Zazimovanie nedokončenej plochej strechy

Ahojte, poradte ako zazimovať plochú strechu, stavba je z porobetónu, ploché strechy nestíhame dorobiť, čiže na zimu bude len betón. Je mi jasné, že je tam riziko roztrhnutia muriva, keď namokne a zamrzne. Plánujem to zakryť foliou, ale bude to stačiť? Budem rád za každú radu a skúsenosť.
Odpovedať
@ivamarr Folia bude pretekať. Bolo by dobré nalepiť asfaltové pásy, ktoré by sa pri realizácii strechy využili, ako parozábrana a dočasná hydroizolácia. Manžel ma firmu zaoberajúcu sa hydroizoláciou plochých striech a toto by na prezimovanie malo stačiť. Aj my máme na našom dome plochú strechu :)
Odpovedať
@evica1 obávam sa, že to asi nestihneme zrealizovať, my máme kombinácuz pultovej strechy + ploché časti a tie chceme nejako "zázračne" poriešiť..máme zohnatú foliu a asi skusime z tej putlovej spravit z hranolou provizórium nech to má spád a steká to mimo tá voda, aj ked mi je jasné že 100% riešenie to nie je :-)
Odpovedať
@evica1 ide o to aby tá voda nestekala skrz tu plochu časť dnu, pretože teraz tám máme bazén a neviem si predstaviť ked to zamrzne, lebo okná tuto zimu nebudú
Odpovedať
@andyfoto @achelan @mariand premostila som z otázky na diskusiu , pultovka je hotova, ešte čakáme na plech, a riešim tie ploché časti na zimu, pre lepšie uvedenie do obrazu som pridala foto :-) dakujem za reakcie a rady
Odpovedať
Profilova fotka
nejko mi preskocila veta o tom ze uz mate beton :) tak som pisal akoby ste beton nemali. sorry za odpoved pri otazke. Ak je to v stave zaliateho betonu - je to otazka 1tyzdna. Viac sa narobite so zabezpecenim betonu ako s celkovym dorobenim strechy. Kladacsky iste mate, objednate a privezu cca do 2tyzdnov by to malo byt a partia Vam to "sfoliuje" behom par dni. A sneh mozno este nebude aj 2mes. Tak smelo do prace :)
Odpovedať
@ivamarr ja by som to takto najjednoduchšie (viď obrázok) - modré hranoly posadil na bočné múry + uchytil (dá sa všelijako), hnedé hranoly posadil na modré a popribíjal poriadne (prípadne pozariezal ako krokvy v krove), potom zavetril žltými doskami hnedé hranoly aby sa, na to by som kúpil celtovú plachtu (je dosť hrubá) prípadne igelit alebo niečo podobné a po prichytení klinčekmi a našponovaní by som navrch na hnedé hranole zakryté plachtou pribil laty po celej dĺžke hnedých hranolov zhora, aby ti plachta nelietala keď bude fúkať a aj kvôli snehu, aby ti plachtu neprehýbal svojou váhou ;-) no a z bokov už nechám na Vás alebo viď vyššie @andyfoto
Odpovedať
@andyfoto obávam sa, že bude, bývame na severe ale aj tak diky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivamarr tak to ano potom... rychlo zobrat kladacsky a objednat, niekoho na foliou mat zarezervovaneho. Podla mna do konca mesiaca sa to da zvladnut. S fatrafolom by sa malo dat robit do +5
Odpovedať
@andyfoto s fatrafolom mozes robit do -5 podla vyrobcu ..ja bezne robievam tak do -1 az 2 ale to sa uz cloveku zle robi v takych teplotach.. tie dve striesky sa daju zvladnut do dvoch dni (2-3 ludia )
Odpovedať
@andyfoto @achelan @mariand takže prvy važny vietor a neutíchajúci dážď preveril naše provizorne prekrytie nedokončenej plochej strechy, CELE zle a hlava v smutku co nás čaká v zime v mrazoch!!! najradšej by som ten dom vyhodila do luftu, take mam točky ! celu sobotu nedelu sme to zakryvali, presah po obvode s doskami, na tom silná folia na nej ipa, zatezne hranolmi a vsetko je v péčku, čas material energia a vyhliadky na nepotrehane porobetonve murivo !!!!! co teraz? cele mury su mokre, ako to uz byva voda si cestu nasla, efekt sa nedostavil, joj nervy mam na dranc !!!! čo teraz?
Odpovedať
@ivamarr počkaj počkaj - to mi nejako nesedí, daj nejaké fotky :) moja citácia a váš problému je asi tu: """ no a z bokov už nechám na Vás""" - to je tiež dosť dôležité a tu je asi 1. kameň úrazu """modré hranoly posadil na bočné múry + uchytil (dá sa všelijako)""" - a toto je asi 2. kameň úrazu """by som navrch na hnedé hranole zakryté plachtou pribil laty po celej dĺžke hnedých hranolov zhora""" - a čo toto? osobne neverím tomu, že keď niečo priskrutkujem do obvodového múru (napríklad hranoly), alebo dva drevené hranoly ku sebe spolu na viacerých miestach a urobím konštrukciu a zakryjem ju, aby to len tak vietor a dážď zmietli a zničili - z vlastnej skúsenosti - skôr si myslím, že záleží od prevedenia - škoda že nemôžem byť všade alebo sa rozdeliť na 3 osoby, rád by som pomohol
Odpovedať
@achelan my sme nepostupovali podla tvojho navodu, v tom bude asi generalny problem :-) zvolili sme jednoduchsie riesenie, necheli sme uchytavat hranoly o novu krytinu plech..no budeme musite nieco pospekulovat a ty sa asi teleportovat :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@ivamarr Dobrý večer prajem, chcela by som sa Vás opýtať, či projekt domu, kt. je zverejnený v tejto diskusii by ste boli taká dobrá aj predať ďalšej osobe, teda mne:-) Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?