Prosím Vás o radu, ako najlepšie zorganizovať práce na streche? Ďakujem

Dobrý deň. Možno to vypadá, ako hlúpa otázka, ale vplyvom zivotných okolností sme dostali 4 mesiace na aspon vytiahnutie murov idealne hrubej stavby (z čoho dva mesiace sme vybavovali stavebne povolenie a okrem toho poriadne mrzne) a ani jeden sa stavbe domu nerozumieme a o týždeň sa nám narodí druhé dieťa :) no riskli sme to a teraz potrebujeme trochu poradiť. Mám na Vás prosbu o radu, ako čo najoptimálnejšie zorganizovať vystavbu strechy. Jedná sa o jednoduchú sedlovú strechu s presahmi, obdlznik bez vyklenkov, 1 komin s OSB štítmi, krytina pálená škridla. Na väzníkový krov práve dohadujem dodávateľa na základe cenovej ponuky, ale najradšej by sme boli keby nám urobili aj ostatné práce....latovanie, pokrytie, klampiarina, no ked som sa pýtala firiem, ktoré dodávajú vazníkový krov plus dokončenie strechy, chceli dodať aj materiál a čo sme videli cenovú ponuku, nemajú skridlu ktorú dopytujeme a ich materiál je aj o dosť drahší, ako sme si zohnali my....každá ušetrená tisícka (nie na úkor kvality) je pre nás výhra. Ked si zavolám partie na klampiarinu, pokryvanie, latovanie, strop, štíty, príde mi to zas komplikovanejšie na zorganizovanie tolkých ludí a s rizikom, že nenájdem kvalitnú partiu a nechcem si zlou prácou pokaziť strechu, tak sa chcem spýtať, ako ste to riešili Vy. Kto Vám izoloval strechu, kto zabezpečil štíty či latovanie, pokrývanie, klampiarinu, dal pomúrnicu....mám z toho hlavu ako melón. Dá sa to nejako spojiť a nejako rozumne zorganizovať dodávku aj ked si materiál chceme zohnať my? Vopred ďakujem za kazdu dobru odpoveď, či radu.
Odpovedať
@petoreni Neviem, ako hľadáte strechárov, ale mne robí dom jedna firma, ktorá organizuje remeselníkov - väčšinou živnostníkov a zosúlaďuje ich prácu. Strečnú krytinu som si zohnal sám, len mi to museli doviezť na stavbu v správny čas - aby neboli prestoje. Neviem, čo iné si chcete kupovať sami, ale strechári by nemali mať problém s tým, že krytinu si kúpite sami, aká sa vám páči. Ostatné všetky dodajú strechári - drevo, latky, izoláciu a pod. Treba len hľadať, nakoniec nejakú firmu nájdeš. Problém je u teba len ten, že si asi v časovej tiesni.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne dodávam strechu na kľúč. Prácu aj materiál. Ak si podrátam počty na materiál, tak nedoplácate, pričom sa snažím spraviť čo najlepšie ceny. Kto potrebuje celú hrubú stavbu, to tiež nie je problém, mám nato dobrých murárov, ktorý si sami organizujú prácu a aj materiál zabezpečia v čo najlepších cenách. Ak si investor sám chce zabezpečiť materiál, tak ak niečo bude chýbať musí to on riešiť a vybavovať atď.
Odpovedať
Tak to je samozrejme o inom ked stavbu domu zastresuje jedna firma a sama si to zorganizuje. Len je to o par tisic zrejme aj nakladnejsie. Kazdopadne skusam s komplet dodavkou oslovit dodávatela krovu a este skúsim nájst nejakú firmu ktorá zabezpečuje strechy. Ja som sa snazila pochopiť celú stavbu strechy a stropu aby som si to vedela optimálne zabezpečiť a odkontrolovat ale asi som to trochu prehnala v mojej situácii :) mala by som zrejme oslovit nejaku firmu. Zvažovala som osloviť jednotlivé partie živnostníkov na latovanie, pokladku krytiny a odkvapoveho systemu, riešenie stropu a tak, aby som ušetrila, ale bojím sa kvality nakolko nikdy neviete či sú chlapi kvalitní alebo nie a riskovat nemám záujem, práve preto ma zaujímalo ako to riešia ostatní stavebníci ktorí si to nevedia urobit sami ako my :) Časová tieseň je relatívna, podla toho ako sa ti darí, ja momentálne fungujem asi na zázrakoch :)
Odpovedať
@suffo, môžme sa na to skúsiť spolu pozrieť :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petoreni suffo ma pravdu. Mne robila jedna partia strechu, za dobru cenu bez zbytocnych papierovaciek. Zosuladenie-dole stara skridla,krov.Hore novy krov ,folia,laty,skridla ,klampiar-ryny,komin, podbitie,,vsetko islo ako malo a zas nejak drahsie to nevyjde,,len treba pozerat kto co ponuka. Mam tu bratranca ktory uz 17 rokov robi strechy a robia aj teraz,,ale do Trencina by nechodili
Odpovedať
@radoslav78 Ďakujem za info. Máte pravdu, lepšie jednej partii dať všetko, myslela som si, že každý z tých čiastkových činností robí niekto iní a pri celkovej dodávke klúč sa nedoplatím....ale zrejme závisí konkrétne od firmy a dá sa dohodnúť..už som poslala nové žiadosti na CP a uvidíme ako to dopadne,asi sa netreba dať odradiť prvou vysokou cenovou ponukou. Jednoznačne, keby sa dohodneme na celkovej dodávke, takto by som bola spokojnešia. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@petoreni ono stale Ty si zakaznik tak Ty si vyberas. Ale vravim treba davat pozor ze kto co robi.Na Tvojom mieste by som sa v prvom rade pripravoval na porod a prichod potomka a az potom riesil tieto veci. Za tyzden sa to i tak nestihne a verim ze zatial strechu nad hlavou mate
Odpovedať
@radoslav78 Suhlasim. Ale tiez radsej vyberieme v predstihu čo sa dá, kým je čas, dohodneme robotníkov, stavebniny, výber strechy, dodávatela okien a zabezpečíme hrubú stavbu, pretoze potom uz na to cas nebude a bude výhoda, ked to bude dohodnuté a všetko bude odsýpať (aspon ako tak). Sem tam sa to naplánovať lepsie nedá.
Odpovedať
Profilova fotka
@petoreni len zas musi to vsetko ladit dokopy a zapadat do seba,vela stastia :-)
Odpovedať
@petoreni mne robili strechu majstri od @suffo dodali aj vaznik,krytinu aj klampiarcinu. dokoncovali v polovici decembra ked teplo rozhodne nebolo ale makali :) takze odporucam.
Odpovedať
@radoslav78 Ďakujem pekne, to šťastie budem každopádne potrebovať :-)
Odpovedať
@andyno Ďakujem za info :-) . Už som ich kontaktovala, poslala podklady a čakám na zhodnotenie situácie a cenovú ponuku. Tiež by som bola spokojná, keby sa dohodneme....
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?