SDK prasknutie

Zdravím strechárov, Chcem sa spýtať teraz nám praskol sdk strop v spálni zdá sa že sadol dole lebo po zatlačení jednej strany smerom hore sa prasklina stratí čím to je? Možno teraz sa dosušil dom a takisto aj hranoly s ním? Bývame 2 roky, 1 rok cez zimu kúrenie 23 vlhkosť 80 percent, 2 rok cez zimu kúrenie 24 vlhkosť 40 a teraz nám to aj ostalo podľa mňa to preto prasklo ale neviem. Ďakujem za rady a tipy...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomika1990:

Zdravím strechárov, Chcem sa spýtať teraz nám pr…
@tomika1990 bol spoj napaskovany?
Odpovedať
Profilova fotka
Ako je to zavesené?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@tomika1990 bol spoj napaskovany?
@sousedekovci89 áno bol ale tou mriežkovanou páskou, ja som si robil kumbál tou sklovláknitou myslím strop a zdá sa mi že je lepšia ale to je len môj názor a ja som robil len strop 10m2
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od curuj:

Ako je to zavesené?
@curuj Šróby 20cm od seba, konzoly 50cm od seba rohy nepraskajú kde je akryl ale len tu nadĺžku...
Odpovedať
Profilova fotka

@curuj Šróby 20cm od seba, konzoly 50cm od seba r…
@tomika1990 a vyššie? Či samonosný rošt?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od curuj:

@tomika1990 a vyššie? Či samonosný rošt?
@curuj Áno samonosný rošt
Odpovedať
Profilova fotka

@sousedekovci89 áno bol ale tou mriežkovanou pásk…
@tomika1990 v tvojom komente škrtám "zdá sa mi, že" ,) - mriežkovaná páska akoby ani nebola žiadna, ani ja nemám dobré skúsenosti. Tento rok ma čakajú niektoré spoje na byte, ktoré znova preložím sklovláknitou páskou.
Odpovedať
Profilova fotka

@curuj Áno samonosný rošt
@tomika1990 či sa neprehol ako taký. Tuším sú nejaké max. rozmery, plus ak je ešte prípadne niečo na ňom...
Odpovedať
Profilova fotka

@tomika1990 v novostavbach su praskliny bezne a vacsinou sa dalej nerzsiruju ked sa stavba ustali. ja by som to vyrezal do V, prelepil vystuznou paskou, tmel+prebrusit+natriet.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od skrekyno:

@tomika1990 v novostavbach su praskliny bezne a v…
@skrekyno praskliny sú v novostavbách bežné, to je pravda, ale nie je to normálne, resp. keď sa odfláknu základy.. (klop klop, ani jedna prasklina v SDK)
Odpovedať

@tomika1990 vyrež do véčka, ako poradil @skrekyno, pretmeľ, prepáskuj, pretmeľ, vybrús, premaľuj a nevšímaj. Na novostavbe je to normálne a niekde sa ten úbytok vody prejaviť musí. Drevo vyschlo, potiahlo závesy sadrokartonov a ten to nevydržal. A ak sa objaví daľšia prasklina, tak know-how už máš. Nebudeš predsa kvôli prasknutému sadrokartonu búrať a potom stavať nový krov...
Odpovedať
Profilova fotka
Stavali sme cca 2.5 roka. Kým sa robil SDK na poschodí, dom sadol a drevo v krove ako tak vyschlo - aj to sú nezanedbateľné faktory.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?