Strecha na dom v tvare T

milí strechári tí ktorí ste stavali dom do písmena T koľko vás vyšla komplet strecha??? Ak vás môžem poprosiť o aky typ strechy išlo (sedlova,..atď), rozmery, akú škrídlu ste použili. či strecha má aj nejaké vynkliere alebo strešné okná...ja sa v tom nevyznám..ale ked som drahému povedala, že chcem Tčkový dom tak ma zvozil, že to je najdrahšia strecha..preto chcem vedieť koľko to reálne stojí...či ho mám presviečať, alebo snívať ďalej a hľadať niečo iné..ďakujem krásne za inormácie.
Odpovedať
@15katka11 Ahoj my mame strechu v tvare T a ak sa ti paci urcite by si mala do toho ist. Je to strecha ktora da domu svoj urcity charakter. Ja som velmi spokojny. pisem aj nejaky cennik aby si vedela co nas kolko stalo drevo na kro 4500 (ale to len odhadujem lebo sme brali cely balicek na dom a drevo na krov bolo v celkovej cene) laty s kontralatami nas vysli 700 skridlu sme davali meditterran carbon evo, cena 3500 aj s doplnkami odkvapovy system 700 prace pokryvacov aj s debilinkami ktore potrebovali 2500 celkova plocha strechy 280 m2 (obytne podkrovie) dufam ze ti to nejak pomoze.
Odpovedať
@15katka11 Tvoj priatel ma pravdu. Musis ratat aj s velkym odpadom, tam je tolko rezaciek na tej streche, roboty "jak na kostole" nehovoriac o uzlabiach , hrebenacoch atd. Ale aj dom v tvare T, tiez velka spotreba materialu - tehal, oproti uzitkovej ploche, si predstav ze tie vinkle-rohy das opacnym smerom a vyjde ti o kolko vacsia plocha obytna pri spotrebe rovnakeho mnozstva tehal. Dalej vykurovanie - vacsie tepelne straty, ked je kompaktny obdlznik, tepelne straty su najnizsie a vyuzitie priestoru je najoptimalnejsie. Snivanie je pekne, ale treba byt realisticky. Ze sa stavaju v tvare T palace, to je v poriadku to su aj ine plochy, ale rodinny dom - kde aj pozemok je rozhodujuci faktor - ano, vlastne si ani neudala aky mate pozemok, a co je tiez doleite orientacia svetovych stran. Ziadny vysnivany dom vsadeny do nepasujucej reality, nebude uz snom, ale skor hororom. Co sa tyka ceny, co si sa pytala na zaciatku, taka stavba cela bude predrazena, zalezi od jej velkosti a pouzitia materialu, potom sa daju urobit prepocty aspon zhruba. Ale drahsie nez klasicka sedlova strecha na obdlznikovom podoryse to bude 100 percentne a nie o malo.
Odpovedať
Pre lepšiu predstavu posielam projekt http://www.archipelag.cz/typove-proje..... rozloha pozemku je 5000 m2...nazor mojej polvičky na ten dom je že je to zbytočne veľky a predrazeny dom...:( neviem či je realne možne tie rozmery trosku okresať....ja neptrebujem taky domisko ale do tohto som sa zamilovala
Odpovedať
@15katka11 toto je dom s podorysom T? To je L, alebo? Nie je vobec velky, ale nic extra, plno prvkov zbytocnych podla mna. Nezbadal som tam podorys, takze blizsie nic sa mi uz neda povedat.
Odpovedať
@15katka11 Si si ista ze chces prave takyto dom? Mne osobne sa zda dost neprakticky rieseny - kopa hlucheho priestoru ktory sa neda efektivne vyuzit, naproti tomu malinke kupelne, zadverie aj pomerne male izby, kuchyna s jedalnou na opacnom konci ako obyvacka.. Co konkretne sa ti na tom dome tak paci?
Odpovedať
@snowy66 Napravo mas taky link ze Pudorysy
Odpovedať
@15katka11 Presne ako napisal @snowy66 - ten dom ma zastavanu plochu (podla uvedenych udajov) 138m2 pri rozmere 11.4x15.0 m. Pokial by ste zachovali rozmer a teda aj mnozstvo muriva a zateplenia, mozte mat zastavanu plochu aj 171m2, pokial by to bol plny stvorec danych rozmerov. Alebo inak, uzitkova plocha je tam uvedena 140m2.. Ja staviam obdlznik s podkrovim 8.2x10.9m a uzitkova plocha je identicka - 140m2. Co znamena, ze na vami vybrany projekt potrebujete orientacne (rychly prepocet) o 28% viac muriva na rovnaku uzitnu plochu. A vlastne, uz len to, ze zastavana plocha je takmer rovnaka ako uzitna, pricom sa jedna o dom s obytnym podkrovim.. Obdlznik, resp. stvorec bude vzdy cenovo aj energeticky vyhodnejsi, ako akykolvek ohnuty/zalomeny ci vyklenkovy dom.. Samozrejme vsetko je otazka penazi, pokial mate navyse par desaitok tisic eur na dizajn, tak smelo donho.. :) T-ckove a L-kove domy vznikali v minulosti koli pristavbam, nie preto ze sa to ludom pacilo :)
Odpovedať
@luck4 ano dakujem, pozeral som v rychlosti nevsimol som si. Taky nezmysel to je, dokonca ked ten dom ma garaz uz je dokonca do X :-N Obzvlast poschodie nie je vobec pekne riesene, krkolomne izby....Pokial zadavatelka ma dost penazi-na takyto typ domu (cize za viacej penazi menej muziky), a je narocna na specialnu estetiku, ktorej rozumie ona, dal by som si na jej mieste urobit individualny projekt a nie tento katalog.
Odpovedať
@cache na tm pozemku je starsi domček rozmery 9x5 m tak sme rozmyslali ze by sme pristavili...ale priatel velmi pristavovat nechce ze to môze inak sadnut a potom po čase praskat steny...ze ked tak tak rozobrat po platnu a zrovnat s tou novou platnou...
Odpovedať
@snowy66 zadavatelka nema peniaze nazvys :) a ani nie je náročna na estetiku len som chcela vedieť kolko taka strecha realne vynde...nikto mudry z neba nespadol...preto sa pýtam múdrejších a hlavne skúsenejších....aby som si po čase netrieskala hlavu ze načo nám je taky dom...a kedze vy dom staviate tak viete o čom to je...preto si vas názor vázim
Odpovedať
@15katka11 ked uz tam mate starsi domcek a je vizualne v dobrom stave, zozente si projektanta, ktory posudi aktualny skutkovy stav, povedzte mu svoje predstavy a on navrhne co dalej, mozno navrhne taku pristavbu ci nadstavbu, ze s prepacnim padnete nadsenim na rit.. :) Skuste si napriklad pozriet album pouzivatela @ddavidd - aj tak sa da nadstavit starsi dom.. Pripadne riesit nadstavbu ako drevostavbu, dizajnom to potom moze vyzerat napriklad ako horska chata a stare mury to lahsie unesu.. Moznosti je vela, ale ten Vami vybrany projekt je fakt financne nevyhodny..
Odpovedať
@cache Ďakujem ...asi bude ten projektant najrozumnejsim riesenim nech povie čo a ako čo sa s tym dá robit a potom uvidime...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@15katka11 Takto, pokial by ste vyberala deprva pozemok a rozhodovali by ste sa ze ci kupit so starym domom a rekonstruovat, alebo luku a stavat novy, tak jednoznacne stavat novy. Avsak, ked uz mate ten stary dom, tak jeho zburanie je cista strata (aj ked pri 9x5m nie az tak velka). Iste, ak je v zlom stave, alebo priserne dispozicne rieseny, tak to bude jedina moznost. Ale toto by mal urcit odbornik.. :)
Odpovedať
@cache pozemok s domčekom sme zdedili ale nie je tam ani voda ani rozvody elektriny nič vsetko by bolo treba robit nanovo..inak je z palenej tehly
Odpovedať
Už aj bohatí ľudia pochopili, že domy treba stavať kompaktné, jednoduché, úsporné a kvalitné. Som zvedavý kedy to pochopia chudobní Slováci? 8-)
Odpovedať
@cache Teším sa, že som bol uvedený ako príklad :), ale musím konštatovať, že aj mne sa potvrdilo, že sa moc neoplatí opravovať starý dom, nakoniec z povodného domu zostalo 1,5 steny... najlepšie zburať a postaviť nanovo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?