Statika stropu po rekonstrukcii

Zdravim, potreboval by som poradit. Rekonstruujem starsi dom z 50-tych rokov. Ide o kocku 10 x 10,5 m, stredom ide zelezobetonovy nosnik o sirke 0,5 m (deli miestnost napoly). Na prizemi nie su ine nosne priecky. Strop je z drevenych tramov 25 x 16,5 cm vo vzdialenosti 83 cm od seba, dlzka 5 m. Na tramoch su dosky, na tom cca 15 cm skvarobeton so sietkou a vyliaty 5 cm cementovy poter. Skladba podlahy je na foto. Su tam este priecky na predelenie miestnosti porfix 15 cm a 10 cm. Na poschodi su planovane 4 mensie byty. Neviem ci to mozem uz nechat tak a polozit na to este 2cm nejakej zvukovej izolacie a plavajucu podlahu, alebo ci radsej vybrat tych 5 cm betonoveho poteru a nahradit to lahsim materialom. Je to tesne pred dokoncenim a nerad by som to uz rozbijal, ale ide ide mi hlavne o bezpecnost a trvacnost. Dakujem za rady.
Odpovedať
@stavba9 Keď ti ide o bezpečnosť a trvácnosť, tak si na to radšej zavolaj statika a nespoliehaj sa na rady amatérov z MS (tým nechcem urážať členov MS), lebo tu dostaneš rôzne protichodné rady. Navyše z tých dvoch fotiek podľa mňa by ani statik nevedel fundovane odpovedať.
Odpovedať
@chrobak7 Ahoj, dakujem za nazor. Statik tam uz samozrejme bol, chcem este pocut nejake nazory odtialto.
Odpovedať
@stavba9 To neveríš statikovi? A trúfaš si veriť nejakému anonymnému človeku?
Odpovedať
Profilova fotka
@stavba9 ja som ITckar a myslim si že by to malo vydrzať , ale nepreratal som to (ironia) 🙂
Odpovedať
@chrobak7 Este nema konecny zaver, zatial nedal jasne stanovisko tak som napisal aj sem. Rozhodnut sa budem musiet aj tak sam.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavba9 tak to by som nedoporučoval, aj zlé rozhodnutie statika bude lepšie ako dobré laika.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?