Spadovy beton alebo radsej spadove EPS ?

budeme mat rovnu strechu s klasickym spadom 2 stupne. teda 2 cm na meter a na 10tich metroch je to 20cm v projekte je sice spadovy EPS, ale so nasiel referencie aj na spadovy beton, len neviem ci to neni blbost a radsej bud investovat do rezacky a sam si porobit spadovy polystyrene, alebo nebodaj ako kedysi sa tusim robili aj z heraklitu spadove dosky .. resp pouzival niekto na to rezacku a ako mu to slo ?
Odpovedať
@m168 s rezackou je to hracka, ale ak chces mat vsade rovnaku hrubku izolacie, tak by som to riesil sikmym stropom (najjednoduchsia by bola kombinacia s SDK, takze by to odspodu ani nebolo vidno.
Odpovedať
@stowasser rovnaka vyska izolacie nie je nutna. s tym problem nemam. plus budeme mat monoliticky ZB strop resp filigrany .. cize tam sikmy strop neprichadza do uvahy a navyse SDK nechcem urcite :) tym, ze tam bude ZB strop, bude len zastierkovany.. cize to beriem ako trade-off, ze filigran/monolit je drahsi, ale vykompenzuje sa to inde.. este som rozmysla tam bachnut nejaky perlitovy/polystyrenovy beton na sklon aby sa to zjednodusilo.. kazdopadne odporucas radsej rezacku ? ze neni to az taka "namaha" vyrezat tie stupne ? lebo cenovy rozdiel medzi spadovym stresnym EPS a normalnym je dost velky ..
Odpovedať
@m168 je to hracka, netreba ziadne specialne konstrukcie, staci nieco take, ako je na fotke. V podstate ti staci nieco ako ram vacsej pilky, kde si natiahnes odporovy drot a pripojis to cez staru autonabijacku.
Odpovedať
@m168 ako si to nakoniec vyriešil?
Odpovedať
@alukis zatial nijako (museli sme zase kusok zmenit projekt, kvoli susedom, takze na nam odsuva PSP), ale nasiel som aj takuto skladacku za docela akceptabilnu cenu (profi pilky su 200+ euro ..) http://www.robex-dk.cz/index.php?cate...
Odpovedať
@m168 ked naklonis EPS, nebudes mat zvislo rovinu, cize tak ci tak budes musiet EPS rezat a to radsej urob rovnu strechu a objednaj si spadovane EPS
Odpovedať
@bozsky_kaja ta to ze bude rovna strecha to som uz rozhodnuty, uz len je otazka toho spadoveho polystyrenu. kedze klasicky EPS150S sa da zohnat okolo 50 eur/m3, ale spadovy uz atakuje 100 eur/m3 .. a my mame cca 35 m3 spadoveho polystyrenu, cize to robi uz hodne vela penazi . cize clovek zacne spekulovat :)
Odpovedať
@m168 ale ty nepotrebujes celu strechu spadovy *facepalm*. polozis niekolko vrstiev bezneho EPS a potom uplne posledna vrstva bude vyspadovana. Pri 1cm spadu na m strechy to vyjde par kubikov...
Odpovedať
@m168 "budeme mat rovnu strechu s klasickym spadom 2 stupne. teda 2 cm na meter" Tak 2cm na meter je arcsin(0.02)~1.15, cize len nieco cez 1 stupen. Ci je to dost, to netusim. A ako pise @bozsky_kaja, tiez si myslim ze to vyspadovanie by sa dalo urobit iba na tenkej vrstve, povedzme kombinacia 2cm dosiek, a spadovych (spad zo 4cm na 2cm na meter). To by bol priemerna hrubka spadovej dosky 3cm, takze na 100m2 strechu by stacilo 3m3 spadoveho.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som odlieval v spaade a pohodicka.
Odpovedať
@ultrarecall staci aj 1cm na meter.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?