Ventilačná turbína - odvetranie povaly v RD

Niekto kto vie povedat realne plusy a minusy? Nasiel som si jeden typ. Potreboval by som 2 alebo 3 kusy. Neviem ci to vsak nie je hlupost, ci to za to stoji a ci nie su hlucne.
Odpovedať
@pistikus ja ich dávam do všetkých rozpočtoch, tak to asi funguje. napr typ lomanco. hádam niekto další poradí...
Odpovedať
A naco to potrebujes?
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus je to určené pre väčšie objekty, jediný plus je, že pri vetre sa nezastaví prúdenie vzduchu "odrezaním" ale nasáva ďalej, ale to je zanedbateľná časť roka.
Odpovedať
@danculd tak malo by to znizit v lete teplotu povaly a v zime odvetrat vodne pary, ktore sa tam dostali cez parobrzdu. @jan45 pri tomto sa rataju veterne strany. Krytiny mam cca 200 m2 Su aj mensie priemeru cca 350mm. Jedna okolo 200 eur. Teda celkovo s prechodkami a instalaciou okolo 600 eur. Ci to ma zmysel neviem. Pri zivotnosti cca 10 rokov. (Loziska)
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus nie je to perpetum mobile, vzduch stúpa hore pridaním energie(zohriatím), trie sa o steny, naráža na prekážky a stráca energiu. Poháňa lopatky turbíny, takže brzdí prúdenie. Merať sa to nedá, Ak fúka vietor zvonku, pridáva energiu, či tie maličké plochy lopatiek (myslím že ich je viac vrstiev) niečo vysajú, nemám ako posúdiť, preto píšem, že je to pre väčšie objekty, kde nie je pretlak teplého vzduchu a treba vetrať. SA parami to moc spoločné nemá. Okrem toho , pre odvetranie strechy treba riešiť dostatočný prívod vzduchu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?