Zateplenie šikmej strechy nad krokvami cena

Dobrý deň, dnes som sa dozvedel možnosť, že sa dá strecha zatepliť zvonku keďže potrebujeme vo vnútri, aby ostalo, čo najviac placu, do vnútra by nám to zobralo veľmi veľa miesta. . Strecha je klasické áčko a je tam pálená škridla v dobrom stave, ktorú by som chcel následne použiť. Takže krytina sa kupovať nebude. Pôvodne Krokvy sú 11x11, Viete mi povedať aké sú ceny, koľko by ma vyšiel ostatný matríal a celkovo koľko by to mohlo stať, keby to robím svoj pomocné? Nemám o tom ani šajnu Ďakujem za nejaké info.
Odpovedať
Najlepsia nadkrokvova izolacia je z PIR panelov. Staci ovela mensia hrubka oproti polystyrenu/vlne. S vlnou je dalsi problem, ze nie je nosna. Cez polystyren je pri potrebnej hrubke problem kotvit kontalaty. Osobne by som siel do PIR, len bacha na kotvenie kontralat cez PIR - nevymyslat na kolene, pri tom sklone by dole mali byt startovacie hranoly. Napr. Bauder ti vie spravit navrh kotvenia, maju aj rozne varianty stresnej skladby na stranke, aj pre rekonstrukcie: https://www.bauder.sk/sk/steildach-eu... Co sa tyka ceny, teraz sa da vyhodne kupit Kingspan PIR (mozno aj oni vedia spravit navrh kotvenia). Zalezi do akej hrubky by si siel, dobru cenu mas napr. tu: https://dek.sk/pobocka-bratislava/pro... Bezne ceny za Bauder tu (lacnejsie moc nezozenies): https://e.coleman.sk/tepelne-izolace-... Okrem toho potrebujes dole parozabranu, v zavislosti na zvolenom variante plny zaklop a na vrch nove kontralaty a laty.
Odpovedať
@dusonav ak o tom nemáš šajnu, obráť sa radšej na projektanta nech ti takú strechu navrhne (bude to stáť zlomok toho aké škody si dokážeš neodbornosťou vyprodukovať), potom to daj naceniť firmám, ktoré dodávajú materiály na strechy ak to chceš robiť svojpomocne (ideálne pod odborným dozorom). Akákoľvek informácia o cene, ktorú tu na svoju otázku dostaneš bude pre teba buď nekompletná alebo irelevantná vzhľadom na tvoje konkrétne riešenie.
Odpovedať
Plus este mozes dokombinovat medzi krokvy vatu. https://www.bauder.sk/sk/steildach-eu...
Odpovedať
Profilova fotka
@dusonav oslov pokryvacov v okoli, ci vobec bude niekto ochotny davat tu "palenu skridlu" naspat na strechu... a dobre o tom popremyslaj lebo o dalsich 10 rokov este raz menit skridlu... a ako pisde @zefe tak medzi krokvy musis dat vatu lebo PIR nema az tak dobre akusticko-izolacne vlastnosti
Odpovedať
Dakujem pekne chlapci očosi viac mám v tom jasno, niečo vymyslím
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?