Výmena strechy na 30 ročnom dome

ahojte...som tu novy a chcel by som si nechat poradit pri vymene strechy na rodinnom dome. je to tridsat rocny dom s povodnou plechovou falcovanou strechou, ktora uz potrebuje zvysenu starostlivost, pravidelne natieranie a uz sa sem tam ukazuje aj hrdza, rovnako nam hrozne vadi ten hluk ked fuka silny vietor, preto uvazujeme o vymene strechy, no neviem sa rozhodnut co dat, ci znova nejaky plech alebo kanadsky sindel, nad skridlou neuvazujem kedze by som musel menit aj krov z dovodu velkej hmotnosti palenej skridle. poradte. dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Pod šindel potrebujete debnenie .Lepší je plech.Najlepšia škridla.
Odpovedať
@antonmesaros ano to viem.. ale aky ten plech by bol najlepsi? o debnenie mi nejde...len chcem aby to bolo poriadne spravene...aspon na 30-40 rokov. o plechu som zase pocul ze tam praskaju tie gumove tesnenia na skrutkach a potom strecha zateka..
Odpovedať
Profilova fotka
@octavijko Viem že tesniace gumičky sú po roku v gumičkovom nebi.Šindel nieje odolný vetru.Preto som písal že nejlepšia je pálená škridla.
Odpovedať
@antonmesaros no ano...no nakolko je tazka bola by potrebna vymena krovu kedze ide o 30 rocnu stavbu..a krov menit nechcem...
Odpovedať
@octavijko Stará plechová vydržala 30 rokov (s odretými ušami) - nová by mohla mať ambíciu toľko vydržať tiež, nie? Ak by som vyberala medzi plechom a kan. šidľom, tak radšej plech.
Odpovedať
@blacksr no ja som tiez tak uvazoval no ked som pocul o tych tesniacich gumickach tak neviem neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem aké tam máte krovy ale krov sa dimenzuje na nosnosť snehu zaťaženého vetrom.To je niekoľko násobok váhy škridly.
Odpovedať
@antonmesaros tak krov je povodny cize asi 30 rocny ale zdravy...no ja by som na taky skridlu davat neriskoval..
Odpovedať
Profilova fotka
@octavijko my sme tiez menili na 30 rocnom dome strechu a povodna bola tiez plechova, pozri moj album. Je tam odfotena povodna a po vymene.
Odpovedať
@octavijko Prizvite si statika na obhliadku a on sa vyjadrí. Potom môžete s kľudom dať aj škridlu.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiež rekonštruovali ešte staršiu strechu,krov po dohode s odborníkom sme nechali kedže bol v poriadkuˇ,vymenilo sa latkovanie a dali sme škridlu.
Odpovedať
@girl177 takze ste davali skridlu ako vidim...velmi pekne..btw mas podobnu kuchynu ako aj my :-) a musim pochvalit celu rekonstrukciu...a este sa mi paci velmi obyvacia stena...odkial ju mas? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blacksr no asi si zavolam toho statik a dam na jeho vyjadrenie..a podla toho sa zariadim.
Odpovedať
este mi neviete niekto povedat co to tak vyjde? strecha ma 180m2 nejaka zhruba cena komplet (material + praca)
Odpovedať
@octavijko Materiál si dajte naceniť v kalkulačke u výrobcu krytiny, majú také na stránkach. Aj cenníky sú dostupné, takže keď poznáte plochy, nie je problém. U vlny rátajte 25 €/m3, čiže pri hr. 40 cm ide o 10 €/m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@octavijko na strechu sme davali plech RUUKKI krytina Monterey pural to je tá najvyššia kvalita, strecha ma 200m2 a vyšla nás cca 6 600 eur, v cene sú strešné laty, montáž, materiál a 1 strešné okno. Obývacia stena sa dala vyrobiť podľa môjho návrhu. Ďakujem za pochvalu našej rekonštrukcie :-)
Odpovedať
@blacksr jasne mas pravdu ze to bude urcite aja na webe:) to ma nenapadlo :) ale dakujem za pribliznu cenu :)
Odpovedať
@girl177 tak odcenujem ten navrh obyvacej steny :-) a dakujem za info k streche
Odpovedať
@octavijko + zo základnej škridly bývajú zľavy 20-30% (môžete počítať :-) )
Odpovedať
@blacksr dakujem :)
Odpovedať
@octavijko : dnes už aj 35-45%-ne su tie zľavy...nechajte si aspoň 2-3 ponuky spraviť v stavebninach v mieste bydliska napr.
Odpovedať
Profilova fotka
@octavijko môj muž sa venuje strechám už pár rokov a z plechov odporúča RUUKKI .....alebo blachotrapez......
Odpovedať
@qtinka29 to je ale dost siroky kvalitativny rozptyl...vy na streche mate aku?
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova jasné,že RUUKKI sa nedá porovnať s ničím,ale z tých lacnejších potom blachotrapez.....My máme škridlu ;-)
Odpovedať
@qtinka29 dakujem za radu...a vie mi prosim ta povedat aka je montaz plechu RUUKKI? lebo co sa tyka plechovych striech tak sa ludia stazuju na tie tesniace gumicky na skrutkach, ktore sa po case zosusia a odpadnu a nasledne cez strechu zateka...co je na tom pravdy?
Odpovedať
Profilova fotka
@octavijko záleží aký je druh plechu-ten hladký je click-clack systém a ten zvlnený-akoby škridla sa šrobuje....ale myslím,že na RUUKKI,sa zatiaľ nesťažoval nikto....neviem...musím sa mm spýtať.....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
Dobry den ta skridla to budou asi tasky u tasek zalezi na stavu krovu je treba si uvedomit ze jedna taska vazi kolem 4 kg jestli se vam podobaji volil bych tvarovany plech podobny taskam znacky satjam nebo lindab ,metrosindel,u techto krytit staci udelat latovani,jestli zvolite asfaltovou sindel u ni je dulezite udelat odvetrani strechy aby se vam nesrazela vlhkost v zatepleni interieru,volte modifikovany kateppal neni spatny,vesmes kazda krytina pokud je dobre namontovana je dobra
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?