Ked je kari siete prilis malo

Co robit, ak mi kari doniesli v stave, ze mi chybaju 2 oka na to, aby som dotiahol kari aj nad veniec? napr kupit si dalsiu kari a rezat, potom zviazat? alebo je nutne zvarat? alebo kupit si roxor adekvatneho priemeru, a zviazat si kari sietovinu vlastnu, alebo je abolutne nevyhnutne zvarat aj v tomto priapde? totiz, kari ma 2 alebo 3 metre (co mi doniesli, mozno u aj mensie), a stenu mam dlhu ~6 metrov, lenze kari musim prekladat 1 oko.. proste to vychadza zle.. pripadne kupit dalsie kari a urobit brutalny presah az 50% co by bolo co ja viem, 6-7 ociek? Vdaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
dokup si 1 kari siet, kludne ju nastrihaj na viac dlhych uzkych, a tie potom doloz. Zvarat netreba, staci zviazat, aby sa nepohla, ten prekryv zaliaty betonom zabezpeci vazbu. Prekryv 1 oko je malo, treba aspon 2. A taku nastrihanu siet si vies doviezt aj sam v osobnom aute.
Odpovedať
cize nie 1 rad ôk prekryt, ale 2 rady? sam statik hovori, ze 1 staci, dozor ze 2.. teoreticky tomu neublizi ani viac, pokial teda medzi nimi pretecie beton a budu kryte 2cm z kazdej strany? to sa pytam preto, ze ked prekryjem 2 oka(alebo dva rady) tak ci nebude prekrytie priliz huste v mieste, kde sa stretavaju 3 kari.. ale tak, 1-2 oka, to je viacmenej asi jedno ze ? cim nastriham 5mm kari? beznymi klietami to asi nepojde :D tak mozno mi nieco pozicaju v stavebninach, odkial to zoberiem po ceste... do auta by sa mi voslo tak 2,5m dlhe a 60cm siroke kari . co su 4 rady na sirku.. to by bolo celkom idealne...
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt zacitujem z nasho statickeho posudku, tak to chcel aj dozor : "stetovinu Q188 (150/6 - 150/6) prekotvit nad vsetky vence a prievlaky, prekrytie 2 oka resp 350 mm. Sietovina pri spajani prekrytie 2 oka, min 350 mm." Co vravel nas dozor, to zelezo, ked je ho na par cm2 viac prutov na sebe, nevadi, dolezite je, aby nevyslo von z betonu. Vo vacsine stavebnin, aspon u nas, maju take pakove klieste, ide to lahko.
Odpovedať
Srandista ten tvoj statik, študoval na ZUŠ ? V Stavebninách ti možno aj porežú, no lacnejšie to asi bude ak si kúpiš karbobrúsku niekde v Lidli. Ešte ju využiješ.
Odpovedať
akurat ju nemaju v LIDL :/ a viem o nej, super je LIDL na toto @pripad001 @margarita opravim to na 2 oka, vdaka za radu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?