Čo sa robí po sadrokartóne stropu?

Idem robit sadrokarton stropu a chcel by som vediet co by bolo potom lepsie robit. uz omietky a potom hydroizolaciu podlahy alebo najprv zaizolovat podlahu a az potom robit omietky?dik
Odpovedať
my jsme robily sadrokarton az nakonec
Odpovedať
Profilova fotka
Karton sa robí nakoniec po vysušení stavby po všetkých mokrých procesoch v dome.
Odpovedať
tiez sme najprv robili omietky, potery a sdk nakoniec
Odpovedať
Ja som akurát dokončil konštrukciu na karton zaizoloval a teraz omietky ,poter a potom nahadžem karton moj postup... :-)
Odpovedať
ja mam vlastne vysusenu stavbu .len teraz neviem ci sa ten sadrokarton nemoze nejako znehodnotit ked mi ho budu davat ako prvy a potom omietky a poter?
Odpovedať
@imichal Neznehodnotí sa. Krátkodobú zvýšenú vlhkosť znesie. Treba vetrať a to určite budete. Skôr mám obavu o vzduchotesnosť - nechali ste parozábranu trčať po obvode SDK pri stenách? Tak, aby ste ju mohli prilepiť tmelom a následne zaomietať?
Odpovedať
@imichal Ale samozrejme, lepšie je urobiť najprv omietky.
Odpovedať
Profilova fotka
@imichal Môže sa znehodnotiť.Môže sa poprehýbať a popraskať v spojoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Sadrokarton sa moze robit az po ukonceny mokrych procesov. Po omietkach je vzdy na stavbe vela vlhkosti a sadrokartonu to moze uskodit. Sadra je velmi nasiakavy material co moze sposobit jeho prehybanie a praskanie. Dalsi dovod je, ze pri montazi sadrokartonu na omietnutu stenu moze podhlad dilatovat. A nepodstatny je aj fakt, ze pri omietkach sa dokonceny a vybruseny sadrokarton oprska omietkou a bude ho treba zase cely opravovat a cistit.
Odpovedať
@imichal Dobrý den. Všechno špatně. Nejdříve omítky, potom potěr a nakonec sádrokarton na strop. Jestlí jste ještě nazačal, tak přehoďte pořadí. Důvodů je celá řada, ale ten hlavní je škodlivost vody. Nebudu to rozepisovat, ale postupy a pořadí prací, by měl vědět každý zedník. A samozřejmě záleží i na teplotě, při které děláme. Ale jitota dobrého výsledku je nejdříve mokré a naposled suché postupy. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva my sme robili omietky a tak sdk,teraz ideme do podlahy......
Odpovedať
@jarhal Chlapi to tu popísali - to by mal byť štandard, ktorý neslobodno radšej "obchádzať". Iste, ide to aj opačne, ale za cenu rizika. V zime jedna žienka tu na MS tiež robili mokré procesy až po SDK - vopred sme vypichli riziká a to, čo bude treba spraviť, aby sa predišlo škode na SDK. Dopadlo to dobre.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarhal Dobrý den. Jak to kdo udělá, je celkem jedno. Mokré procesy a potom suché procesy jsou naprosto bezpečné a nemusíte nic hlídat, nic sledovat. Vy máte omítky a stropy, čili budete muset permanentně sledovat vlhkost až do stádia, že bude neměnná. A vzhledem k tomu budete muset permanentně větrat a mít otevřená okna, nebo prostě nějaké díry do domu. V případě vylití anhydritu to bude vody celkem hodně a také vysychání nebude zrovna rychlé. Takže, já vetšinou jdu cestou nejmenšího odporu. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr :-) :-) vdaka za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva dakujem za rady :-) :-) :-) budem na to mysliet... ;-)
Odpovedať
sadrokartón sa robí vždy nakoniec najskôr omietky a všetky mokre procesy, potom vysušiť, tak izoláciu a nakoniec sadrokartón ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@jarhal Ahoj! Chcela by som sa spýtať či ste nemali problém so sadrokartonom a vlhkosťou lebo my robíme tiež najprv sadrokarton a až potom potery. Po tom čo tu čítam sa začínam báť ako to dopadne!
Odpovedať
Profilova fotka
@imichal 4.marca si dal prispevok.. ako SDK? nepadol zo stropu? ze sa pretrhal cez sroby? ak nie tak gratulujem...
Odpovedať
@andyfoto este som ani nezacal, nechcelo sa mi :-) ale planujem tento marec robit sadrac a po omietkach.
Odpovedať
Každý kto tvrdí že spadne sadrokarton alebo že sa znehodnotí alebo inú hlúposť.keď sa robí pred poterom nevie čo hovorí. Aj nás stým zopár debilov zastrašovalo a vôbec nič sa tomu nestalo!!!!!!!!!!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@silvia61 Neviem ci aj ja patrim medzi tych menovanych, ale drzim palce aby to tak dobre aj ostalo. Podla toho co pisete ste robili poter teraz pocas februara/marca. V lete alebo ked vonku teplo s tym nie je problem. Ale teraz ked je vonku vlhko tak to bude urcite schnut dost dlho. Ja by som preto tak skoro ziadne zavery nerobil. Som ale zvedavy, ak Vam to nahodou koli vlhkosti popraska alebo zacne plesniviet, ci sa tiez pochvalite....
Odpovedať
@silvia61 Dobrý den. Utrčitě se za debila sám nepovažuji a co si myslíš ty, je mě srdečně jedno. Sádrokarton nespadne, to bys ho musel pořádně a dlouhodobě udržovat mokrý. Ale že se prověsí mezi jednotlivými CD profily nosné konstrukce jsem určitě už viděl a zde to už také několik lidí prezentovalo. Čili, nech si takové moudra, kdy se náhodou tobě nic nestalo, pro sebe. Prostě měl jsi kliku, že jsi vlhkost vyvětral. A nyní buď kecáš jak DKP na TZB, nebo jsi dítě štěstěny, kterému to vyšlo náhodou, aniž by věděl, co mu hrozí. Ono i hluchoslepému se podaří několikrát přejít na červenou, aniž by ho přejelo auto. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Na Slovensku je už druhý týždeň teplota nad 10 stupňov a slnečno aspoň u nás. A netvrdila som že sme to robili pri teplotách pod nulou čo sa ani nerobí! A po druhé klasický strojový poter nie je to čo si mnohý myslia aspoň v našom prípade po 3 dňoch absolútne žiadna vlhkosť v dome nebola a keď sa nechajú otvorené na vetračku okná tak už vonkoncom nie. Lebo aj okná sú na svete a dajú.otvoriť. A môj príspevok bol hlavne kvôli tomu aby si mnohý nemysleli že sa musia striktne držať istých pravidiel!!! Mimochodom časom som zistila že nie som prvá ani posledná kto to tak robil a nikto stým nemá problém! A tu išlo hlavne o to. A vôbec som vaše mená nepoužila neviem prečo to beriete tak osobne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@blacksr Ahoj mohla by si mi prosim poslat LINK na to vlakno, kde sa riesil prevrateny postup. Mne tiez najskor nahodili SDK na poschodi, s tym ze nie su este ani priecky(na poschodi) ani potery. Priecok sa az tak neobavam, tam bude minimum vlhkosti, poterov na prizemi sa tak isto nebojim, nakolko sa pokusime prizemie odizolovat, aby vlhkost neprechadzala az tak vyrazne na poschodie. Ale co si myslis o poteroch na poschodi, ked uz je SDK nahodeny? stavba je v stadiu hrubej stavby + okna (vchodove dvere len provizorne drevene ale zaizolovane 18cm vatou. Strop izolacia 18+16 a na niektorych miestach + po obvode aj 3 vrstvy. Prikurujem peterkami, myslis ze je potrebne prekurovat aj teraz medzi sviatkami ked je tam uz ten SDK teda ziadne cerstve mokre procesy? Je realne murovat priecky v tomto pocasi, resp zaciatkom januara? S tymi potermi, by som asi pockal, ked sa otepli, alebo aky je Tvoj nazor? :) V idealnom pripade, by som robil vsetko co najskor, ale ked nebude ine vychodisko tak prace odlozime. Vopred dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@ladajaskva dobrý den, mohli by ste mi prosím poradiť? my sme v štádiu, že ideme robiť elektrinu a vodu a ako som správne pochopila, tak sadrokarton sa robi až po mokrých procesoch, teda až po omietkach a potere. Možeme si strop pripraviť, myslím tým dať tam OSB dosky a všetko čo treba ( okrem sadrokatonu) alebo odporučate komplet celý strop robiť až po potere? ďakujem za radu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?