Poraďte skladbu strechy

Zdravim. Potrebujem radu, takpovediac polopate :-D Aku strechu by ste navrhovali, aby nebola financne narocna a aby bola jednoducha a ucelna? Jednalo by sa o strechu so sklonom do 2% cize skoro uplne plocha strecha, rozmer 17 x 6m. Uvazoval som zvrchu na hranoly cca 18-20 cm vysoke bez krokiev: fatrafol, geotextilia, 22mm OSB dosky, 20 cm polystyren, Osb dosky, paronepriepustna folia, a uz len SDK. Je to spravne? Miesto polystyrenu vraj aby som nedaval vatu, lebo ze tam bude kondenz kedze nieje odvetrana. Potrebujem lacnejsie a efektivne riesenie. Dakujem krasne
Odpovedať
Profilova fotka
takpovediac by som navrhovala, ze take tie hranoly, medzi ne mineralnu vatu. na to cele poistnu hydroizloaciu, kontralatovanie, latovanie a stresnu krytinu. z interieru na mineralnu vatu by som este dala parozabranu a na to si uz daj potom co chces.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird My sme najprv spravili atiku po celom obvode domu (cca 55-60cm). Potom isla parozabrana, polystyren 40cm, na to spadovy polystyren so sklonom 2%, fatrafol a strk. Myslim, ze medzi fatrafol a strk isla geotextilia alebo nieco take.
Odpovedať
ked dam pod vatu foliu /parozabranu/ nemoze chytit ta vata kondenz a zacat vlhnut a plesniviet?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird na to je tam ta parozabrana. vlhkost by mala unikat z konstrukcie smerom von a z interieru by sa tam nemala dostavat.
Odpovedať
ale kde ujde prec ked nad vatou bude osb doska alebo drevene laty?
Odpovedať
Profilova fotka
nad vatou bude poistna hydroizolacia, ktora ju prepusti smerom von. ale pozeram, ze chces plytku strechu, takze si daj na krokvy este zaklop a hydroizolaciu az na to. a potom si tam daj nejaky pekny pliesok, napriklad ruukki. pri plytkych sklonoch je nutny zaklop. viac najdes napriklad tu: Dvojplášťová strecha s vetraním nad difúznou vrstvou na debnení http://sprievodca.rockwool.sk/konstru... a sklon by bol dobry tak 5%. zalezi od krytiny.
Odpovedať
Nikoho nic ine nenapada? Plechova strecha by pripadala v uvahu? cena?...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?