Potrebujem projekt na výmenu strechy?

Ahojte, pustili sme sa do prerábky domu po rodičoch Chceme vymeniť strechu a zmeniť aj vzhľad, potrebujeme aj projekt? Ďakujem za každú radu sme v tomto úplne strážení Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ak budete meniť vzhľad, dá sa predpokladať, že budete potrebovať minimálne ohlásenie na príslušný (stavebný) úrad, keď zmeníte rozmery domu (prístavba, rozmery otvorov, nadstavba) je potrebné stavebné povolenie.
Odpovedať
staci, ze zmenite sklon strechy a uz vam treba projekt a SP, ak len zmenite farbu fasady (aj to je zmena vzhladu) tak projekt netreba
Odpovedať
Strecha je s manzardkou tu chceme zrušiť a spraviť pultovú strechu A projekt nám vie spraviť aj firma čo bude bude robiť strechu?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chcete meniť viac než len strechu, vnútorné deliace steny a pod. nechajte si poradiť od projektanta. Ak budete meniť len strechu, je možné, že stavebné firmy na okolí poskytujú aj projekčné služby alebo majú kontakty na projektantov. Nová strecha musí mať aj statický posudok, ráta sa podľa oblasti na tiaž od snehu a vetra. Keď meníte len strechu a máte pôvodné plány, stavebná firma môže použiť aj pôvodné plány a pre úrad zakresliť novú pultovú strechu. V tom prípade nejde o projekt ako taký, ale len o zakreslenie novej strechy, čo je relatívne jednoduché. Samozrejme výška strechy aj sklon, môže byť územným plánom daný, informujte sa predbežne na príslušnom úrade, či typ strechy je prípustný.
Odpovedať
@gerhard_lustik ďakujem pekne za radu vidím že nás čaká ešte kus roboty kým sa dopracujeme k streche......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?