Pre a proti hliníkovej strechy - falcovanej?

Profilova fotka
Ahojte, stále nemám jasno vo výbere krytiny na sedlovú strechu 22°, ale pri hliníku by malo byť najmenej údržby. Viete mi niekto, na základe Vašich skúseností, potvrdiť alebo vyvrátiť výber hliníka ako krytiny? Ak by som sa rozhodol pre hliník tak asi falcovaný, kvôli tomu aby to nebolo prevŕtané ako sito. Vopred ďakujem za rady.
Odpovedať
@marioari my máme, hliník, falcovaný, Prefa...ešte nebývame a zatial spokojnosť ...od realizácie ubehli 3 roky...nie len krytina ale aj realizácia je doležitá...povodne sme chceli ist do titan zinku, ale nevedeli nám dodať material a doplnky v časovom termíne, takže sme to " haslili " hliníkom, lebo Zima klopala na dvere ...ako píšeš malo by to byť bezudržbové, takže len čas ukáže či sme volili správne..niekomu može vadiť zvuk napr pri daždi, ale my s tým problém nemáme :)
Odpovedať
Profilova fotka
Hliník je asi fakt bezúdržbový.... Ale asi je aj o moc drahší, ako poplastovaný oceľový plech...
Odpovedať
som tiež majiteľom falcovaného hliníku. Výhody to asi isto budeš poznať všetky tak v skratke skúsim napísať moje zistené nevýhody: -ak príde krupobitie tak bude vyzerať dosť nepekne.Stalo sa to v našej dedina a všetci čo mali hliník prevažne kocky tak jamka na jamke. Ako funkčnosť strechy je stále nikde nič neprebilo ale je to nepekné. No a tieto krúpy zasiahli tak cca pol dediny, ale to už bolo fakt poriadne krupobitie aj auta doničené... - lapače snehu. Ak ich budeš plánovať tak to nieje až taká lacná záležitosť. Ked kupiš nejaký kvalitnejší plech s posypom tak je pokoj ak ma chápeš. No inač som vcelku spokojný so strechou tak snád niečo vydrží.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?