STEICO alebo I-BEAM

Profilova fotka
Zháňam dodávatelov na tieto nosníky ale nikde ich neviem nájst! Vie mi niekto poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
aj ste hľadali? http://www.estavmat.sk/i---nosniky-st...
Odpovedať
cena 5,76 za 1 bm? Ak si to prepočítam, tak 1 ks 5m nosníka je skoro 28e. Hranol smrek 12x20cm dl.5m vyjde detto...
Odpovedať
@andynr neporovnavaj len cenu, ale aj tepelnu vodivost takeho nosnika vs 12cm hranolu. V pripade nosnikov STEICO je hrubka stojiny 8mm a to je poriadny rozdiel.
Odpovedať
@kuptoo a to kde si hladal? Len tak z okna si vyzeral?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nasiel som len estavmat a minimax,nic viac
Odpovedať
@kuptoo dvaja su nic? Ved si pisal, ze nevies najst ziadneho dodavatela. Tu mas este jedneho: http://tepore.sk/ Ja som technicke info riesil cez Tomasa Holendu, skus sa ho popytat: http://www.steico.com/cz/servis/konta...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan pre mna su dvaja nic!!!cakal som ze najdem aspon 10tich! Dakujem za link!!!
Odpovedať
@kuptoo Steico predáva aj SEZAM a potom ešte I-OSB predáva www.czechpan.cz
Odpovedať
@gashtaan tiež mám v projekte tento systém Steico Joist. Hladám niekoho kto by vedel pomôcť s realizáciou lebo som v okolí nenašiel nikoho kto by to poznal a robil s tým :-(
Odpovedať
Paráda určite budem brať od sezamu. Majú tam parádny cenník, aj tech listy o použití atd. A majú aj človeka ktorý mi pomôže s realizáciou ;-)
Odpovedať
@gashtaan No a? To nie je okno. Presné čísla neviem, ale ak ty ano, daj. Nemyslím, že tam budu až tak strašné rozdiely, lebo drevo v mase 12x20cm nahradíš izoláciou a drevo je tiež dobrý izolant. Ja by som rozhodne drevený hranol za piliny nemenil. Ked uvidím dom, ktorý mal tieto nosníky po 50r.dobré a zdrave, tak potom sa možme bavit ake je to super
Odpovedať
Ale to je tak asi ako aj s autami, bielou technikou a pod. Drahe a ho..o vydrží. Ja verím radšej tradičným materialom, aspon čo sa strechy týka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andynr no B. Dobry ako dobry, drevo je cca 10x horsi izolant ako izolacia, ktoru mas medzi hranolmi... o 50 rokov sa bavit nebudeme, takze myslim, ze tuto debatu mozeme skoncit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andynr no nie je to okno, ako sa to vezme :). Ak tam mas 15 nosnikov s dlzkou 10m, ich plocha je 18m2, to uz je celkom slusne okno. V NED a PD domoh tieto detaily hraju velku ulohu. A nie som si isty ako sa bude tvarit dodavatel, ked mu povies, ze chces 10m smrekovy nosnik 12x20 :)
Odpovedať
@gashtaan Ved to mi je jasne. Chcem povedat len tolko, drev.strop je technol.overená starociami. Toto je niečo moderne, a príliš kratko na trhu aby sa to, čo reklama hlása dalo aj relevantne overit.Uved aspo pár domov,kt.to nielen maju namontovane, a aspon 5r.aj dom užívajú. Každopádne aj toto zodpovedá dobe, t.j.čo najlacnejšie(najlepšie z odpadu resp.druhotnej suroviny )vyrobiť. U mna to ale velku doveru nevzbudzuje-tá 8mm stojina.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@andynr aj tehla je tehla. Overena starociami. Doba ide dopredu a ak rozmyslas ze budes v dome zit 100 rokov a ked ho dnes postavis tak este dvoji vnuci vnukov v nom budu byvat lebo si ten dom dobre postavil tak ta musim vysmiat. Auto sa kupuje na 5 rokov a dom na 30 rokov. O 30 rokov musis urobit rekonstrukciu alebo ho zburat lebo technologicky bude ten dom zastaraly. To je trend kapitalizmu.
Odpovedať
Bol som mimo SR, tak sorry,reagujem neskor. Ale k meritu. Vobec nezdielam tvoj názor len preto, že je ,ako píšeš, "taká doba". Aká? Sám si si dal aj odpoved. Že totiž všetky alebo prevažná väčšina produktov su srač..y. Mimochodom jedno z aut mám 11-ty rok a vobec nepotrebujem potrebu vrážať do dalšieho, navyše ked to už ani nie su autá ale smartfony na kolesách. Dom mám od 9o-teho, rekon.som robil v 2009 tak, aby som mal 20r.pokoj. A prečo by som ho mal zbúrať? Búrajú sa terajšie tzv.novostavby aj s moder.technologiami ako píšeš, resp. tie spadnú aj samy. Nie všetko, čo sa vymyslí a je "moderné "znamená" aj dobré. To maj na pamäti. Podla tvojej logiky by stare domy už ani neexistovali. A predstav si, práve tie staré domy sa mi najviac páčia. A ked sa pekne a vkusne zrekonštruujú, niet nad to. Ty si postav z papiera alebo z nejakej druhotnej lacnej suroviny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?