SDK Siniat Nida Zwytla

Prosim vas mate niekto skusenosti s tymto sadrokartonom? Nikdy som o tom nepocula a zaujimalo by ma ci to ma nejaku uroven alebo je to iba polsky smejd. Dakujem pekne. :-)
Odpovedať
Mne ho doviezli aj som ich pár použil ale slúbený bol Rigips a kedže cena bola tá istá tak som ho žiadal vymenit. Ked som ich medzi sebou porovnával vyzeralo to že Siniat sa máličko viac prehýbal Ale bol to len môj subjekt. pocit.
Odpovedať
@lubossss no ved aj mne bol slubeny rigips a doviezli mi tento polsky. A Polske vyrobky teda v oblube nemame :/
Odpovedať
Profilova fotka
Ja dodavam len Rigips zakaznikom. Bol mi u dodavatela ponukany aj henten.Lenze kvalitovo je uplne inde.
Odpovedať
@matusiak takze je to totalny shit ? Lebo hrubka je rovnaka ako rigips ale ine neviem preverit. V com sa ti zdal nekvality? Nech mam nejake argunenty aj ked najvacsi je uz len ten ze to je z Polska 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@lara66 ked zasrobujes do Rigipsu srob aj ked ho pretocis trochu...nepraskne. Hento sa moc lame.Aj zakaznici mi zato hovoria ked si objednavaju SDK odomna. Ludia to nechcu. No a ze cena ta ista ako Rigips...hruza.
Odpovedať
@matusiak dakujem velmi pekne za info. Teda nahnevana som lebo som myslela ze to bude Rigips :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@lara66 kolko si platila za tabulu?
Odpovedať
@matusiak na tabule to neviem pisala som IP
Odpovedať
Ale aj Rigips má v Polsku fabriku ,vraj vedla tohto Siniatu je tam ťažba sádrovca.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss Rigips sa vyraba v ČR Mělník- aspon tento predavam ja. A ludia su spokojny s nim na 100péro %
Odpovedať
@matusiak Vyrába sa aj v Polsku a trebárz aj v Rakúsku.Niekedy možno ani sám nedokážeš zistit pôvod ale mal by mat rovnaké parametre.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubossss viem to zistit.Je to tam napisane.S managerom pre ZS sa poznam osobne,dostavam skolenia od nich a samozrejme sem tam listky na KHL.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lara66 Na Slovenskom trhu sú k dispozícii viaceré značky sadrokartónov ako napr. Knauf, Rigips, Siniat, ale... ...na Slovensku kúpite aj Knauf z Poľska aj Rigips z Poľska. Rozdiely môžu byť hlavne u týchto dvoch značiek. No nebude to v rozmeroch, type a použití SDK dosky, ale vo váhe kg/m2. To majú na svedomí normy podľa ktorých sa v jednotlivých krajinách SDK vyrába. Takže Knauf a Rigips z CZ budú ťažšie ako Knauf a Rigips z PL. Na našom trhu nájdeme i SDK dosky Rigips z Maďarska o ktorých kvalite som zatiaľ veľa dobrého nepočul, ale taktiež sa predávajú. Siniat má tiež dve varianty dosiek a to Zwykla a Expert. Zwykla = ľahšia doska, Expert doska konkurujúca českým doskám. Zásadné rozdiely vznikajú pri stavbe konštrukcií s požadovanou požiarnou odolnosťou, tu už nám vypadávajú z hry Rigips HU, Rigips PL a Knauf PL. V hre zostáva Knauf CZ, Rigips CZ, Knauf AT a Siniat PL. Keďže ste mali ponúkanú rovnakú cenu na Siniat a aj na Rigips, tak som si na 99% istý, že ten Rigips bola doska z HU alebo PL. No a v konečnom dôsledku si ľudia uvedomte, že poľský trh je veľmi veľký a tak isto potrebuje lacnejšie aj drahšie výrobky. Taktiež i veľkosť trhu ovplyvňuje cenu výrobku. No výslovne tvrdiť, že čo je z Poľska je "šmejd" je trocha zcestné. To môže tvrdiť človek, ktorý pri výbere materiálu (výrobku) aj na úkor kvality, zvolí ten najlacnejší (napr. z PL) a potom keď sa niečo pokazí bude tvrdiť, že všetko z Poľska je na nič. Skúste rozmýšľať pri výbere materiálov, skúste sa poradiť, zvážte si pre a proti a potom vyhodnocujte.
Odpovedať
@pysnyp my vyrobky z polska nekupujeme ziadne. pocula som uz, ze si niekto aj chvalil vyrobky z polska ,ale vecsinou su zle ohlasy a v konecnom dosledku aj ti ludia co boli najskor spokojni z odstupom casu zistili ze to bol aj tak smejd len vydrzal o nieco dlhsie. My sme sa bavili pri vybere materialo o Rigipse samozrejme keby nam ho doniesli hned si prestudujem vsetko na obale a vsade co by sa dalo, lebo si preverujem vzdy vsetko pre istotu. A zcestne to neni, ja nie som typ ze od najlacnejsej veci co najdem na trhu cakam zazraky, ale radsej si priplatim za kvalitu ale z Polska mi ju malo co moze zarucit cize sa tomu trhu vyhybam, nebudem hladat ihlu v kope sena .
Odpovedať
@pysnyp viac by mi pomohlo keby ste sa vyjadrili ake mate skusenosti so spominanym SDK. Cize ta Zwykla je v konecnom dosledku smejd ? :D
Odpovedať
Profilova fotka
@lara66 neviem či by ste na tých doskách zistili či sú odtiaľ alebo odtiaľ, ak by tam bolo Rigips tak by ste ani nepátrali z akej fabriky je. Takže ak ste presvedčená o tom, že chcete Rigips kúpte si ho a Zwyklu vráťte.
Odpovedať
@pysnyp pisali ste, ze zwikla je lahsia zaujimalo by ma co to znamena pre mna ako kupujucu. Bude sa to viac lamat ci ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lara66 Zwykla je taký istý výrobok ako aj Rigips PL alebo Knauf PL, šmejdom by som to nenazýval. Šmejd je podľa vás pravdepodobne niečo nekvalitné. No a práve u týchto výrobkov z PL sa nedá vravieť o nekvalite pretože sú vyrábané podľa národných noriem. Ak vy dokážete definovať čo pre vás alebo čo vo všeobecnosti znamená kvalita u SDK dosiek a taktiež napíšete zamýšľaný zámer použitia SDK dosky, tak vám poradím výrobcu a aj typ dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
@lara66 napíšte ako plánujete použiť SDK dosky (podhľady, predsadené steny, priečky...)
Odpovedať
@pysnyp bavili sme sa o znacke Siniat vy ste napisal, ze su dva druhy zwykla a expert s tym ze zwykla je lahsia ako ostatne spominane tak preto si myslim ze je to znak toho, ze konkretne ten druh nie je kvalitny. Dosky budu pouzite hlavne na znizenie stropov, ale aj jedna stena v kupelni a jeden podhlad v obyvacke.
Odpovedať
Profilova fotka
@lara66 Zwykla je taká istá kvalita a aj váha ako Rigigps PL, Knauf PL, na vaše použitie by stačila aj Zwykla, no osobne by som bral tuhšiu dosku ako napr. Siniat Expert, Knauf CZ, Rigips CZ - avšak tu už hrá cena dosky v prospech Siniat
Odpovedať
@pysnyp presne taketo nieco som potrebovala pocut aj ked ma to nepotesilo. To je na tom najsmutnejsie, ze za tu cenu co som zaplatila by som mohla kludne mat Rigips CZ :/
Odpovedať
Profilova fotka
@lara66 môžete napísať cenu ktorú ste zaplatila za m2 resp. za dosku?
Odpovedať
@pysnyp pisala som IP
Odpovedať
@pysnyp je to presne tak ako pises. okrem ineho na slovenskom trhu ci v potravinovom alebo stavebnom je 90 percent tovaru bud z ciny alebo polska, len ludia si to neuvedomuju. v polsku sa vyraba vsetko. co sa moze pokazit na sadrokartone na strope po jeho naistalovani? nic. ja som nikdy neskumal kto ho vyrobil a nikdy som ziadny problem nemal. rovnako je to aj napr. s osb doskami kronopol. ja som si nakupil aj dlazbu ktora bola trochu drahsia v merkury a aj po rokoch je vsetko ok. dokonca kozenu sedacku som kupoval v polsku pretoze na slovensku za nu chceli 3500 eur a ja som si ju nasiel v pl za 1500 eur a priviezli mi mu az domov. mam ju 5 rokov a vypada ako by som si ju vcera kupil. na slovensku to takto funguje. takze lara66 neboj sa toho. mnohokrat si myslis ze nekupujes pl vyrobok ale v skutocnosti je to inak.
Odpovedať
@malyraj dakujem za info snad sa budes mat pravdu :D Tam kde sa da zistit povod vyrobku to studujem a tam kde sa neda je to asi tak co oci nevidia srdce neboli :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?