SDK strop v kúpelni

Zdravím, chcem sa opýtať na montáž SDK dosiek v kúpelni. Miestnosť má len 1,96 m a chcem sa opýtať či môžem na celú šírku dať dosku t.j. 2 m dosku skrátiť na 1,96 a tak ju tam dať a vedľa druhú a je celá kúpelňa. Či to mám robiť z viacerých kusov ? Viem že veľké miestnosti treba dávať striedavo dosky atď ..... mám aj takúto malú robiť tak ?
Odpovedať
Striedajú sa kvôli tomu aby nevznikol krížový spoj. Daj ich normálne vedľa seba, v takom priestore nič iné nevyšpekuluješ, nemá to žiaden význam.
Odpovedať
Profilova fotka
@karol6777 presne ako pise @opak je to koli krizovym spojom... takze kludne to skrat na 1,96.. este stastie ze kupelka nema 210cm :)
Odpovedať
@opak @richard71 díky za radu :) ešte sa chcem opýtať (nie len Vás ) že ako riešiť jeden detail ... mam sdk konštrukciu na nej mám parozabranu ... parozabranu alu som napojil na steny tak že som ich ohol a 2-3 cm dal na stenu a na to použil tmel a prilepil o stenu plus som to ešte prelepil alu paskou o stenu (viem poviete zbytočne) no a teraz k otázke .... parozabranu mám na stene 3 cm, 1 cm z toho zakryje doska sdk ale čo z ďalšími 2 cm nechcem to orezat chcem mať spravenú takú vaničku ale bojím sa že keď tam nechám tú parozabranu a zatmelí sa to či nebude praskať tmel lebo bude tmel napojení na parozabranu nie na stenu.
Odpovedať
@karol6777 vieš, čo znamená, že niekto chce byť pápežskejší ako pápež?
Odpovedať
Nvm čo to spraví, ťažko povedať. Ale rigips napríklad odporúča použiť klznú pásku po obvode, čo práve zabezpečuje že sa tmel o stenu neprilepí a sdk bude dilatovať. To isté ti v podstate spraví aj tvoja parozábrana. A s tou fóliou na stene budeš ďalej robiť čo?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?