si clovek nepamata. Ale odmietnut svedcit, to sa neda.
Odpovedať
@snowy66 ok...tak oprava...radim na nic si presne nepamatat a co najskor zabudnut, nepriklanat sa ani na jednu ani na druhu stranu...lepsie?
Odpovedať
clovek sa nestiha cudovat, co tu za "rady" koluju... uz sa necudujem, ze ludia toleruju zlodejinu, ked toleruju nasilie na zenach. si neuvedomujete, ale presne postojom "odvrat zrak" len podporujete nasilnikov!!!
Odpovedať
@tykat nie neni to lepsie. Mozes si byt ista, ze takyto postoj nie je spravny, aj ked kratkodobo Ta mozno usetri od problemov, ktore si myslis , ze by mohli nastat, hoci aj bez toho by vobec nastat nemuseli. Avsak, pokial sa Tebe nieco podobne stane, kde k objasneniu veci pomoze svedectvo niekoho, potom budes preklinat aki su ludia zbabelci a neseriozni, ked svedok bude tvrdit ze si nepamata, ze nic nevie. Potom budes nadavat na sudy, na cely poondiaty system, ze si sa nedomohla spravodlivosti, co na tom, ze sud mal zviazane ruky lebo sa nic nepodarilo dokazat ani objasnit a Tvoj pripad museli zamietnut? Mysli na to! Ze sa take nieco moze stat aj Tebe a ist pravdivo svedcit, by mala byt normalne vnimana obcianska povinnost a mali by sa to uz deti v skole ucit. Pravo ocakava, ze svedok musi hovorit pravdu, cize ak tvrdi, ze si nepamata, pricom si pamata, je to kriva vypoved, aj ked mu to mozno nedokazu. Ak sa ukaze, ze svedok klamal, ma na krku obvinenie aj on. Nikdy sa s tym co pises, z hladiska moralneho neda suhlasit, hlavne v tomto pripade, ked sa nejedna o nejakych mafianov, narkobaronov, vplyvne korporacie alebo spoluucast v niecom, ide o banalne svedectvo voci v podstate cudzim, neskodnym ludom.
Odpovedať
@bozsky_kaja Ja myslim, ze nikto neodhovara od toho, aby spravila mozno spravnu vec, ale je to velmi chulostive, treba byt opatrny a naozaj presvedceny o tom, co je spravne.
Odpovedať
su to len kecy o nicom autorka nereaguje vobec nevieme co sa tam stalo, ci ona daco videla ci nevidela, ze co ma vlastne svedcit je to o hovienku
Odpovedať
a to som sa tešila, že som na FB zrušila registráciu, žiaľ, už aj tu to tak začína vyzerať. :-( aký súvis s modrou strechou má táto téma? =-)
Odpovedať
To suseda podala trestné oznámenie? Bola privolaná polícia? Je záznam z lekárskeho vyšetrenia?
Odpovedať
@bozsky_kaja "...len podporujete nasilnikov!!!..." Tak z dlhodobeho pozorovania nasilnikov podporuju hlavne ich obete, ktore to nenahlasia a aj po nahlaseni sa snazia ich ospravedlnovat a tolerovat donekonecna...hlavne v takychto pripadoch je takmer 100% sanca ze o chvilu bude suseda so susedom zadobre a zakladatelka z toho vyjde ako bestia ktora jej zavidi muza. Po mesiaci od nastahovania by som v ziadnom pripade nesla svedcit, ze sused napadol susedu. Oni si ziju takto pekne nahromade X rokov a navzajom si "rozumeju" a este X rokov si takto zit budu akurat ze na zakladatelku budu krivo zazerat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Koniec koncov to skoncilo tak ze som na policii povedala len to co som pocula a videla. Sused skoncil na par tyzdnov v base a po navrate seka dobrotu. Susedske vztahy sa chvala bohu nenastrbyli a vsetci si spokojne zijeme dalej svoje zivoty. Tesim sa ze sa to takto skoncilo :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?