Skaldba plochej strechy

Zdravim. Aku skladbu plochej strechy by ste doporucli? SDK, parozabrana, 30cm ineralna vlna, odvetravacia medzera, hranoly, zaklop s OSB dosiek, hydroizolacia, ALEBO SDK, hranoly, zaklop z OSB dosiek, EPS, hydroizolacia? Dakujem
Odpovedať
Osobne preferujem aspoň dvojité kríženie , takže tú nosnú časť - stropnice, cez ne neprieč hranoly ( medzi všetko izolácia ) a uzavrieť to nejakým drevovláknom alebo drevocementom, potm tá odvetraná medzera no a medzi parozábranu alebo parobrzdu a SDK by som ešte šupol nejakú vatu ... ;-) Inak to celkovo nie je napísane z vašej strany moc jasne... Ale každopádne prajem veľa šťastia!
Odpovedať
Profilova fotka
Prvá skladba. 30 cm vaty je na strop veľmi málo aspoň 50cm.
Odpovedať
@antonmesaros Dakujem za nazor, ale mne sa teraz nejedna o enegregticke prepocty. Jedna sa mi o technicku cast. Ide o to, ze ked pouzijem vatu s odvetravacou medzerou s otvormi von, ci tam bude prudit vzduch a tym ochladzovat izolaciu az do interieru hlavne v zime alebo to bude OK. Alebo mam dat pod OSB cca 20cm vaty a nad OSB dosky 15 cm EPS.
Odpovedať
SDK, hranoly, osb, parozábrana (ideálne zo samolepiaceho asfaltového pásu), min.20cm EPS100S, geotextilia 300g/m2, mPVC, geotextilia 300g/m2, prané kamenivo 16-32 (min.50mm).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobrý deň, rád by som sa spýtal na Vaše názory na takúto skladbu plochej strechy. Mám to tak v projekte a nedávno som sa stretol s názorom, či nebude dochádzať vo vzduchovej medzere a pod záklopom ku kondenzácii. Na konštrukciu strechy sú použité nosníky STEICO Joist SJ 90/400 mm. Ďakujem.
Odpovedať
ja mam na svojom dome 2. variant (aj ked nie steico nosniky ale KVH profily) podla mna je ovela je 2. lepsi ale cim menej izolacie nad podhladom a cim viac hore na streche - prave kvoli riziku tej kondenzacie ... moja skladba - ako pise aj "jozoce" STRK 16-32 prany cca60-70mm textilia 300g/m2 mPVC 1,5mm textilia 300g/m2 EPS 100S Stabil 360mm samolepiaci asfalt. pás (parozábrana) OSB3 - 25mm drevene KVH profily + vzduch medzera RF -sadrokarton- cerveny -protipoziarny
Odpovedať
@p_slniecko Vďaka za tip, našiel som nakoniec v rámci projektu nejaké prepočty, kde to vychádza tak, že keď sa to dobre urobí, tak by ku kondenzácii nemalo dochádzať. Resp. malo, ale dosahuje cca. 1/7 max. povolenej hodnoty pre tento typ konštrukcie, takže by nemala spôsobovať problémy. Ale aj tak sa toho trocha obávam, neviem totiž, či sa tým parozábranám dá naozaj veriť a ako sa budú správať po 10, 20 rokoch. To Tvoje riešenie sa mi dosť pozdáva, ale z rôznych dôvodov sa v mojom prípade nedá použiť. V inej diskusii som sa však dostal k tipu 400 mm vaty medzi nosníkmi a nad tým 100 mm medzera na odvetrávanie, ktorý sa mi tam hodí viac, len ho ešte budem musieť prekonzultovať s projektantkou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@p_slniecko dobrý deň.medzi tie kvh profily a sadrokarton ste nadávali nič?.žiadna izolácia,ani parozábrana? Parozábranu máte iba nad Osb? Nepojde cez SDK vlhkosť z domu a nevyzráža sa na OsB? Ale predpokladám ,že nie lebo OSB nie je ochladzovaná,či? Celkom sa mi páči vaša skladba strechy. My máme v projekte ŽB strechu ale statik dal drevenú typu mitek . Sice som viac za ŽB ale medzi drevenu vieme dať rozvody reku a nemusime znižovať strop. Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?