Ako by ste riešili SDK v tomto prípade

Chcel by som sa poradiť ako by ste riešili zníženie stropu v mojom prípade. Pôvodne som si predstavoval dve možnosti. 1. možnosť - namontujem UD profil tesne nad hranu toho betonového prekladu a po namontovaní sadrokartonu sa dostanem na jednu rovinu. 2. možnosť - namontujem UD profily zarovno s prekladom a sadrokartónom by som prekryl ten betonový preklad, aj ked neviem či by toto bol správny postup kedže sdk by nebolo uchytené na kraji, ale cca 15cm od kraja. Lenže po ubúchaní omietky som zistil že je ten preklad celkom nerovný, takže si niesom celkom istý čo stým. Rozmýšlal som že by som už teda ten UD profil dal pod ten betonový preklad, ale príde mi že to už by bol dosť nízky strop. Ako by ste to riešili?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od k0ckaa:

Chcel by som sa poradiť ako by ste riešili znížen…
@k0ckaa alebo možnosť 3. Namontuj UD pod preklad čo najvyššie. Na riadnu stenu a nie rozpadanú omietku na preklade. Nebude ti odskakovať vrtačka a nebude sa vylamovať pri vrtaní kraj prekladu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@k0ckaa alebo možnosť 3. Namontuj UD pod preklad…
@zicher to zvažujem tiež ako som aj písal, len som sa chcel poradiť predtým či by to predsalen nešlo na ten preklad aby som nemusel až o toľko znižovať. Ale asi nemam na výber a spravim to teda tak
Odpovedať
Profilova fotka

@zicher to zvažujem tiež ako som aj písal, len so…
@k0ckaa ten preklad je viditeľne krivý, veľa možností na výber nemáš. Okrem toho UD má cca 2cm, nič tým neušetríš. Jo a na plastových oknአmáš ochranné fólie - neviem, či vieš, ale musíš ich dať dolu do určitého času, inak sa zapečú a nedáš ich dolu, resp. horko ťažko.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@k0ckaa ten preklad je viditeľne krivý, veľa možn…
@gadefox hejhej o tom viem. Z vonkajšej strany sú už dole, len som tam celkom statočne prášil tak som mal krídla odložené mimo a ešte som sa nedostal k odlepeniu lebo neboli na očiach. Ale dík za pripomenutie :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som dal do steny pod preklad
Odpovedať

Chcel by som sa poradiť ako by ste riešili znížen…
@k0ckaa dvojitá konštrukcia pohnal by som cd vedľa prekladu, ud vynechal a vypustil sdk o tých 15cm môžeš prilepiť poprípade dať klznu pásku a určite pôjde omietka tá to zafixujte. Poprípade ak by si sa bál dilatacie 15cm nalepil a "spoj" urobil J-čkom ako sa robia chodbove oddelené úseky.
Odpovedať
Daj sadrokartón na terče, pozri si Atlas M-system. V Poľsku to už používaju všetci, na Slovensku sa ešte furt majstri seru a profilmy...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?