Strešná krytina

Kde zoženiem najlacnejšiu strešnú krytinu (plech)
Odpovedať
Profilova fotka
skus blachotrapez.eu,nemusia byt najlacnejsi ale daj si vypracovat cenovu ponuku.
Odpovedať
pita si najlacnejsiu a ty napises ze nemusia byt najlacnejsi :) ... co ani urcite nebudu :P
Odpovedať
Profilova fotka
@marioff ja pita nepoznam.-)
Odpovedať
:D, stane sa aj lepsim borcom
Odpovedať
@majsterslovenska blachotrapez sú poliaci a tomu ja moc neverím
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 maslen
Odpovedať
ak chces fakt najlacnejsiu poliakom sa nevyhnes.. ak kvalitnejsiu a relativne lacnu tak ruukki, resp. lindab.. ostatok by som obchadzal
Odpovedať
@pepe16 maslen je drazoba, nato aky sedy priemer vyraba.. a tie ich leskle krytiny.. hrube ako viecko z jogurtu.. :D - to by som radsej poliaka bral (Arcelor Mittal)
Odpovedať
@marioff no neviem u lindabu som si počítal kolko by ma stál plech okolo 1200 eur a u maslenu okolo 820 ;-)
Odpovedať
daj si urobit ponuku, kazdy predajca ma ine rabaty... ty si to pocitas asi s katalogovych cien a to je blbost.. rozmeraj si strechu a posli ziadost o ponuku... mozno dostanes lepsiu cenu.. strecha sa kupuje raz za zivot, aby si neurobil blbost.. za mna ti radim aspon trosku priplatit, nekupovat to najlacnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
@boywonder513 @marioff Ja si myslím, že zlatá stredná cesta je SATJAM. Pred rokom som si dával robiť hádam 10 ponúk na plechovú krytinu. Určite sú o poznanie lacnejší, ako Lindab a Ruukki. A sú to Česi. Poliakov mi neodporúčala firma, čo mi stavala dom. Lebo u nich je tá cena vraj vykúpená rôznymi ústupkami a kompromismi v kvalite a životnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som na novostavbu nedaval plech, a ked uz tak urcite nie najlacnejsi. Strecha sa robi na cely zivot.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@oldoss A čo máš, prosím Ťa, voči takejto streche (aspoň 1 skutočný -odborný - argument)...?
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Sú ta iba moje predsudky žiadny odborný argument nemám...
Odpovedať
Profilova fotka
@oldoss :-) Aj moja polovička, keď som zahlásil, že ideme do plechu, reagovala presne tak, ako Ty. U nej sa slovko "plech" spájalo s tými pozinkovanými - čiastočne skorodovanými - strechami v dedinkách, cez ktoré prechádzame autom. Ale súčasné plechy - najmä tie nové hladké tzv. klik systém - sú skôr imidžovým prvkom modernej architektúry, než nejakou lacnou náhradou k betónovej škridle. Betónovej som napísal úmyselne, lebo pálená je dnes poriadne kvalitná a ešte poriadnejšie drahá. Ak kúpiš kvalitný plech a necháš si ho namontovať ľuďmi, čo to vedia robiť, tak minimálne 30 rokov nič neriešiš. Myslíš, že okná vydržia len tak bez údržby 30 rokov....? A dvere....? Podlahy, dlažby....? Až prídu po mne do môjho domu bývať moje deti, nezostane kameň na kameni...
Odpovedať
@leonardom Akú krytinu ste dávali značku? Mal som v pláne Bramac MAX7° (Betónová) ale odhovárali ma, tak padlo rozhodnutie na Ruukki Classic, to je tá "klik". Ste s ňou spokojný? Dávali ste aj nejakú špeciálnu fóliu pod ňu? Mne navrhli delta trela kašírovaná. Vyzerá ako nopovka. Slúži na odhlučnenie vibrácií od vetra a aj stíšenie klopotania kvapiek a zároveň na odvetranie plechu odspodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Ako píšem vyššie, ja som dával Satjam, čo je český výrobca a taká zlatá stredná cesta. Určite je minimálne o 25% lacnejšia ako Ruukki. U Satjama sa tento konkrétny systém volá Rapid. Výber fólie a podložky (také "gumené" pásky) som nechal na zhotoviteľa strechy. Asi to urobili dobre, lebo nepočujem nič, čo by ma vyrušovalo. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom Tak v tomto som presne ako tvoja polovička :-) Ale máš pravdu tieto nové systémy sa mi páčia a keby ešte raz robím strechu neviem či by sol dal ešte raz ten mediterran aj keď sa mi páči.
Odpovedať
@kajo873 bude tam stresna izolacia ? ak ano, aka?
Odpovedať
@marioff Minerálna vlna, aj ked špekulujem som si dal naceniť fúkanú celulózu, uvidím ešte. Bude medzi krokvami. A ešte neviem ako bude ďalšia skladba. @leonardom Akú máš skladbu strechy?
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Ja som neriešil strechu - iba strop môjho bungáča. Odvrchu: Pochôdzne dosky Odveterávacia fólia Minerálna vlna 40 cm Vzduchová medzera 2cm Obojstranne odrazná (reflexná) parobrzda (Dape ABA) Medzera 2 cm Sadrokartón...
Odpovedať
tak potom by som riesil skor vzduchovu medzeru namiesto delta trela, zvuk cez standardne prevedenu izolaciu takmer neni pocut
Odpovedať
@marioff Tam mi ten hluk nejak neprekáža. Žil som na bytovke kde bola plochá strecha. Potom sme spravili krov a dali tam plech. Izbu som mal hneď pod strechou a aj keď pršalo v noci pri otvorenom okne som to nejak neregistroval. To sú len predsudky si myslím ten plech a hluk pri daždi. Keď je riadna prietrž tak to tak šuští že sa to stratí. Delta trella som chcel hlavne kvôli tomu prevetraniu plechu. Vieš mi sem hodiť nejaký rez aby som to videl ako to má byť správne spravené? S tou vzduchovou medzerou.
Odpovedať
miesto tej rohoze pojde na plne debnenie vysokodifuzna kontaktna folia aspon 150g/m2, kontralaty a latovanie, cim ti vznikne vdaka tym kontram medzera cez ktoru sa to bude lepsie odvetravat ako s rohozou.. treba ale potom dbat na riadne zhotovenie folie.. lepit ju medzi sebou a tiez nalepit na okapovy plech, taktiez tesnit kontralaty (vodotesne podstresie) - ale to je samozrejmost, ktoru by si musel robit aj s rohozou... odporucam najst strecharov, ktory maju s tym skusenosti (nie takých ktory "to uz raz robili")
Odpovedať
@marioff Dík za info. Našiel som napríklad takúto skladbu. Niečo takéto by to mohlo byť. Len ten plech položiť len na late nie ďalšie plné debnenie. Tá fólia môže byť taká ako je na obrázku? Alebo nejakú inú?
Odpovedať
ano stacia laty.. folia staci 135, optimalne ale 150, cenovy rozdiel je zanedbatelny
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?