ČIERNA STAVBA V SUSEDSTVE

Sused postavil na svojom pozemku obrovskú čiernu stavbu. Má to rozmery 12x12 metrov a výšku cca 10 m a je to zlátanina postavená z odpadového materiálu - starých hrdzavých lodných kontajnerov, OSB dosiek, na streche hrdzavé plechy /každý plech iný/...proste aký materiál zohnal, taký použil. Nič z použitého materiálu nie je nové, všetko vyzerá ako pozbierané na smetisku, popribíjané nakrivo, bez ladu a skladu, no jedna hrôza. Napadli sme to na stavebnom úrade, bol vykonaný stavebný dohľad a záver bol, že sa jedná o čiernu stavbu. Začalo konanie o dodatočnom povolení stavby a boli sme vyzvaní na uplatnenie svojich námietok a pripomienok. Nikdy sme nič podobné neriešili, nemáme s tým skúsenosti. Vedel by mi prosím niekto poradiť, aké námietky a pripomienky sa dajú uplatniť v takomto prípade?
Odpovedať
Pardon pomýlila som sa - stavba má výšku viac ako 5 m, nie 10 m.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zara71:

Sused postavil na svojom pozemku obrovskú čiernu …
@zara71 myslim ze nejaky typ namietok si perfektne spomenula aj tu v opise a vies z toho nieco pouzit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zrubo:

@zara71 myslim ze nejaky typ namietok si perfektn…
@zrubo Doteraz tu bolo krásne prostredie, teraz sa normálne hanbím, keď k nám príde nejaká návšteva, že máme za plotom takúto katastrofu. Ľudia, čo prechádzajú okolo, sa pristavujú a pýtajú sa nás, čo to preboha je. Len mám strach, že námietka, že stavba vyzará neesteticky, nebude stačiť na to, aby im nariadili ju zbúrať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zara71:

@zrubo Doteraz tu bolo krásne prostredie, teraz s…
@zara71 no skor by si asi mohla napadnut to ze je to zo smetiska a nema to teda pozadovane hodnoty ci parametre.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hermiik:

@zara71 no skor by si asi mohla napadnut to ze je…
@hermiik Ja neviem, odkiaľ to on zvláča, ale vidno, že všetok materiál je starý a už bol používaný. Netuším, či sú nejaké predpisy na to, aké vlastnosti musí mať materiál použitý na stavbu. Napr. plech na strechu či musí mať nejaký certifikát na to, že môže byť použitý na strechu a podobne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zara71:

Sused postavil na svojom pozemku obrovskú čiernu …
@zara71 Dodatočné povolenie stavby? Akej? RD, sklad, výroba...? UP má obec vypracovaný? Nájdite si niekoho, kto sa vyzná, aby vám pomohol, poprípade vysvetlil ako sa skutočnosti majú a čo môžte namietať. Tam je veľa premenných a myslím, že tu nik taký není, aby mal k dispozícii všetky potrebné informácie, tak aby vedel významovo poradiť a nie iba špekulovať.
Odpovedať
a co myslite, ako vyzera taky certifikat ? vytlacim od nejakeho vyrobcu a budem tvrdit ze to je ten plech ... napadnut mozete odstupy, vysky a pod ...ak to je nad nejaku vysku, ziadat posudok svetelny atd ... aky ucel to ma mat ... tazko povedat, mate nejake stanovy v obci ? ako bohuzial ... to ze vam sa to nepaci ...stym neobstojite ... pokial to vyslovene neporusuje nejake ustanovenia uzemneho planu ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zara71:

Sused postavil na svojom pozemku obrovskú čiernu …
@zara71 škoda, že ste sa neporadili vopred. napadnúť ste to mali až o rok. namietať ťažko. ak neporušil niečo zásadné, tak zbúrať mu to nedajú. odstup od hranice pozemku asi má dobrý, zastavanosť na pozemku a pod. asi tiež. ako dom na bývanie to asi neprezentuje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od worker_falcon:

@zara71 škoda, že ste sa neporadili vopred. napad…
@worker_falcon Koľko musí mať taká stavba odstup od hranice pozemku?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zara71:

@worker_falcon Koľko musí mať taká stavba odstup …
@zara71 Stavba čoho? Stále nepadlo slovo, čo to vlastne za stavbu je... A keďže sa to snaží, alebo bude snažiť zlegalizovať, tak o všetkom budete vedieť, keďže budete účastníkom konania... O odstupoch je tu hodne tém, lebo není všetko o rovnakom odstupe, tiež záleží, od typu stavby a miestnych podmienok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?