Zdvihnutie strechy/podkrovie

Ahojte, chcela by som vašu radu. Chceli by sme si urobiť podkrovie, problém je ale v tom, že strecha je strašné nízko, potrebovali by sme ju zdvihnúť. Na nete som čítala rôzne diskusie o tom, že sa celá strecha musí zložiť, vymurovať vyššie a potom urobiť strechu. Niekde som zasa čítala že sa to robí aj cez nejaké hydraulické zdviháky, že sa strecha len zdvihne a podmuruje sa to a strecha sa položí. Ako to vlastne je? Je možné to naozaj urobiť aj cez tie zdviháky? Nie je to risk?
Odpovedať
Ak ma strecha dookola drevenu pomurnicu, dviha sa lahsie. Ak drevenu pomurnicu nema tak je to tazsie. Kazdopadne by ju asi trebalo spevnit a pouzit mnozstvo zdvikakov = praca pre nejaku firmu.
Odpovedať
Profilova fotka
@66simonka66 záleží na tvare a konštrukcii strechy. Jednoduchý tvar sa s pomúrnicou sa postupne dvíha a podmurúva. Malý olejový zdvihák so zdvihom do 10 ton, to je štvrtina strechy 15x5m , robí sa to postupne, zvládne to aj dvojica. Treba si ale pozrieť konštrukciu, ak je položená na priečnych trámoch, tie nie je tak jednoduché nahradiť, plnia aj nosnú funkciu aj funkciu stužidla, po zdvihnutí by zostali v priestore. Dajú sa nahradiť rámom, ale to už vyžaduje projekt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?