Stačí krytina Bramac bez protectoru?

Bramac klasik novo a bramac rímska novo rubínovočervená - škridla sa mi veľmi páči ale nemajú ju s úpravou protector. Druhú alternatívu mám bramac montero granulovaná rubínovočervená s protectorom. Ktorú vybrať, bez protectoru alebo s protectorom ale na tú sa o dosť viac chytá mach, kedže je to tá s drsným povrchom? Keď som sa pýtala chlapíka čo nám bude robiť krov, ten je jednoznačne za škridlu s protektorom ale tú drsnú by si on nedal. Lenže škoda, že bramac škridlu čo sa mi najviac páči zrovna s úpravou protektor nemá :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja mam tiez ten isty problem. Zrejme sa budem musiet ist opytat do Bramacu ako je to s tymi povrchovymi upravami. osobne sa mi paci klasic rubinovocervena ale tam je povrch.uprava novo a ja by som chcel protector proti machom. Mozno to dokaze aj Novo ale to nieje nikde napisane. hmm.
Odpovedať
Ked mozem, niekedy ked niekto daval na dom pouzitu palenu skridlu alebo eternit tak sa cistila drotenou kefou a nasledne sa skridla morila pripravkom na keramicke resp. eternitove krytiny aby ziskala povrchovu ochranu a urcitu odolnost. Neviem ci tam nie su zahrnute zlozky aj na ochranu pred machom, ale niektori stavebnici mi hovorili ze je taky pripravok. Takze treba zistit nazov a ci je vobec mozne pouzit tento nater na BRAMAC a ci to vobec stoji za tu namahu este ju natierat ci namacat. Ale popravde Bramac podla mna nikdy nedosiahne taku odolnost voci machom ako palena skridla, resp. najlepsia krytina, ktorou je falcovany plech.
Odpovedať
ahojte, tak ja som nakoniec dala na chlapske rady a uz mame kupenu bramac klasik protector tehlovocervenu a celkom sa mi zacina pacit :-)
Odpovedať
@jeiny no uz ked ju mas, tak by bolo dobre aby sa pacila ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja odporucam radsej protector uprava povrchu je raz taka zivotnost ako samy beton,vazne neni to len cenovy trhak.ma to svoje strasne dobre plus hlavne v strukture a povrchu strasne-strasne koli machom-to su hlavne nespokojnosti zakaznikov.stymito neprijemnostami ma strasne ludi problem.len jedina malickosti to vyriesi staci dat nieco na hrebenovu latu-10metrov stoji toho cca.15ecok.alebo vyriesit tak bleskozvod,jak treba riesim aj revizie bleskozvodov,doplnkov,montaz,viem aj bezplatne poradit .
Odpovedať
uprava novo je ok, ale stale je to len akrylovy nastrek na skridle takako aj protector. jedina povrchova uprava ktora vybrzi bez zmien dlhe roky je glazura (len ta je len na palenych skridlach..tondach, nelskamp...).
Odpovedať
Profilova fotka
@hawaii5o aha takze podla Teba je povrchova uprava novo porovnatelna s protector aj co sa tyka ochrany stalosti farby? cize UV?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?