Vaše skúsenosti s plochou vegetačnou strechou

Dobrý deň, hľadám ľudí, ktorí majú reálne skúsenosti s vegetačnou strechou. Čím dlhšie skúsenosti, tým lepšie. Tiež ma zaujíma orientačná brutto cena, ktorú ste za to zaplatili, napr. cena za m2. Zvažujem či do toho ísť alebo nie. Najviac sa obávam toho, že za 30 rokov keď budem v dôchodkovom veku sa môžem pustiť do novej strechy, keďže životnosť týchto striech ako som sa dočítal je okolo 30 rokov. Poraďte prosím ak ju niekto máte. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@gulovyblesk Ing Janiš z Prievidze, má najstaršie realizácie
Odpovedať
@jan45 dakujem velmi pekne, idem si to pozriet. Vy mate nejake konkretne skusenosti s tymto panom? Robil Vam alebo niekomu z vasho okolia nejaku takuto strechu na rodinnom dome?
Odpovedať
@gulovyblesk Velmi prijemny pan ochotne trpezlivo vysvetlit specifika zelene na streche. Jeden z najvacsich odbornikov na zelene strechy na Slovensku, ma vymysleny zaujimavy kazetovy system (vyhoda pri rozoberani, vymene a oprave casti zelenej strechy. http://www.vegetgarden.sk/vegetacne_s...
Odpovedať
Cenu fakt neviem, nikdy sme to neratali. O 30 rokov treba opravit snad kazdu strechu. Pri tejto to je komplikovanejsie samozrejme. Nasa je bezne pochodzna, taku kde je satelit,leze sa na nu po rebriku by som "zelenu" nerobila.
Odpovedať
Profilova fotka
@gulovyblesk odpovedal Vám stowasser, na RD neviem, ale veľké objekty poznám a dozoroval som hotel na ktorom je veg. strecha. Životnosti by som sa nebál, fólia na strechu je rovnaká ako na vodné nádrže a tam sa počíta určite s dlhšou životnosťou.
Odpovedať
skoro 80€ za štvorák ale bola trochu komplikovana a bola to jediná ponuka s drahšími (kvalitnejšími) materiálmi, tak treba brať len orientačne.
Odpovedať
dakujem za prispevky. Slavoslav robili ste extenzivnu alebo intenzivnu strechu? (vyska substratu), kolko rokov ju uz mate? spokojnost? Aka je klima v letnych obdobiach v miestnostiach kde ju mate? vdaka za zdelene skusenosti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?