Vŕzgajúca plochá strecha - ako to odstrániť?

Zdravím, potreboval by som poradiť. Kúpili sme rodinný dom v radovej zástavbe. Konštrukcia strechy je drevená plochá (pultová s malým sklonom). V rámci krovu sú použité krokvy rozmeru 100x160mm a väzné trámy 100x240 mm. Krokvy sú ukotvené na pomúrnicu ukotvenú vo venci cez závitové tyče á 1000mm. Skladba strešného plášťa (atikové riešenie) je nasledovná: – PVC fólia (FATRAFOL) – EPS S 150, hr. 140 mm – EPS S 100, hr. 140 mm – drevené rovné debnenie hr. 20 mm (OSB dosky) – parozábrana Jutafol N AL – voľný priestor krokiev – sadrokartónový záklop hr. 15 mm pod krokvami Problém nastáva pri silnejšom vetre a to zo severu a západu, kedy strecha vydáva silný zvuk - efekt praskania/vŕzgania dreva. Viete mi prosím niekto poradiť čo s tým? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@minkig máš niečím zaťažený strechu?? Napr. Riečne kamenivo??
Odpovedať
@minkig v tomto vetre vrzgaju aj panelaky... Drevena konstrukcia nikdy nebude taka tuha ako beton a medzi konstrukciou su trecie plochy. Teraz pocujes ako sa dreva tru o seba. Kym je konstrukcia dobre ukotvena o mury, netreba sa plasit.
Odpovedať
@minkig vŕzganie môže utlmiť jedine priťaženie strechy (robiť jedine po porade so statikom), aj to nemusí byť dostatočné.
Odpovedať
@logo22 nie nemám, statik to neodporúčal.
Odpovedať
Profilova fotka
@minkig tak tu je ťažko radiť....keďže strechu máš už nakoplet hotovú..... Buď ju otvoriť alebo zaťažiť. Ísť za projektantom a nech ti navrhne riešenie.
Odpovedať
@slavoslav statik nám odporučil zaťažiť strechu dlažbou Dunaj, cca. 20 kusov
Odpovedať
@minkig a pomohlo?
Odpovedať
@spiderhst ešte neviem, vyskúšam a dám vedieť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?