Upevnenie izolacie do SDK konstrukcie

Zateplujem strop a samozrejme budu 2 vrstvy. Prva pojde medzi stropnice a zdola ju upevnim drotom len neviem aka hrubka drotu. A druha vec je ze na to aby som mal kam upevnit druhu vrstvu, musim dat CD profily ktore zavesim pomocou krokvoveho zavesu na stropnice. Neviem vsak ako upevnit izolaciu o CD profil. Nechcem skrutky zo spodu lebo hlavicky by vadili parozabrane. Tiez sa mi nechce vrtat dierky do profilu nakolko by to bolo velmi pracne a trosku to oslabuje profil. Na tom profile bude este zaveseny rost na sdk plus sdk.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne takto som sa chcel opytat aj ja. Dalo by sa to teoreticky urobit tak ze na hrady pripevnim konstrukciu na SDK, a o tuto poprichytavam znovu drotom tu izolaciu (ak sa to tak vobec da). Dalsi problem je montaz parozabrany. Ako ju tam dat ak pod nou ma ist SDK? Nechcel by som ju len tak "navolno" polozit na konstrukciu, pretoze pri monrazi SDK by som ju poprepichoval skrutkami. Ako to teda spravit? Situacia u mna je 45 cm izolacie, prva vrstva medzi 20cm hrady. Len ako dalej? PS: na hornej strane Hrad je uz plny zaklop z dosak. Dakujem ze kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Folia parozabrana sa lepí na CD profil.Druhá vrstva sa kladie na konštrukciu sadrokartonu.
Odpovedať
@joseman No musis to nejak upvenit. Ja to dam tak ze sa na stropnice pripevnia krokvove zavesy a na ne sa upevnia CD profily ktore budu defakto kolme ma stropnice. Neviem vsak este v akej vzdialenosti od seba budu profily. Po obvode budeeste nieco, mozno U profil aby som mal o co pripevnit foliu. Ta bude pripevnena o profily obojstrannou lepiacou paskou a po obvode asi este tmel o stenu. Tym padom mi vznikne pod izolaciou rovina. Nasledne na profily ktore drzia izolaciu este pomocou priamich zavesov pripevnim dalsi rost na ktory uz pojde sadrokarton. Vznikne mi tym medzera (dufam ze aspon 12cm) v ktorej budem instalovat elektrinu, vodu, rekuperaciu atd. Pod parozabranou by mala byt aj tak medzera kedze planujem davat reflexnu a mozno aj penovu reflexnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 Nemas nejaku foto ako budes upevnovat tie krokvove zavesy? A nebude stale ta parozabrana poprepichovavana nejakymi skrutkami ci zavesmi? Tieto prechody by sa potom mali este prelepit a utesnit...
Odpovedať
Nemam zatial foto ale naskrutkuju sa na stropnice z bocnej strany. Na nete su nejake fotky. Bez toho aby som spravil dierku do parozabrany nebudem vediet upevnit dalsiu konstrukciu na sdk. Okolo skrutky sa tam vela pari nedostane. Naviac planujem dat foliu ktota ma v sebe bublinky. Popripade dam v miestach lde bude upevneny zaves na sdk penovu lepiacu pasku ktora to urcite utesni.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry napad. Kazdopadne trosku narocnejsie riesenie na dvojitu konstrukciu. A este otazka kolko je tam miesto na "znizenie stropu"...
Odpovedať
@joseman no inak to neviem poriesit. Jedine nad stropnice izolaciu ale kedze chcem ulozny priestor tak by som musel este jeden rost. Pod stropnice pojde 20cm izolacie ako som pisal. Vysku izby mam v projekte a planujem 260cm. Na sadrokarton a jeho konstrukciu pocitam do 7cm. Zostane mi tam nejakych 13cm co ai myslim ze by malo stacit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?