VAZNIKOVY KROV + SDK STROP

Dobry den, chcela by som vas poprosit o radu pri postupne na SDK strop pri vaznikovom krove. Mame v umysle tam dat este OSB dosky nakolko bys me radi dali fukanu izolaciu ktora by sa na tie dosky nastriekala, plus je to dalsia parozabrana. Tie OSB dosky je dobre nabit pod krov a na to potom tu izolaciu? Alebo sa daju dat aj do samonostneho systemu na SDK? Viete mi aj odporucit najlepsi system na uchytenie SDK? Uprednostnujem kvalitu pred cenou, nakolko to mame na cely zivot. A paronepriepustna folia sa potahuje aj cez veniec ako to mam nakreslene v projekte? alebo staci na ten veniec nastriekat tu fukanu izolaciu? Este jedna posledna otazka ma zaujima ohladne schodov do podkrovia. Tie by sa kedy mali osadit? alebo aky otvor nechat pri aplikacii izolacie stropu? O co konkretne sa zachytia? Vopred dakujem za Vas cas a rady.
Odpovedať
osb dosky vynechat, su zbytocne drahe. postup je takyto: 10 cm pod vaznikmi samonosna konstrukcia SDK profilov uchytena do steny, spodny raster roztec 40 cm, aby uniesol vahu kuk album. Zospodu nalepit parozabranu a potom SDK. Otvor na schody existuje az 110 dlhy, treba ho dat na chodbu. Urobit pochodznu cast z OBYCAJNYCH dosiek osetrenych bochemitom. Doriesit kable, lampy. Zafukat celulozou. Zhora sa da potom prekryt piepustnou textiliou proti prachu.
Odpovedať
@chanel5 OSB dosky vynechat - predrazi Vam to realizaciu stropu. Parozabrana nema ist cez veniec, len po veniec. Ste si isti, ze chcete ist do fukanej izolacie? Treba si uvedomit, ze je niekolko krat drahsia ako napr. min. vlna. Ja som to robil takto: http://pasivnybungalow.blogspot.de/
Odpovedať
@chanel5 Nedaju sa jasne vycitat hrubky izolacii z Vasho vykresu, ale usudzujem, ze v strope mate navrhnute 20 cm min. vlny, v podlahe 10 cm EPS, zateplenie zakladov 5-10 cm EPS, fasada 15 cm izolacie. Takto ste to chceli? Vyzera to byt dost poddimenzovane na to, ze sa jedna o novostavbu.
Odpovedať
@chanel5 Steicozell fukana vychadza so vsetkym vratane konstrukcie navyse a drahej variomembrany Intello cca 3x drahsie ako mineralna vlna. Nemaju ju rady mysi ani hmyz, v dostatocnej hrubke o nieco lepsie izoluje pred prehrievanim, je uplne nezavadna, nevadi, ked pri poruche zmokne. Mam ju, dom sa naozaj menej prehrieva, a mysi nemame, hoci u suseda boli. Do stropu je treba 35-40 cm, inak su hrubky izolacii uplne postacujuce. Ich zvysenim sa uz velmi TS neznizi.
Odpovedať
@chanel5 oprava, adresa mojho blogu: http://pasivnybungalov.blogspot.de/
Odpovedať
@peto99 @dominik_boksansky Dakujem 😊
Odpovedať
@chanel5 ahoj...mame vaznikovy krov, sdk strop, hustejsia konstrukcia cca 40 cm. A na tom fukana drevovlaknita izolacia steicozell 47cm. Osb mi pridu zbytocne ale nic s nimi nepokazis
Odpovedať
Ak "nastriekala" znamena nejaky chemicky ekrazit na sposob PUR peny, tak na to sa vykasli. Su aj lacnejsie a rovnako dobre riesenia, okrem spominanej celulozy ci steicozellu napriklad aj fukany nobasil alebo isover. Kuk album. Taka pekna perinka v podkrovi ;-) Fukat sa da priamo na SDK zaves, netreba ti OSB. Pred samotnym fukanim treba mat veskeru elektriku, svietidla, kastliky pripravene, takisto pochodznu cast z dosiek.
Odpovedať
Priečky sa kedy vymuruju? Chceli by sme dať najskôr omietky a potom až robiť izoláciu na strop.
Odpovedať
@chanel5 vsetky mokre procesy musia byt hotove aspon 1 mesiac a viac. Potom sa robi konstrukcia SDK zvlast do kazdej izby.
Odpovedať
jedna sa mi o izolaciu a parozabranu aby mi omietky nezmrzli, SDK chceme az na jar.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?