Sklon strechy

Profilova fotka
zdravim, viete mi niekto pomoct s fotkami kde uvidim bungalov so 17 stupnovou sedlovou strechou?? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nepotrebujete vyslovene dodrzat tento sklon kôli nejakemu dôvodu, odporúcal by som ist do sklonu aspon 22-23 st.. Vyhnete sa plnemu debneniu strechy, podtesnovaniu kontralat a preliepaniu vsetkých spojov folie/ to vsetko treba pri 17 st To sú vsetko navyse náklady.
Odpovedať
strecha s tak malým sklonom je o niečo drahšia hlavne kvôli statike alebo ako už popísal kolega vyššie tak z tých dôvodu zatekania zadebnenia čo sa vám môže navýšiť. Navyše môže to v neskoršej dobe slúžiť ako odkladový priestor takže nejaké to miesto navyše nie je problém.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa normy pod 22° by malo ísť plné debnenie strechy, čo navýši cenu strechy zbytočne. Pri takýchto nízkych sklonoch už sa dáva aj špeciálna vodotesná folia, čo tiež nie je malá položka. Ako písal dobrydom, tiež ide pod kontralaty tesniaca pena alebo špeciálna páska. A inak strechy hlavne bungalovi projektujú väčšinou na 22° alebo 25°, aby sa vyhli týmto zbytočným nákladom. A pri sedlových strechách bývajú väčšie sklony 30-45°.
Odpovedať
@tocik777 pre plech (napr. Steela, Skridplech) staci sklon strechy aj len 16°. Pre krytinu Gapa staci dokonca 14°.Dokonca by stacilo aj 12° ak by dlzka plechov nebola cez cca 6,1 m a teda boli by vcelku po celej dlzke bez priecnych spojov. Cize vo vasom pripade by bol vhodny plech, kedze je vodotesny aj pri tychto sklonoch a nie skridle. V tomto pripade niet co riesit.
Odpovedať
@propo Tlacit, tlacit, tlacit.. Plech do kazdej rodiny!!! Uz si aj nieco predal, odkedy tu uz 2 tyzdne spamujes? On sa nepytal na min. sklony, ale na FOTKY! Mimochodom, uz aj tvoj kolega @oondrejj si kupil PRO pristup.. @tocik777 Ja mam 15°strechu na bungalove. Napis mi IP, ak chces.
Odpovedať
@matorado Neviem preco na mna utocis, uvadzam fakty, nic len fakty, tak isto ako oni dvaja. Dokonca aj bez akehokolvek kontaktu na seba, takze neviem preco by som mal mat nejaky pro ucet. Mna sameho by takato informacia potesila, pretoze je k veci. Ak dany clovek chce nizky sklon mal by vediet aku krytinu vobec na to moze dat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?