Skruteny spoj pomurnice

Ako sa oteplilo, pustil som sa do opravy zateplenia strechy, no ako som dal prec vlnu, vsimol som si, ze pomurnica popraskala... hlavne na jednom mieste kde je spajana praskla a skrutila sa (vid. foto). Tie dva kusy boli len klincovane, takze v tom spoji vznikla medzera (na foto uz vyplnena penou). Je to v poriadku?
Odpovedať
Profilova fotka
pomúrnica slúži na upevnenie a rozmiestnenie krokiev, zaťaženie len prenáša, namáhaná je minimálne, nemusíte mať obavy. Tá Vaša je maximálne predimenzovaná (asi 2x)
Odpovedať
@jan45 ta pomurnica je 150x150, ak je predimenzovana, je to len dobre... skor sa obavam, aby nejako neskrutila tie nosniky, tie az tak predimenzovane rozhodne nie su. Niekedy sa cudujem, ako mozu celu strechu niest len tie 8mm hrube sololity :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan z obrázkov nie je vidieť konštrukciu, ale podľa popisu predpokladám zbíjané alebo lepené nosníky. Práve ukážka, koľko znesie 8 mm drevovláknitá doska poukazuje, ako sa predimenzovávajú klasické konštrukcie.
Odpovedať
@jan45 ide o lepene nosniky STEICO. Presne toto, ked vidim krokvy bezne pouzivane na strechach v porovnani s tymito nosnikmi, je to poriadny rozdiel. No, ostava mi len dufat, ze "nevybocia", to ich pevnost bude raz-dva prec :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?