Ovcia vlna na izolaciu stropu

Potrebujem zhora zakryt rozvody rekuperacie, lebo v silnych mrazoch vznika kondenz. Zatial som nasiel toto http://www.ekostavivo.cz/ovci-vlna-go.... Mate niekto skusenost? Poznate pripadne cenovo vyhodnejsiu alternativu? Stropna mineralna vata neprichadza do uvahy.
Odpovedať
Potrebne mnozstvo cca 50 m2 alebo 5 pasov po 10 metrov. @jersi
Odpovedať
Zaujimave, ma niekto skusenosti? na strop chcem dat 20-30cm sklenej vaty...bohvie aku hrubku by trebalo tohto, resp. kombinacia so sklenou vatou ci by mala zmysel...
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 @radoslavc niekedy v minulosti som chcel podnikať s výrobou a spracovaní ovčej vlny. Podmienky na Slovensku...Katastrofa. Ale ovčia vlna patrý k najlepším materiálom podľa mňa.
Odpovedať
@radoslavc mam v strope steicozell, ale na to, aby uplne zakryl rury rekuperacie, by ho bolo treba min 80 cm. Rury su izolovane drahym kaucukom, vacsinu roka to staci, ale v silnych mrazoch pod 10 stupnov sa v nich predsa tvori kondenz. Prekrytie rur ovcimi rohozami som mal v rezerve ako dodatocne zateplenie v pripade potreby. Cenu mas v linku, 30 cm by stalo cca 25 E/m2 s DPH. Steicozell v tejto stoji cca 16 E/m2 a je uplne bez namahy. Kombinacia prirodnych izolacii dava zmysel, k sklenenej vate asi nie. Vate som sa vyhol z viacerych dovodov k mojej velkej spokojnosti ( okrem ceny ): lepsie brani prehrievaniu, hluku a izolacne vlastnosti sa neznizuju navlhnutim v mrazoch, kedy ich najviac treba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?