Stresne okno

Zdravim Vas nazor na stresne okno?? Ano alebo nie? Stresne okno do spalne aby troska slnka zasvietilo kedze normalne okno bude orientovane na sever Lokalita Orava kde je vela snehu Ak okno od akej znacky take kvalitnejsie Dakujem
Odpovedať
@janci1181 stresne okna do domu treba davat v minimalnom mnozstve. Sam som mal na projekte 8, nakoniec islo 5 a i to je vela. A ci ho dat do spalne? Vies ako uzasne sa v noci spi, ked Ti dazd dopada na sklo? Tento rok ho v spalni idem zrusit. Mam poplastovane Veluxy
Odpovedať
@janci1181 AK tam máš klasické okno, tak strešné okno je blbosť. Strešné okná sa dávajú do podkroví, kde sa nedá dať klasické okno. Kým to nemáš, tak je to romantika pozerať na hviezdy. Keď si ho dáš, tak ako napísal ondro - počuješ dážď, časom začne zatekať a pre istotu ho prestaneš otvárať. A zbytočne drahé.
Odpovedať
Dali sme stresne aj napriek balkonovym dveram v izbach. Zatial nebyvame, no vzdy som chcela a tak som si dopriala. Vybrali sme velux s hornym otvaranim, kde je mozne dat vonkajsie zaluzie.
Odpovedať
Strešné okná sú najslabšou časťou nášho domu. Máme trojsklo Fakro, ale samotný styk okna s rámom sú dve gumičky... Ak niečo ľutujem na našom dome, tak je to fakt, že som nenechal jediné "nutné" ale dal štyri. A projektant ma odhováral!
Odpovedať
znama ma stresne okno, jedine kedy si stazuje je ked ich treba umyvat 😄
Odpovedať
Stresne okno do spalne kde sa len spi je hlupost, ak je tam uz ine okno. Ak uz musi byt, tak jedine plastove.
Odpovedať
Strešné okno=večné problémy Mali sme doma tri, po 14 rokoch sme z nutnosti nechali iba jedno v kúpeľni a ostatné dva sme zrušili, na streche je škridla takže to bolo možné. Naša skúsenosť ukázala že kvalitný tepelný únik je cez to, nielen von ale hlavne do krovu, môžeš to mať akokoľvek dobre povyplňané, nikdy to nebude dobre, tak to potom kondenzuje a doslova hnije, tento týždeň kolega to isté, zhruba po 15 rokoch ide vybrať tri kusy okien, lebo nielen krov okolo zhnitý ale samotné okno sa mu rozpadlo 🙈 švagriná nešťastná na oknách a na špaletách sa jej tiež robí kondenz a fľaky🙈 a omáčky že sa to dá spraviť dobre? Nie nedá 🤣 takže pokiaľ to fakt netreba nedával by som ho. Do našej novostavby sme si v kúpeľni a v šatníku urobili okno v bočnej stene, medzi podlahou a vencom, účel vetrania splní ale strecha bude jeden celok. V ostatných izbách klasické okná.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som vám radil sa strešným oknám vyhnúť, pokiaľ to ide. Pôvodne som mal v projekte 3 strešné okná, zredukoval som to na 1 a aj to ľutujem. Aj napriek tomu, že som tam dal okno s čo možno najlepšími tepelnými parametrami, tak v zime sa jednoducho rosí. A keďže ho mám na dosť neprístupnom mieste (vo výške asi 6-7 metrov), kondenz sa mi nedá utierať a už po prvej zime sa v rohoch skla objavila pleseň. Pre info mám Fakro FTP-V U5 (Uw 0,97 W/m²K, Ug 0,5 W/m²K) so všetkými termo doplnkami - zateplené lemovanie a atď, teplota v dome 23°, relatívna vlhkosť 50 - 60%, dom s rekuperáciou. Dom som sa snažil stavať vo veľmi dobrom energetickom štandarde (A0), ale strešné okno bol strašný krok vedľa. Ak už sa nakoniec rozhodnete pre strešné okno, tak jedine plastové.
Odpovedať
Z vlastnej skúsenosti po 4 rokoch zrušené 2 zo 4 strešných okien. A keby cez ďalšie nešlo svetlo na schodisko ostalo by iba posledné v kúpelni na poschodí. Za mňa nikdy viac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?