Drevený strop, teplovodna podlahovka a anhydrid

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu. Staviame dom pôvodne bungalov so sedlovou strechou 13,5x11,5 v podkrovný je ale pekny priestor na dve izby. Riešime akú skladbu podlahy mame urobiť v podkrovný keď máme drevený priznaný strop. Vykurovanie bude tepelným čerpadlo radiátory hore neprichádzajú do úvahy, musí tam byt tak isto ako dole teplovodne vykurovanie. Mate niekto skúsenosti na drevenom strope urobene teplovodne vykurovanie, ktoré je zaliate anhydridom.
Odpovedať
@adriana_gasperanova máme to tak urobené, nerozumiem v čom by mohol byť problém. Ak sa s tým počítalo v statike tak sa nie je čoho báť. Ako skladbu stropu/podlahy máme: stropné trámy, osb 25, kročajová izolácia, systémová doska, anhydrid, parkety.
Odpovedať
@tomasr1 my sme v projekte nemali podkrovie... Preto sa radšej pýtam... Prosím vás akú hrubú mate kročajovu izoláciu? My máme zatiaľ stropné trámy vybitý strop tatranský profil 20, nedávali ste fóliu?
Odpovedať
@adriana_gasperanova ak ste nemali podkrovie tak to dajte určie statikovi prerátať, 1m2 poteru váži pfi hrúbke 5 cm 110kg a to je veľká váha naviac. Kročajovku sme použili hobru, tuším 8mm. Fóliu akú? Parozábranu? To by nemalo zmysel.
Odpovedať
@tomasr1 myslela som separacnu foliu, nedávno mi písal statik, že tam vyšiel priehym 35 mm v poli kde sú tramy položené na dĺžke 5m (obyvacka)... Rozmýšľali sme aj nad suchou podlahovkou, ale ta je určite finančné náročnejšia...
Odpovedať
@adriana_gasperanova priehyb drevených prvkov bude časom narastať. Oslovte statika, aby riešil nový strop ako spriahnutý drevo-betónový, jestvujúce stropné nosníky budu potom súčasťou spriahnutého stropu a nová betónová vrstva nebude len ako priťaženie stropu, ale ako súčasť nosnej konštrukcie. Robí sa to obdobne aj pri starých stavbách, kde je požiadavka vytvoriť nad jestvujúcim stropom nové obytné priestory s novým zaťažením. Treba navrhnúť spriahnutie betónu a dreva, ale to je už otázka na Vášho statika. Prípadne akéhokoľvek iného.
Odpovedať
@halnas alebo sa rozhodnúť pre nízkoteplotné radiátory....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?