Ako urobiť strop v podkroví?

Poraďte prosím, ako urobiť strop v podkroví? teraz mám na mysli aký materiál dať do stropu - niekto mi odporúča montovať sadrokarton, niektorí mi zase radia dať na strop osb dosky. teraz fakt neviem, čo je lepšie. ževraj je nejaký penetračný náter na osb dosky, avšak další stavbár to neodporúča, že nie sú s tým dobré skúsenosti, že už sa stalo, že to neudržalo a odporúča v prípade osb dosky ešte montovať polystyren. alebo tam skutočne postačuje len zatepliť drevenú konštrukciu stropu a dať tam rovno sadrokarton a ostierkovať? dakujem za pomoc.
Odpovedať
@peterp sadrokarton tam musi ist...protipoziarne hladisko... min 15mm hrubka al eiekto dava len 12,5mm teda ak to ma byt obytne. ak nie tak staci osb a parozabrana a izolacia atd...
Odpovedať
@peterp My sme davali sadrokarton, ale videla som aj riesenia s tatranskym profilom - je to rychlejsie a jednoduchsie, ak Ti nevadi vzhlad dreva.
Odpovedať
viem, ale doteraz som tam mal palubky, takže po kompletnej prerábke chcem trošku zmenu a dať tam tradičnú stierku. ale dakujem pekne za radu. možno ten tatr. profil dám do verandy na strop. pre nadrejh0 - všade ne nete vidím cenník len na 12,5mm sadrokarton. obytné to určite bude, má to byť bežné bývanie. takže nevadí tam tenší sadrokarton? niektorí tu na modrej streche píšu, že sadrokarton pohlcuje teplo - ak som správne pochopil, takže zvyšuje spotrebu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?