Riesenie skladby stropu

Ahojte, chcel by som sa spytat na vas nazor, riesenie, ako urobit strop. Pocul som uz niekolko verzii,ze som z toho domotany a sam neviem,ako dalej. Takze jedna sa o bungalov,vaznikov krov. Povala bude neobyvana,bez ulozneho priestoru. Skladba mi je jasna, sdk, parozabrana,izolacia. V projekte to mam tak,ze pod vazniky je pripevnena este pomocna drevena konstrukcia (hrubka 20cm). Aj projektant povedal,ze by to takto nemuselo byt. Lenze bez toho mi od spodku vaznikov po vnutorne priecky ostava 27cm priestoru. Nejakych 10-12 mi treba na rozvody reku,ostatne je zbytocne volny priestor. Izolaciu chcem dat fukane drevovlakno alebo celulozu.Vypocul som si uz niekolko navrhov: 1. dat tam nejake 10cm hranoly, na to parozabranu + zavesit konstrukciu na sdk s medzerou pre rozvody,sdk 2. dat rovno pod vazniky OSB dosky,parozabranu,sdk 3. dat parozabranu rovno pod vazniky,dat cez ne kolmo laty (kvoli vahe izolacie) a na to zavesit sdk Jedni radia domurovat,jedni nechat tak.... Pripajam foto pre lepsiu predstavu
Odpovedať
Keď chceš fúkať fúkaj, nad zaveseny SDK na drátky, či špagát poukladať do kríža kvalitnú vatu by ťa vyšlo na polovicu, ak by si si urobil sám ešte menej.
Odpovedať
@arantir Ja mam zospodu vaznikov osb dosku (12mm), na nej nalepenu parozabranu a potom som to domuroval. Ostala mi medzi osb a prieckami medzera asi 2-3 cm. Tu som zafukal montaznou pu penou. Hore na osb som polozil 14cm sklennej vaty a na to nafukal 40cm drevovlakna. Zdola som spravil SDK podhlad 20cm, v ktorom su vedene rozvody vzduchotechniky. Nejake fotky mam vo fotoalbume.
Odpovedať
@keldon zdravim ta,ja som bol u teba vtedy,ked pan z Asexu robil blower door test. ty si to teda zatvoril este pred omietkami,ako pozeram. domurovaval si to kvoli lepsej zvukotesnosti izieb?
Odpovedať
@arantir Pred omietkami aby som to mohol prelepit Airstop paskou a zaomietat. Nech mam suvislu vzduchotesnu rovinu. A ja som musel domurovat lebo na tu poslednu radu sa montoval SDK. A zamozrejme by to robilo velke problemy z hlukom, takze aj ta zvukotesnost hrala rolu. BD tes nakoniec vysiel 0.4.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?