Montovaný strop Premac - ako na to?

Profilova fotka
Chcem sa spytat tych, co robili montovany strop Premac: - ci ste nosniky ukladali priamo na porobeton (napr. ytongy)? Mne z premacu vraveli, ze ma sa to ukladat priamo na ytongy, ale zas pri inych stropoch citam, ze je potrebne urobit minimalne 5 cm veniec. - robili ste nadbetonavku? Od coho zalezi, ci Premac da do projektu nadbetonavku alebo nie, teda 20+0, a 20+4? - ak ste nerobili nadbetonavku a mate strop hruby len 20 cm, je takyto hruby aj veniec - neni to malo?
Odpovedať
@johny18 ..nič v zlom..ja by som isiel podla projektu, tam je urcite ako to má byť..inka..nehnevajte sa na mňa..ste samovrah..fakt neblbnite..veniec tam bezpodmienećne musí byť...min. vysoký 15 cm a so železom zviazanom v tzv.tunely
Odpovedať
Profilova fotka
@pr Asi ste ma nepochopili, veniec tam bude.. Ide o to, ze v projekte mam strop ako zb dosku hrubky 16 cm a veniec hrubky (vysky) 25 cm Lenze rozhodol som sa pre montovany strop Premac, kladacsky plan mi este spracuvaju, dali mi len vediet, ze to bude strop bez nadbetonavky hrubky 20 cm. Veniec bude samozrejme okolo toho aj s potrebnou vystuzou, a prave preto sa pytam, ci tych 20 cm hrubky venca neni malo:) Tych 5 cm bolo myslenych ako vyrovnavajuci beton pod strop a zb veniec, niektore montovane stropy si to vyzaduju.
Odpovedať
@johny18 ..ja som to pochopil dobre..píšete:"či ste nosniky ukladali priamo na porobeton (napr. ytongy)? Mne z premacu vraveli, ze ma sa to ukladat priamo na ytongy, ale zas pri inych stropoch citam, ze je potrebne urobit minimalne 5 cm veniec. " takže..veniec musí by´t vždy...ten roznáša axiálne sily keď budete ukladať stropné nosníky.PokiaĹ by ste dali stropné nosníky iba na Ytong, tak každý nosník by tlačil svojou plochou iba na ten Ytong , ktorý je pod ním, a veniec je aj na to aby sa tlak od nosníkov rozniesol na väčšiu plochu, aby nebolo iba bodové zaťaženie. A pokial si dobre pamätám tak stačí po uložení stropných tvárnic na nosnníky dať iba kari rohož..cca priemer 6mm, oko 10x10 a potom len zaliať cca 5-7 cm B20. Ale vśetko záleźí od statiky, od toho aký je rozpon..atď.A prećo kupujete Premac, je aj lacnejšíe Prespor, aj keď neviem odkiaľ ste
Odpovedať
Profilova fotka
@pr Aha..toto som dostal z Premacu: "Veniec sa zalieva sucasne so stropom a nosniky sa kladu priamo na porobeton ak je vymurovany vodorovno". Ako je to zobrazene tu: http://www.smartweb.sk/admin/sites/pr... Tak teraz neviem, ako to mam robit..Podla Vas mam urobit najprv komplet veniec s vystuzou (tunel) a az na to polozit strop a uz v rovine stropu nerobit dalsi veniec? Pretoze v dokumentacii, na ktory som dal link, je veniec v jednej urovni so stopom. O Prespore som nejak nepocul, preto som vzal Premac.
Odpovedať
@johny18 Prespor je z BA..asi preto..oni majú v tech dokumentáci 5cm, my keď staviame tak statik vždy urćil 15cm veniec. Ono ide aj o to aký dom staviate, ći bungalow, alebo poschodový
Odpovedať
Profilova fotka
@pr Poschodovy. Ked pozeram v galeriach alebo citam diskusie, vsade vidim, ze davaju nosniky priamo na porobeton a veniec je v urovni stropu, nie pod. napr. tu http://www.e-filip.sk/default.aspx?Co... No uvidim, asi najlepsie bude zajst za statikom, nech to prepocita. Staticky posudok mam, ale ten bol robeny na povodnu naplanovanu zb dosku a nie montovany strop. Sice aj v projekte mam zb veniec v urovni zb stropu.
Odpovedať
@johny18 ..to bude najrozumnejśie
Odpovedať
Profilova fotka
Presiel som viacero typov montovanych stropov, a vsetky okrem jedneho sa podla priruciek kladu priamo na mur. a veniec je v urovni stropu, nie pod nim. Ten jeden sa kladie na veniec, z dovodu ze je tazsi a nepotrebuje ani podstojkovanie. Inak citam prirucku Presporu, a tam sa priamo nevyzaduje vyrovnavajuci veniec 5 cm, ale len v pripade vacsej nerovnosti nosneho muriva.
Odpovedať
Profilova fotka
Konce výztuže nosníkov po obvode spojiť ø 10, zvariť , to je celý veniec. Rozloženie bodového zaťaženia nosníka sa získa zaliatím venca. Nadbetonávka 5 cm ja pre vyrovnanie nerovností muriva, nie zo stat. dôvodov.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Vdaka,inak myslite,ze ked mi z premacu urcili strop bez nadbetonavky, hruby 20 cm,ze staci taky 20cm hruby aj veniec?
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 určite.
Odpovedať
ahoj johny 18 ten strop čo si sa pýtal od premacu tak mi sme ho robili pred troma týždňami a robili sme to nasledovne a domček stojí :-) a riešili sme to aj s architektom nosníky sme ukladali priamo na múry a potom sa tam robil veniec a zalievalo sa to cca 5cm beton. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mirah Vdaka, nechapem preco niekomu urcia tu nadbetonavku a niekomu nie:)
Odpovedať
Profilova fotka
asi podľa zaťaženia a rozpätia, poschodový dom s pochôznym stropm má iné zaťaženie ako bungalov, väčšie rozpony sú časti namáhané ťahom a dobetonávka tvorí tlakovú časť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ved to, ze ja mam poschodovy a bez nadbetonavky
Odpovedať
@johny18 ahoj no to neviem ani ja ale vieš čo pri stavaní domu sa človek toho fakt veľa podozvedá skôr je to o tom aby ti firma viac dávala a samozrejme viac zobrala peňazí alebo o tom ako sú naučení majstri robiť a podľa nich sa nedá ináč ale tento dom čo staváme my stavajú aj dvaja ďalší a my sme tretí a každý ho staváme ináč ale toto máme rovnaké takže niečo na tom bude :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@johny18 Ahoj my sme tiez davali strop premaco s 5cm nadbetonavkou..nosniky sme ukladali rovno na ytongy a dookola sme robili veniec..zaliavali sme ho spolu so stropom...specialne na ytong ame nerobili ziaden veniec....ak chces,pozri album...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
co by ste odporucili? keramicky porotherm (obvodove mury su z porothermu) alebo betonovy montovany strop Premac? cena je priblizne rovnaka, porotherm je trocha lacnejsi.
Odpovedať
Profilova fotka
a co tak montovany strop Rector light?
Odpovedať
@bekrupka RECTORLIGHT mozem aj ja odporucit.. lahka manipulacia s vlozkami.. velmi dobre sa mi s nim pracovalo.. sprav si cenovu ponuku od viacerych vyrobcov.. RECTOR, IMPEX.. rozpisoval som ti jednu temu na moznosti stropu.. skus pozriet
Odpovedať
@johny18
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?