Väzníkový klincovaný krov verzus lisované platničky

Profilova fotka
Ahojte, ktory typ krovu by ste mi doporucili? oba typy by boli robene na zakazku a vysledok cca rovnaky. cenu este porovnat neviem, ale ide mi aj o zivotnost krovu ake su plusy a minusy oboch? dakujem
Odpovedať
@dorwin klincovany sa používa odjakživa, vaznikovy je trošku drahší, no rýchla stavba. daj si urobit cenové ponuky na obydva typy a porovnaj sám, na domy som za klincovany, bytove domy prerabky vatších objektov vazniky, rychlo sa na strechu nahádzu žeriavom a hotovka, za jeden den strecha stojí, možno za pol :)
Odpovedať
Profilova fotka
@benders, taktok :) mal som na mysli rozdiel priehradovy vaznik klincovany alebo s platnickami
Odpovedať
aaach.... taaak
Odpovedať
@dorwin rozhodovala by cena, lebo oba sú funkčné
Odpovedať
Profilova fotka
Strechár mi prisahal, že tie "platničkové" majú omnoho lepšiu životnosť, únosnosť... - a ešte neviem čo, ako klasika. Vo svete sa stále niečo nové objavuje - len na SK všetci rozmýšľajú v intenciách kladivo, klinec a najmä KELŇA...! Ja by som sa spýtal projektanta, čo to kreslil...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom povodne mam klasicky krov a zaveseny sadros. to nechceme, miesto toho dame priehradove vazniky a aspon nejaky priestor na odkladanie. ale mas pravdu. mne to pripada (aj tu na modrejstreche) ze najlepsie je to co pises... ako keby sa doba zastavila pred 25 rokmi.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin tak potom neviete o čom píšete, klasický krov aj pri malom sklone, vytvorí priestor na odkladanie, väzníkový pre svoju subtílnosť a konštrukčné riešenie je kladený hustejšie a priestor vyplní. No a posúdenie kolegov či sú zaostalí tiež nechajte na skúsenejších.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ano, top co pisete to zhruba viem. Tiez mate pravdu, ze sa v tom az tak nevyznam, som nie stavbar a ani tesar, ale pochopili sme sa a to je hlavne. Co sa nazorov a pod., som nemyslel nikoho osobne (a uz vobec nie Vas :) )
Odpovedať
@jan45 presne tak, ty si tesár ? sledujem tvoje príspevky, a zo všetkymi púlne suhlasím ;-)
Odpovedať
@dorwin ak su oba vyrobene kvalitne v dielni, tak nech rozhodne cena. Kazdy musi splnit podmienku unosnosti(odolnosti), teda, ze preniesie zazatenie a nespadne. Tiaz musi kazdy splnit podmienku deformacie, ze sa velmi neprehne a pod. Taktiez musia plnit svoju funkciu pocas navrhovanej zivotnosti stavby. Kazdy sa pocita/navrhuje trochu inak a ma svoje zasady, ktore treba dodrzat. Zasadny rozdiel je v detailoch, pripojoch, to je ale asi jasne, uz len z nazvu. Obom musi predchadzat vypocet a dimenzovanie prvkov, vyrobna dokumentacia a nasledne vyroba. Tak ked su riesene ako dodavka a na stavbu budu privezene a osadene, tak ber tie kde ponuknu lepsiu cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@benders ďakujem za kompliment, ale mám iné remeslo.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin Este sa skus porozpravat s projektantom moznosti zabudovania podpornho oceloveho ramu, ktory bude osadeny na nosnych stenach a nech ti tam urobia normalny krov. To ta vyjde urcite lacnejsie ale priehradove väzniky - tie presadzuju najmä ich výrobcovia, ale pri postaveni RD sa to da obist, ak to dispozicia umožňuje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?