Prekrytie vlniteho eternitu: riešenia a materiály

Ahojte, na dome mam strechu z vlniteho eternitu, ako na fotke nizsie. Hladam material, ktory je rozmermi, vyskou vlny zhodny s tymto azbestovym kusom. niektore platne su prasknute a hladam material, ktorym by som to len jednoducho prekryl a lokalne prelepil, ideal ak by to bolo s uplne rovnakymi rozmermi, aby som len kotviace sroby uvilnit, polozil to na vrch a zasunul pod platnu ktora je vyssie na streche, nasledne to ukotvil spat cez tu istu dieru, pripadne by som to po obvode este zalepil stresnym tmelom alebo nejakym lepidlom, kedze tie azbestove dosky drzia len za par srobach. Existuje plech s rovnakymi rozmermi, pripadne nejaky polykarbonat? nemam zaujem o lokalne opravy, hladam nieco co zakryje cely dielec. dakujem za odpoved.
Odpovedať
Z dostupnych materialov mi pride vhodne toto: https://www.covernit.sk/p/samolepiaci... Na praskliny a diery som pouzival bitumenovu samolepiacu alu foliu.Ked to chces prekryt cele,tak sa porad s predajcom alebo vyrobcom z linku co som sem dal.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mduro19:

Ahojte, na dome mam strechu z vlniteho eternitu,…
@mduro19 Mám za to, že keď sa budeš snažiť niektorú opraviť, tak ďalšie pod tebou popraskajú. Ale ak máš vymyslené, ako sa dostať k tým poškodeným bez toho aby si ďalšie nepolámal, tak pardon.
Odpovedať
Nevieme ,aka je to plocha ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@mduro19 Mám za to, že keď sa budeš snažiť niekt…
@frantisekca Po streche som vcera normalne chodil, bez vacsich problemov, kedze som na nu striekal Machozruta, aby sa vycistila od machov a lisajnikov. Cize pohyb po streche nie je problem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

Nevieme ,aka je to plocha ...
@rudy1973 Je to potrebne? Dajme tomu, ze potrebujem prekryt 5 dielcov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hilux:

Z dostupnych materialov mi pride vhodne toto: htt…
@hilux Ano, nad tym som uvazoval, ale tu nedokazem ten pas podopchat pod horny dielec, kedze to je vlnite. A aj keby sa mi to nejak podarilo, bude problem s natavovanim prave tej vrchnej casti. Tie eternitove dielce k sebe nepriliehaju uplne na tesno, viem si predstavit napr plech, s rovnakymi rozmermi, ktory by som len polozil na eternitovy kus a smykol ho pod horny kus. Len neviem sa dopatrat k plechovym dielcom, ktore su rozmermi zhodne s tymto eternitom. Navyse, pri vsetkych tychto samolepiacich alebo natavovacich pasoch je uvedene ze povrch aplikacie musi byt rovny. Neviem, ci by sa ten pas nestlacal v spodnej vlne, a ci by povrch nepopraskal na hornej vlne, ked by som ho ohybal.
Odpovedať

@rudy1973 Je to potrebne? Dajme tomu, ze potrebuj…
@mduro19 a klasický vlnitý plech na to nepasuje ?
Odpovedať

Ahojte, na dome mam strechu z vlniteho eternitu,…
@mduro19 osobne by som uvažoval nad kompletnou výmenou, nie opravami.. Nemám rád polovičaté riešenia, ku ktorým sa opakovane treba vracať a dookola opravovať.
Odpovedať
Pri inštalácii nových dosiek dbaj na zachovanie správnej ventilácie strechy, aby sa predišlo problémom s vlhkosťou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@mduro19 a klasický vlnitý plech na to nepasuje ?
@rudy1973 nepasuje vyska vlny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?